Inaugurada la X Fira Internacional del Llibre Antic Barcelona 2016

Feria Internacional del Libro Antiguo 1

La Fira Internacional del Llibre Antic va arrencar ahir a la tarda a la Sala Casanova, del Born Centre de Cultura i Memòria, on hi serà fins al dissabte. A la inauguració va assistir una àmplia representació de col·leccionistes de llibres antics i llibreters especialitzats en llibres antics del nostre país i també de gran renom internacional com els responsables de la Librairie Chamonal, de París, i de la Robert Frew Ltd., de Londres.

L’esdeveniment, que organitza l’AILA (Asociación Ibérica de Librerías Anticuarias), reuneix una vintena d’expositors, la majoria d’altres ciutats d’Espanya, però també llibreters  La fira esdevé una oportunitat única pels amants del llibre antic, que poden fullejar i comprar joies editorials tan destacades com la primera versió de luxe del Quixot, datat del segle XVIII, i que arriba de la mà de la Librería Pontes de Madrid, o una edició de L’arbre de la ciència de Ramon Llull que presenten els antiquaris dels Llibres de Tirant.

L’objectiu de l’esdeveniment és “aconseguir que la ciutat de Barcelona tingui el seu nom al curs internacional de fira de llibreries antiquàries i que estigui a l’altura de qualsevol ciutat d’Europa”, com ha assegurat el president de la fira, Albert Obradors. La proposta és conservar la dinàmica de l’esdeveniment cada dos anys, alternant la seu entre Madrid i Barcelona.

El dissabte 11 de juny, d’11.30 a 15h, tindrà lloc la taxació gratuïta de llibres antics pels millors especialistes del sector. Els interessats podran descobrir els valor que tenen les seves rareses editorials, gràcies als coneixements dels professionals de l’antiquària, tenint en compte aspectes com la tipografia, la qualitat del paper o la singularitat de l’exemplar. El màxim serà de tres exemplars per persona per evitar llargues cues als estands.

Llibres de diferents temps i de disciplines tan variades com la literatura, la fotografia, la medicina o la gastronomia conviuen aquests dies en el Born Centre de Cultura i Memòria, un espai únic per les seves sinergies entre el present i passat. La Fira Internacional del Llibre Antic s’acomiadarà el dissabte a les 21.00.

 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

A %d blogueros les gusta esto: