Pagès Editors participarà en “Cervera, Vila del Llibre 2016”

Rosa Fabregat, Antonio Baños, Santi Vidal i Montse Sanjuan són alguns dels autors convidats de l’editorial lleidatana

Pagès editors és una de les 30 editorials independents que participaran en la primera edició de Cervera, Vila del Llibre, la trobada literària que ha preparat la capital de la Segarra pel cap de setmana del 22 i 23 d’octubre. Així, Cervera es converteix en el segon booktown de Catalunya, seguint els passos de la Vila del Llibre de Bellprat (Anoia), amb nou anys de vida, i posa les bases per a la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya. Gairebé 80 autors reconeguts i novells, més de 70 novetats editorials i prop de 80 activitats culturals (taules rodones, tallers, espectacles poètics i musicals..) formen part d’una programació, en la qual l’editorial lleidatana exerceix un paper destacat.

Presentacions i converses

L’escriptora cerverina Rosa Fabregat, fidel col·laboradora de Pagès editors, és la padrina d’aquesta edició i acompanyarà el Paer en cap, Ramon Royes, a la inauguració de Cervera, Vila del Llibre, que tindrà lloc dissabte 22 a les 11.00 h. A més, Fabregat conversarà amb l’escriptora Maria Barbal i l’editor Lluís Pagès, fundador de Pagès editors, sobre la literatura de les terres de Lleida.

Cervera, Vila del Llibre també acollirà presentacions d’algunes novetats de l’editorial lleidatana, com La Cara B. Una altra mirada al procés (2016) –d’Antonio Baños i el fotoperiodista Jordi Borràs–, i Una Constitució per a Catalunya (2015) –de Marina Llansana i Santi Vidal–. Però la presència de Pagès editors no es limitarà a les presentacions de novetats.

Quatre guanyadors dels Premis7 Lletres, que van publicar les seves obres guardonades amb Pagès editors, conversaran amb l’Albert Turull sobre la influència de La Segarra en la literatura catalana: Teresa Saborit,  guanyadora d’aquest any amb Els llops ja no viuen als boscos –encara no editat–; Xavier Ballester, guanyador de la 10a edició amb Porexpan i polaroids (2015); Alfred Quintana, guanyador de la 9a. edició amb d’Enmig de la melé (2014) i Xavier Vidal guanyador de la 6a edició amb d’Els elefants interiors (2011).

Montse Sanjuan i Marienka Bellostas també formaran part dels noms destacats d’aquest festival literari, en concret de la proposta de la Casa Dalmases: Novel·la negra versus novel·la realista. Sanjuan presentarà el seu llibre El misteri del bressol buit, que va ser un dels grans protagonistes del I Festival de Novel·la Negra, el Segre de Negre, que va impulsar el juny Pagès editors. Marienka Bellostas ens parlarà del seu llibre La nena de la casa de la bauma, una de les novel·les més venudes el passat Sant Jordi.

Impulsat pel Centre de Cultura Municipal de Cervera, amb el suport de la Regidoria de Cultura de la Paeria, Cervera, Vila del Llibre és el mercat editorial més gran desplegat mai a Cervera i revitalitzarà el Carrer Major, artèria de convulsió social i econòmica de la ciutat durant el segle XIX i XX. Encara que aquest serà el centre neuràlgic de la fira, les propostes es complementaran amb dues llibreries de vell: Els encants del llibre, ubicada a l’antic Museu del Blat i amb un fons de 10.000 títols per a tots els públics, i la Casa Dalmases, amb una oferta centrada en la literatura fantàstica i de novel·la negra.

Rosa Fabregat, padrina de Cervera, Vila del Llibre i fidel autora de Pagès editors

La col·laboració de Rosa Fabregat amb l’editorial lleidatana va començar als anys noranta, amb l’obra poètica Balda de la vida (1991), un gènere en el qual també ha publicat Cartes descloses (1998), Rèquiem per una poeta (a Maria-Mercè Marçal) (1999), Roses de Sang (2005) o A la vora de l’aigua (2008). Però també va créixer al costat de Pagès editors, amb les novel·les Francina i la Providència (1995), La dama de glaç (1997), Sóc l’Iris (2006),  i Hereus i brodadores (2008) va provar amb la narrativa breu, que va quedar recollida a Tots els contes de Rosa Fabregat [a cura de M-P. Cornadó] (2009). A més, va escriure l’assaig Aproximació a les farmàcies de la ciutat de Lleida en la primera meitat del segle XX (2001) i Pagès editors ha publicat dos volums de la seva obra completa Ancorada en la boira. Obra poètica (1953-1993) (2013) i La temptació del vol. Obra poètica II (1994-2011) ( 2012).

Agenda d’activitats de Pagès editors

 • Dissabte 22 d’octubre, a les 11.00h.
  El Paer en Cap de Cervera, el Sr. Ramon Royes, inaugura la primera edició de Cervera, Vila del Llibre, acompanyat de Rosa Fabregat, la padrina de l’esdeveniment.
  Lloc: Auditori.
 • Dissabte 22 d’octubre, a les 12.00h.
  Conversa de Rosa Fabregat amb Maria Barbal i l’editor Lluís Pagès sobre la literatura de les terres de Lleida.
  Lloc: Capella de Sant Joan.
 • Dissabte 22 d’octubre, a les 12.00 h.
  Presentació de Una Constitució per a Catalunya (2015)  de Sant Vidal i Marina Llansana.
  Lloc: Carrer Major.
 • Dissabte 22 d’octubre, a les 18.00h.
  Quatre guanyadors del Premi7 Lletres, Xavier Vidal, Teresa Saborit, Alfred Quintana i Xavier Ballester conversen amb Albert Turull sobre la influència de La Segarra en la literatura catalana.
  Lloc: Capella de Sant Joan.
 • Dissabte 22 d’octubre, a les 19.00 h.
  Novel·la Negra Versus Novel·la Realista. Amb Montse Sanjuan i Marienka Bellostas.
  Lloc: Casa Dalmases
 • Diumenge 23 d’octubre, a les 11.00 h.
  Presentació de La Cara B. Una altra mirada al procés (2016), d’Antonio Baños i Jordi Borràs.
  Lloc: Capella de Sant Joan.
 • Diumenge 23 d’octubre, a les 13.00 h.
  Contacontes La nena que volia ser la lluna història escrita per noranta-sis nens i nenes de diferents escoles de Lleida
  Lloc: Plaça Major
A %d blogueros les gusta esto: