Carme Valls: “És una llàstima que un festival, amb reconeixement internacional, no obtingui la valoració que mereix per part dels empresaris de la zona”

L’onzena edició del Musiquem Lleida! s’acomiada celebrant l’èxit d’assistència i reclamant més patrocini de les empreses lleidatanes

Concert Cloenda 2015 -07

Després d’haver omplert de riques i diverses melodies les places i els carrers de Lleida i comarques, l’onzena edició del Festival Internacional de Música. Musiquem Lleida! s’acomiada fins a l’any que ve, celebrant l’èxit d’assistència. Els concerts a cel obert dels deu grups participants han tornat a reunir amants de la música que han acceptat el repte de gaudir de bona música fora de les quatre parets d’una casa. “El públic ha valorat la qualitat i varietat dels concerts, mentre que els artistes han agraït, amb les seves melodies, l’oportunitat del festival”, assegura Carme Valls, directora del Musiquem Lleida! i cofundadora de la Coral Shalom, organitzadora de l’esdeveniment.

En aquest sentit, Valls ha lamentat que les empreses de la comarca no col·laborin en la celebració del Festival, un desinterès que limita molt les aspiracions de creixement del Musiquem Lleida!. “És una llàstima que un festival, amb reconeixement internacional, no obtingui la valoració que mereix per part dels empresaris de la zona”, i afegeix: “seria bo que les empreses donessin suport a la música selecta com fan amb la més popular”.

El Més Musiquem Lleida!… Preludi literari, la gran novetat d’aquesta edició, arriba per a quedar-se. “Pensem que és una bona opció, perquè permet apropar-nos a la música a través dels llibres i del cinema, i de l’intercanvi d’opinions que ofereixen els debats musicals”, informa Valls. Això sí, aprofitaran aquests mesos per reflexionar sobre la iniciativa, per tal d’encabir-la de la millor manera al festival. La sessió del 2 d’octubre de Més Musiquem Lleida!… Preludi literari va acollir la presentació del llibre Cicle Coral. Els guions del programa CatMúsica de Catalunya Ràdio (Editorial Boileau) del periodista musical Albert Torrens. En canvi, la segons sessió, que va tenir lloc el 6 d’octubre, va homenatjar el musical Jesucristo Superstar, presentant al públic  Jesucristo Superstar. Ópera rock. La pasión de Camilo Sestode Marta García (Editorial Milenio) i projectant la pel·lícula musical.

El Musiquem Lleida! es va acomiadar ahir, diumenge 9 d’octubre, a l’Auditori d’Enric Granados, amb el concert de cloenda de la Coral Shalom. L’orquestra oficial del festival, seguint les directrius de Robert Faltus, va interpretar dues peces fascinants de Josep Hadyn, i va comptar amb una gran acollida per part del públic. Qui no va poder gaudir d’aquest espectacle, tindrà dues oportunitats més per fer-ho: dissabte 22 d’octubre, a les 20.30h, al Pavelló Francesc Betriu (Sala d’Actes Oliana) i dissabte 29 d’octubre, a les 18.00h, al Santuari de Sant Ramon.

 

 

A %d blogueros les gusta esto: