Pagès editors entrega al Papa Francesc el llibre Aportacions catalanes universals, coeditat amb la Fundació Occitano Catalana

Lluís Pagès fent entrega al Papa Benet XVI d'un exemplar del llibre. Foto©Servizio Fotografico L'OR
Lluís Pagès fent entrega al Papa Francesc d’un exemplar del llibre. Foto©Servizio Fotografico L’OR

El passat 21 de setembre de 2016 Lluís Pagès, president de Pagès editors, va assistir al Vaticà a una trobada amb el Papa Francesc i li va lliurar un exemplar del llibre Aportacions Catalanes Universals, editat per Pagès editors i la Fundació Occitano Catalana. La trobada, en el marc de la presentació del llibre a Roma, va permetre a Lluís Pagès conversar breument amb el Sant Pare, donar a conéixer Pagès editors i obsequiar-lo amb el volum.

El llibre Aportacions catalanes universals és una iniciativa de la Fundació Occitano Catalana, que ha dut a terme la tasca de coordinació i de supervisió global de l’edició. Es tracta    d’un treball amplíssim i el propòsit bàsic d’aquesta obra és fer coneixedors els ciutadans de Catalunya, i d’arreu del món, de les aportacions al progrés general de la humanitat dutes a terme pel poble de Catalunya en el decurs de la història en tots els camps d’activitat que n’han ultrapassat les fronteres. Ha estat escrit per un equip d’una vintena de persones de tots els camps de la cultura sota el guiatge inicial de Joan Triadú i la direcció de Joan Amorós.

A l’obra es descriuen 223 aportacions rellevants, algunes de les quals engloben diversos casos diferenciats. Per a cadascuna d’elles es descriu succintament en què consisteix i es fa referència a l’autor o autors, si es coneixen. Totes es troben profusament illustrades amb gravats, fotos i esquemes. El volum, de 740 pàgines i amb més de 1.000 il·lustracions a tot color, inclou des de bioètics a cantants, d’escultors a antropòlegs, o d’astrònoms a escritors, i no és un exercici d’autocomplaença, sinó que consisteix en una rigorosa síntesi, passada pel sedàs del llistó cultural dels països que ens envolten.

En un moment tan especial de la història de Catalunya, el llibre de les Aportacions Catalanes Universals és un peça útil per tal que la nostra posició davant del món que ens envolta i observa com a entitat nacional quedi perfectament clara, destacada davant de la mirada, de vegades dubitativa, dels nostres veïns europeus i, a l’hora, de nosaltres mateixos. D’aquí la importància d’haver-li pogut fer entrega d’un exemplar del llibre al Papa.

Aportacions Catalanes Universals, editat en català, castellà, anglès i francès, es pot adquirir al web www.catalancontributions.com

Fotografia del Papa Francesc amb Lluís Pagès en alta

 Coberta del llibre en alta

 

A %d blogueros les gusta esto: