«Mans negres», nova entrega de la saga de l’inspector Marc Sergiot, de Jordi de Manuel, a Pagès editors

1701-mans-negres
Mans negres

Cobdícia, venjança, ira, luxúria, gelosia, fanatisme, defensa pròpia i malícia genuïna s’entortolliguen en aquesta teranyina teixida amb set relats breus que porten com a títol Mans negres, escrit per Jordi de Manuel i publicat per Pagès editors.

Amb les mans com a fil conductor, l’inspector Marc Sergiot apareix en cada conte: sigui amb un protagonisme manifest en la investigació, o només ensumant la ferum del crim. Mans negres són set narracions criminals que disseccionen les parts més fosques de la naturalesa humana.

Què hi trobaràs a Mans negres?

Immers en cada un dels set relats que formen aquesta obra hi ha, literalment, el títol d’una obra de Manuel de Pedrolo. “El joc era meu –explica Jordi de Manuel–, privat, però com que hi és em sembla pertinent fer-ho saber”. Aquesta és la guia dels capítols del llibre, els títols de les obres de Pedrolo i la pàgina on apareixen:

 • Cop de ma: Joc brut (1965), a la pàgina 25
 • Jocs de mans: L’inspecgtor fa tard (1953), a la pàgina 39
 • A mà armada: Avui es parla de mi (1953), a la pàgina 62
 • Mans a l’obra: La mà contra l’horitzó (1967), a la pàgina 82
 • Mà de ferro: Aquesta matinada i potser per sempre (1976), a la pàgina 106
 • Una mà de pintura: Milions d’ampolles buides (1968), a la pàgina la pàgina 117
 • Mans brutes: Es vessa una sang fàcil (1952), a la pàgina 127

Marc Sergiot explica que “L’inspector Marc Sergiot va néixer com a personatge a ‘L’olor de la pluja’ (1996) i va anar creixent inesperadament dins la novel·la fins que la vaig publicar deu anys després. Entremig vaig publicar tres novel·les amb Sergiot com a personatge. He anat construïnt l’inspector Marc Sergiot durant els últims vint anys amb vuit novel·les i el llibre de relats, “Mans negres”. Segurament escriuré una novel·la més que tancarà el cicle. Fins ara cap altre personatge de novel·la negra en català protagonitza tantes obres com Marc Sergiot.

→ Llegeix les primeres pàgines fent clic aquí

Informació de l’autor

Jordi de Manuel (Barcelona, 1962) és doctor en biologia i professor. Ha publicat reculls de contes i relats, així com diverses novel·les per a adults, infants i joves. Altres obres de la Saga de Marc Sergiot són L’olor de la pluja (2006), El raptor de gnoms (2007) i Mans lliures (2009, Premi Ictineu 2010) i La mort del corredor de fons (2013). http://www.jordidemanuel.cat.

Fitxa

 • Gènere: Novel·la negra
 • Col·lecció: Lo Marraco, 315
 • Pàgines: 136
 • PVP: 14€

Altres títols de la col·lecció:

1701-tros
Tros
13804 LA SARGENT ANNA GRIMM COBERTA.indd
La sergent Anna Grimm

 

 

 

 

 

 

A %d blogueros les gusta esto: