«La caixa negra», de Marc Pons, una novel·la que parla de la corrupció bancària

Marc Pons és l’autor de la novel·la La caixa negra,  publicada per Pagès editors. Durant vint-i-set anys, Pons va treballar al món de la banca i hi va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat. Tanmateix va fer d’observador privilegiat en les negociacions de fusió de diveres caixes… En aquest context escriu La caixa negra, una novel·la  que parla de la corrupció bancària, di­rectius amb una doble vida, simples empleats amb la vida trinxada, delinqüència organitzada, em­presaris corruptes i advocats oportunistes. Tots rebolcant-se al mateix toll.

La crítica ha dit del La caixa negra«El text és molt atractiu, sobre­tot el seu sarcasme, humor, agilitat i esponta­neïtat en els diàlegs«.

Sinopsi de La caixa negra

Lleida, 2010. Dia dels Sants Innocents. Les portades de la premsa destaquen la mort del cap de Personal de la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de Lleida, la Pia Lleidatana. No és una innocentada. Sabí Carròs ha mort al peu del canó, assegut al seu despatx. A l’entitat es disparen totes les conjectures possibles. Un home amb una extensa col·lecció d’enemics: sindicats, directius… L’assassinat és una hipòtesi probable.

Mentres, la Pia Lleidatana està immersa en una operació de fusió. Amb dues caixes més. Una operació milionària que oculta una trama de lluites personals pel poder. Martí Morella “Neeskens”, un empleat anònim –un tant se me’n fot com n’hi han tants– es converteix –inesperadament i involuntariament– en la clau de la trama. I amb una ironia sorneguera que ratlla el cinisme –la que gasten la gent que han tastat el gust amarg de la derrota– relata els fets que desenmascaren els actors de la trama. Hipoteques i Preferents són la punta de l’iceberg d’un submón de tèrboles pràctiques -–xantatges, mobbing, crims– que s’oculten sota la capa de llustre de l’entitat.

Llegeix les primeres pàgines fent clic aquí.

Perfil de l’autor

Marc Pons (Lleida, 1966). És escriptor i articulista de divulgació històrica al digital El Nacional. cat. És també gestor cultural independent especialitzat en patrimoni històric. Llicenciat en Humanitats (UOC), Màster en Gestió Cultural (UOC) i Doctorand en Història Moderna (UAB). Premi accèssit de la Societat d’Estudis Històrics (IEC) Sant Jordi 2014 per la tesi d’investigació “La família, la casa, l’obrador i la terra; en la crisi i en la revolució dels Segadors (1592-1652)”. Ha treballat durant 27 anys en una entitat bancària, ocupant diversos càrrecs de responsabilitat en la xarxa d’oficines.

Fitxa

Gènere: Novel·la
Col·lecció: Lo Marraco, 317
Pàgines: 200 pàgines
PVP: 17€

Altres títols de la col·lecció

A %d blogueros les gusta esto: