Els llops ja no viuen als boscos, set relats sobre la soledat dels nens a les ciutats

El llibre, guanyador del premi 7lletres, és obra de Teresa Saborit i l’ha publicat Pagès editors.

els-llops-ja-no-viuen-als-boscos

La maldat que simbolitzava el llop en les versions originals dels contes clàssics ha perviscut fins als nos­tres dies. Els “llops” continuen sent un perill malgrat que ara rebin altres noms, malgrat que ara s’ocultin a l’escola, al carrer o en la pròpia família; malgrat que ja no visquin als boscos. Els set relats del llibre Els llops ja no viuen als boscos, narrats en primera persona, volen donar veu a tots aquells nens que callen quan un “llop” els ataca, que no diuen res perquè creuen que és “normal”, que s’amaguen perquè els avergonyeix la idea que algú pugui descobrir el seu malson. Set pecats capitals contra testimonis muts a qui ningú no escolta, no sent; no veu. Deia Tolstoi que “totes les famílies felices s’assemblen, però cada família infeliç ho és a la seva manera”. Ningú no sap què s’amaga rere una porta tancada.

El recull de set contes, que ha guanyat l”11a edició del premi literari 7lletres, vol mostrar-nos el patiment que moltes vegades queda dins de casa, amagat. Les víctimes que pateixen els pecats capitals aliens són els éssers més fràgils, els infants i adolescents. La seva innocència no els deslliura de la crueltat, a cops inconscients, però no per això menys destructiva, dels altres. Teresa Saborit arriba al fons de la sensibilitat del lector i aconsegueix que senti una nobel·la intensa contra la injustícia que els pecats dels forts els paguin els innocents.

Informació sobre l’autora

Teresa Saborit (Gurb, 1984). Escriptora, narradora oral, especialista en gamificació de projectes literaris, conductora de tallers de creació literària, màster en creació literària (UPF), màster en gamificació i narratives transmèdia (IEBS) i membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. És fundadora i dinamitzadora de VullEscriure.cat, web pel foment de la creació literària en català. Autora del llibre 200 muses (top 10 dels llibres electrònics més venuts en català a Amazon durant la vigília de Sant Jordi de 2016) i coautora de les antologies El superheroi esguerrat i altres contes (2016), Temps era temps (2012), Barcelona, t’estimo (2011), Microrelats 10×10 (2006) i Relatsencatalà.com versió 1.0 (2005). La trobareu al seu blog «La llibreta vermella»: www.lallibretavermella.cat (premi al millor blog de creació literària Vila de Lloret 2016).

Fitxa

Secció: novel·la
Col·lecció Lo Marraco, 308
120 pàgines
Rústica amb solapes
Preu: 13€

→ Llegeix les primeres pàgines fent clic aquí

 

A %d blogueros les gusta esto: