Torna el «Festival Internacional de Música, Musiquem Lleida!» amb destacades formacions i interessants novetats

Presentacions de llibres i projeccions audiovisuals, les grans novetats del  Festival Internacional de Música, Musiquem Lleida!

cartell-musiquem-2016

Del 7 al 9 d’octubre, Lleida tornarà a ser un gran auditori a cel obert. L’onzena edició de Festival Internacional de Música, Musiquem Lleida! –organitzat per la Coral Shalom– omplirà de música els carrers i les places de la ciutat de Lleida i comarques. Amb cada edició, la Coral Shalom consolida l’aposta cultural i musical que suposa Musiquem Lleida!. El festival és un regal per a la societat lleidatana, que pot gaudir d’un gran ventall de melodies en l’ambient festiu i social del carrer, i també un regal pels músics que veuen en aquest esdeveniment l’oportunitat de donar a conèixer les seves sintonies d’una forma propera i atractiva.

Enguany, abans del tret de sortida oficial, Musiquem Lleida! ofereix una proposta cultural en forma de presentació de llibres íntimament lligats al món musical. Es tracta del nou Més Musiquem…Preludi literari. D’aquesta forma el 2 d’octubre, tindrà lloc la presentació del llibre Cicle Coral. Els guions del programa CatMúsica de Catalunya Ràdio, de l’Albert Torrens (Editorial Boileau), i el divendres 6 d’octubre la del llibre Jesucristo Superstar. Ópera rock. La pasión de Camilo Sesto, de Marta García (Editorial Milenio).

Entre les actuacions musicals d’aquesta edició, trobarem solistes o formacions de jazz, com Mathilde Toussaint, la música clàssica de Las tres sopranos, grups instrumentals com Kebyart EnsembleQuart.Essence, Saltors, Conjunt Atria, el cant coral de Cor Voxalba Kor Ítsia. També tindrem l’oportunitat de sentir Rumbamazigha, que reuneix damunt l’escenari el que succeeix a les places i barris d’arreu de Catalunya, i la música flamenca de Pere Martínez canta Falla

El concert de cloenda serà diumenge 9 d’octubre a les 19.00h i anirà a càrrec de la Coral Shalom, l’entitat cultural que organitza el festival Musiquem Lleida!. Amb quaranta anys d’experiència, la Coral Shalom posarà el llaç final a l’esdeveniment amb la interpretació de dues peces de Joseph Haydn a l’auditori Enric Granados. Actualment, la direcció de la coral està en mans de Robert Faltús i forma part de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

Més Musiquem… Preludi literari

Després d’una dècada de bona acollida per part del públic i la crítica, Musiquem Lleida! es reinventa i ho fa obrint-se a nous camps de la música, a través de la literatura, el cinema i activitats de debat com conferències i taules rodones. En aquesta sintonia, abans de l’estrena del festival pròpiament, tindrem Més Musiquem: Preludi literari, un tastet cultural sobre música repartit en dues sessions.

cicle-coral-portada-musiquem-lleida!.jpgEl 2 d’octubre, a les 12h, tindrà lloc la presentació de Cicle Coral. Els guions del programa CatMúsica de Catalunya Ràdio (Editorial Boileau) del periodista musical Albert Torrens. A través d’aquestes pàgines, l’autor perllonga la vida de la monografia sobre cant coral que oferia l’espai radiofònic, sense renunciar a la seducció i claredat de la informació que s’emet en antena. Torrens exposa en aquesta publicació la varietat i la riquesa de la música coral, fent especial menció a la contribució dels compositors catalans.

A continuació, es durà a terme una projecció d’àudios i vídeos en relació a la temàtica tractada. Ambdós actes tindran lloc a la Sala Alfred Perenya (IMAC-Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida).

jesucristo-superstar-portadaEl 6 d’octubre serà el torn de la segona sessió de Més Musiquem: Preludi Literari. A les 18.30h, a la Biblioteca Pública de Lleida, la musicòloga Marta García Sarabia presentarà Jesucristo Superstar. Ópera rock. La pasión de Camilo Sesto (Editorial Milenio), un estudi íntim i curiós sobre aquesta obra mestra del musical que arriba quaranta anys després de l’estrena de Jesucristo Superstar i l’any del setantè aniversari de l’artista. Després de la presentació del llibre, tindrà lloc la projecció de la pel·lícula Jesucristo Superstar, perquè el públic pugui gaudir en dos formats d’aquest tresor de la música espanyola.

Calendari d’actuacions

Divendres, 7 d’octubre de 2016
 • 18.00h Institut d’Estudis Ilerdencs: Mathilde Toussaint
 • 19.30h Pl. Paeria: Pere Martínez canta Falla
Dissabte, 8 d’octubre de 2016
 • 12.00h Museu de Lleida: Voxalba
 • 12.00h Pl. Paeria: Kebyart Ensemble
 • 12.30h Institut d’Estudis Ilerdencs: Kor Ítsia
 • 12.30h CaixaForum: Las tres sopranos
 • 17.30h CaixaForum: Quart Essence
 • 18.00h Pl. Paeria: Mathilde Toussaint
 • 18.30h Institut d’Estudis Ilerdencs: Kor Ítsia
 • 18.30h Pl. Ricard Vinyes: RumbAmazigha
 • 19.00h Museu de Lleida: Conjunt Atria
 • 19.00h Gimenells Local Social: Kebyart Ensemble
 • 19.30h Església Parroquial de Sant Llorenç de Soses (Lleida): Saltors
 • 19.30h Pl. Paeria: Pere Martínez canta Falla
 • 19.30h Caixa Fòrum: Las tres sopranos
 • 20.00h Institut d’Estudis Ilerdencs: Voxalba
 • 21.30h Pl. Ricard Vinyes: RumbAmazigha
Diumenge, 9 d’octubre de 2016
 • 11.00h CaixaForum: Quart Essence
 • 12.00h Institut d’Estudis Ilerdencs: Conjunt Atria
 • 12.30h Pl. Paeria: Saltors
 • 19.00h Auditori d’Enric Granados: Concert de Cloenda
  Josep Hadyn: Simfonia núm. 82 en Do major «l’Ós»

  Josep Haydn: Missa de Sant Bernard d’Offida, núm. 10 en Si bemoll major. 
  Coral Shalom i solistes vocals.
  Orquestra del festival Musiquem Lleida.
  Robert Faltús, director
Altres representacions:
 • Dissabte 22/10. A les 20.30h, al Pavelló Francesc Betriu (Sala d’Actes Oliana).
 • Dissabte 29/10. A les 18.00h, al Santuari de Sant Ramon.

Accedeix al díptic de Musiquem Lleida! 2016, clicant aquí

A %d blogueros les gusta esto: