Novetats editorials de maig’16, de Pagès Editors

Portadeta Pages maig06Si vols conèixer totes les novetats de febrer de Pagès editors, només cal que facis clic aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

De les novetats d’aquest mes destaquem:

FILOSOFIA

LA FILOSOFIA CURA
Eines per al benestar de l’ànima i del món

La-filosofia-curade Francesc Torralba

La filosofia emergeix de les profunditats quan se li ofereix la possibilitat. No es tracta d’un exercici artificiós, ni d’una operació accidental que s’incrusta en l’ésser humà de manera aparatosa per via de l’educació. La pregunta pel sentit de l’existència, pel que realment dota de valor la vida humana està, en germen, en tot ésser humà.No és un luxe per a ociosos, ni tampoc una activitat estèril pel que fa al seus resultats i beneficis. Dóna resposta a una necessitat fonamental de l’ésser humà.

És l’autor long seller de Pagès editors i Editorial Milenio. 

Francesc Torralba: «Aquest assaig és subjectiu i biogràfic. Em mou la voluntat de dignificar el saber«.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

ASSAIG

L’INDIVIDU TRANSPARENT
Dels raigs X al big data

l'individu-transparentde Xavier Duran

Els aparells mèdics permeten analitzar amb detall l’interior del cos humà. Cada vegada es coneix millor el cervell humà i fins i tot s’intenta interpretar el significat de l’activitat cerebral. Tot això, unit a la gran capacitat de les telecomunicacions i de la informàtica, obre la porta a grans benefi cis per a la societat, però també hi ha la possibilitat que s’utilitzi amb les pitjors intencions.

Aquest assaig analitza com ens hem convertit, en poc més d’un segle, en individus transparents. Explica com ha evolucionat la capacitat de penetrar en el cos humà, però també de conèixer els nostres hàbits i els nostres comportaments i intencions simplement analitzant els nostres mòbils, targetes de crèdit o les navegacions per Internet. A partir d’aquí, mostra les possibilitats que s’obren, però també les amenaces a la nostra intimitat i a les nostres llibertats i la discriminació que es pot crear.

Guanyador del Premi Serra d’Or de Recerca 2016

Xavier Duran: «Estem constantment donant les nostres dades. És perillós? Cal vigilar? Com pot afectar la nostra vida?» 

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

BIOGRAFIA

AMB AFANY DE JUSTICIA I LLIBERTAT
Josep Suñol i Garriga a través dels seus articles i entrevistes 

Amb-afany-de-justicia-i-llibertat

de Jordi Badia (ed.)

Amb aquest llibre, l’autor posa a l’abast de tothom el pensament de Sunyol amb una generosa selecció de les seves col·laboracions periodístiques. D’aquesta manera, hom pot fer una lectura pròpia del personatge, llegint-lo directament, des de les columnes de La Nau a les de La Rambla, la seva gran construcció periodística. Paga la pena que s’hagi fet aquest esforç perquè puguem parlar amb més propietat encara del pensament de Sunyol, per poder anar a les fonts, per oferir la documentació de primera mà. Així ens aproximem realment a les preocupacions de l’època, i sobretot al llenguatge amb què s’expressaven. Perquè, realment, l’obra del fundador de La Rambla només s’entén en el context de la seva època, i no només fixant-nos en el que passava a Catalunya, sinó en el context internacional que li va tocar viure.

Jordi Badia: «Volem donar a conèixer el pensament de Josep Suñol«.

 Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

CIÈNCIA-FICCIÓ

INTRODUCCIÓ A L’OMBRA

Introduccio-a-lombra
de Manuel de Pedrolo

Quan una tarda de pluja el senyor Massagué torna a casa, es canvia els mitjons, es posa les sabatilles i, distretament, es disposa a entrar al menjador on l’espera la muller, no es pot imaginar en quina dimensió desconeguda està a punt d’entrar. Manuel de Pedrolo (1918-1990) va practicar totes les formes i tots els gèneres literaris, i com a autor i traductor va introduir dins la literatura catalana els corrents més actuals en anys de prohibicions. Amb Introducció a l’ombra, novel·la escrita fa seixanta anys, el lector se sorprendrà de l’exhaustió dels interessos de Pedrolo per les teories de descripció i modelament de la realitat i les seves implicacions, l’especulació sobre dimensions alternatives i fins i tot una intuïció dels ordinadors quàntics amb la idea de dotzenes de cervells treballant coordinadament en un mateix projecte.

L’obra de Manuel de Pedrolo s’ha traduit a més de 20 idiomes. 

Carles Porta: «Manuel de Pedrolo és un referent del gènere de la ciència ficció i una pedra angular de la literatura catalana contemporània«.

 Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

POESIA

RONDA DE BOIRES

Ronda-de-boires

de Josep Vallverdú. Pròleg de Jordi Llavina. 

Tres grans parts: l’amor, la mort i altres circumstàncies. Un llibre dens de significats i d’accents, que palesa les hores de lectura de l’autor, lectures profitoses a recer dels nostres clàssics. En quantes d’aquestes poesies no hi ha un ressò del Sagarra més popular i inspirat, per exemple! N’hi ha que ens recorden Verdaguer, i altres que més aviat semblen retirar a la manera de fer, vull dir d’escriure, de Manent o fins de Salvat-Papasseit. Ronda de boires, però, és, per damunt de tot, un viatge cap a la llum. Fins i tot en aquells poemes que parlen de la mort, de la desaparició.

 Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

De mesos anteriors et poden interessar…

NOVEL·LA

BOIRA NEGRA A BARCELONA

1603 BOIRA NEGRA A BARCELONAde Jordi Arbonès i Felip Solé

Acabada la Guerra Civil Espanyola, els nazis estan instal·lats a Barcelona i altres llocs de Catalunya, han construït una infraestructura de poder policial i econòmic. Catalunya esdevé un lloc de refugi dels jueus i altres exiliats que fugen de l’horror. La mort nazi s’escampa per Europa i a Catalunya apareixen dos germans bessons portuguesos, Joel i Manuel Sequerra, que sota l’empara de la Creu Roja Portuguesa i del JOINT americà creen una xarxa d’evasió dels jueus que fugen de la barbàrie. Boira negra a Barcelona és un thriller coral que s’endinsa en la complicada vida dels refugiats i dels barcelonins que sobreviuen sota la crueltat feixista de Francisco Franco i dels vencedors de la Guerra Civil. Hi descobrim la realitat d’un episodi controvertit i poc explicat de la nostra història recent que s’ha intentat amagar: la complicitat entre franquistes i nazis a l’hora de perseguir i engarjolar jueus i altres refugiats a l’Estat espanyol. L’acció de Boira negra a Barcelona s’esdevé durant els primers anys de la postguerra espanyola i quan la Segona Guerra Mundial es converteix en una sinistra teia que encén i consumeix el món sencer. Aquesta obra està basada en fets reals i s’ha inspirat en el film Boira negra dirigit per Felip Solé i Sabaté, produït i emès a TV3.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

AMB X DE SEXE
14 relats eròtics per a despertar els sentits

1603 AMB X DE SEXEde Marta Alòs i David Marín

Una dona i un home, dos escriptors, dues visions sobre la fantasia i el desig. Catorze relats on la sensualitat vessa i s’escampa pàgina rere pàgina, acompanyada de carícies, d’humor, luxúria, sorpresa, perversió, màgia i tendresa: un noi lascívament enamorat de l’empleada de la sabateria, una sessió artística amb un pinzell ben especial, converses de llit d’un matrimoni on res no és el que sembla, plaers solitaris i plaers compartits, i el desig que pren la forma del so de les passes d’un desconegut, la veu d’un misteriós locutor de ràdio, el calaix prohibit de les calces de la cunyada, i la X del sexe que marca les vides de la ficció i de la realitat.

Marta Alòs: Volem que el llibre sigui un dels més importants de Sant Jordi 2016“.

FESTES POPULARS

LES FALLES DEL PIRINEU
L´Alta Ribargorça i el Pallars Sobirà

1603 LES FALLES DEL PIRINEUde Oriol Riart i Sebastià Jordà

Una de les celebracions més antigues amb foc és la de les falles, als Pirineus. Més enllà del relat popular, la festa de les falles és una festa tradicional, ben sentida i diferenciada de la resta de festes per part de les poblacions que la celebren. Però per sobre de tot és una festa arrelada i adaptada al seu entorn natural més immediat, fet que condiciona l’element material de la festa, generant així diferents modalitats de falles i processos per elaborar-les. En aquest llibre, fruit de dos treballs de recerca previs, se’ns retrata la festa actual en les diferents poblacions tot documentant els canvis als que s’ha vist sotmesa per tal de garantir-ne la seva continuïtat fins arribar a ser el que és avui dia.

Oriol Riart: És el llibre que estan esperant tots els pobles del Pirineu“. 

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

MONOGRAFIES

LLUÍS COMPANYS
Una vida pels catalans. Una mort per Catalunya!

1603 Lluis Companysde Montserrat Coberó Farrés

Una lectura apassionant que ens revela qui era Lluís Companys a través d’un relat rigorós i ple d’episodis de resistència, heroisme i passió en aquesta gran tragèdia contemporània. L’itinerari vital del president Companys ens submergeix en unes dècades transcendentals de la història recent de Catalunya, il·lustrades amb unes 150 imatges, moltes inèdites. El seu afusellament a mans de l’aparell repressor franquista, amb la col·laboració del règim nazi, fou la culminació de tota una vida dedicada a la lluita per la justícia social, pels ideals republicans i per Catalunya! Aquesta biografia descobreix al lector la personalitat de Companys més enllà de la fi gura pública. Aprofundeix en els valors que l’acompanyaren des de la infantesa fins al darrer alè i amb els quals molts lectors se sentiran identificats. Amb un estil àgil i vivencial, aquesta biografia esdevé una narració captivadora des del primer mot.

Montserrat Coberó: El llibre descobreix molts aspectes de Companys desconeguts fins ara“. 

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

 

A %d blogueros les gusta esto: