Pagès Editors, molt present a la BCNegra’17

Montse Sanjuan, Andreu Martín, Antonio Baños, Sebastià Bennasar i Rafael Vallbona participaran en les taules rodones del festival

pages-editors-a-bcnegra

Pagès editors jugarà un paper molt actiu en la dotzena edició del festival BCNegra, que tindrà lloc del 26 de gener al 4 de febrer. Montse Sanjuan, Andreu Martín, Antonio Baños, Sebastià Bennasar i Rafael Vallbona (tots autors de l’editorial lleidatana) participaran en diverses taules rodones organitzades en el marc d’aquest festival.

Pocs dies després del festival de novel·la policíaca Tiana Negra, el seu director, Sebastià Bennàsar participarà en la primera sessió de la taula rodona Catalunya Terra de Crims. L’autor de Badia de Mindelo (2014) compartirà espai amb l’escriptora Montse Sanjuan, que ha aconseguit un gran èxit amb les històries d’Anna Grimm: La sergent Anna Grimm  (2014), El misteri del bressol buit (2015) i Anna Grimm, investigadora criminal (en castellà, Editorial Milenio, 2016). Sanjuan, que va jugar un gran protagonisme a la primera edició de El Segre de Negre, veurà pròximament com aquesta saga arriba a la televisió amb el títol Els casos de la Sergent Grimm.

D’altra banda, el periodista i ex-polític Antonio Baños (coautor de La cara B. Una altra mirada al procés, 2016) exercirà de moderador en la taula rodona Barcelona, anys vint: quan a Barcelona es matava més que a Chicago. Allà, també hi serà l’escriptor Andreu Martín, un dels mestres de la novel·la negra a la ciutat comtal i arreu del territori espanyol. Martín presenta, aquest gener, l’assaig Com escric novel·la policíaca, de la mà de l’editorial lleidatana. El periodista Rafael Vallbona i la seva obra recentment publicada, Tros (XXVè Premi Ferran Canyameres de Novel·la), tanquen la llista d’autors de Pagès editors que participen en les taules rodones de BCNegra.

En el marc d’aquest festival, l’editorial lleidatana vol presentar la seva aposta per la novel·la negra, destacant altres novetats del gènere, com Pacte de silenci (de Llorenç Capdevila), Cendra (de Silvia Mayans), Mans negres (de Jordi de Manuel) i la darrera obra de Josep Maria Quintana, La noia que va sortir d’un quadre de Botticelli, que veurà la llum pròximament.

L’edició d’enguany de BCNegra ret homenatge als quaranta anys de la publicació de La soledad del manager, obra amb la qual l’enyorat Manuel Vázquez Montalbán va convertir el personatge de Pepe Carvalho en líder d’una de les sagues més icòniques de la novel·la negra a Barcelona. A més, se celebren els trenta anys de la Semana Negra de Gijón, el primer festival de novel·la negra i criminal que continua reunint a milers i milers d’apassionats del gènere. També és molt destacable la presència en el festival del gran novel·lista americà Dennis Lehane que recollirà el premi Pepe Carvalho.

Calendari d’autors de Pagès Editors

 • Dimarts 31 de gener, a les 11.30 h. Palau de la Virreina (La Rambla, 99). Espai 4.
  Taula rodona: Catalunya, terra de crims (I).
  Participants: Sebastià Bennasar (Badia de Mindelo) i Montse Sanjuan (La sergent Anna Grimm, El misteri del bressol buit i Anna Grimm, investigadora criminal).
 • Dimecres 1 de febrer, a les 19.30h. Auditori del Conservatori del Liceu (Nou de la Rambla, 88).
  Barcelona, anys vint: quan a Barcelona es matava més que a Chicago
  Moderador: Antonio Baños (La cara B. Una altra mirada al procés)
  Participant: Andreu Martín.
 • Dijous 2 de febrer, a les 12.30h. Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Universitat Ramon Llull. Valldonzella, 12
  Taula rodona: La millor collita negra en català
  Participants: Rafael Vallbona (Tros)
 • Dijous 2 de febrer, a les 16h. Auditori del Conservatori del Liceu (Nou de la Rambla, 88)
  Taula rodona: Catalunya, terra de crims (II).
  Moderador: Sebastià Bennasar (Badia de Mindelo).
 • Divendres 3 de febrer, a les 19h. Biblioteca Sant Antoni -Joan Oliver
  Presentació: Cendra
  Participants: Sílvia Mayans, autora. Hi haurà una projecció de fotos antigues dels escenaris de la novel·la  i vi DO Terra Alta: un maridatge de garnatxa blanca i novel·la negra.

Totes les cobertes dels títols de Pagès editors, presents a la BCNegra, fent clic aquí

A %d blogueros les gusta esto: