Montserrat Coberó assegura que va escriure ‘Lluís Companys’ en comprovar el poc coneixement de la població sobre el polític

1603 Lluis CompanysAquest matí, la sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona ha acollit la presentació de Lluís Companys. Una vida pels catalans. Una mort per Catalunya!, de l’escriptora i historiadora Montserrat Coberó i publicat per Pagès editors. La monografia s’endinsa en la vida del líder polític amb un relat rigorós i àgil, ple d’episodis, heroisme i passió que fan reviure les dècades transcendentals de la història recent de Catalunya. Ho fa, però, sense oblidar, la seva faceta més privada i els ideals de llibertat i justícia que el van acompanyar sempre i que són la llavor de la nostra societat present.

La idea del llibre va néixer l’any 2010, a partir d’una exposició de Companys organitzada pel Consell Comarcal d’Urgell, on es va posar de manifest que el coneixement que tenien els ciutadans del líder polític es limitava al seu afusellament. La necessitat de fer arribar els ciutadans la trajectòria vital de Companys va ser el motor d’aquesta monografia, que recopila totes les dades publicades sobre la seva figura, així com una mostra de més de 150 fotografies, de les quals un terç són inèdites.

Montserrat Coberó ha destacat que el llibre pretén superar la figura del polític i ser el retrat d’una època: “més enllà d’un homenatge als valors de Companys, vol ser un homenatge a tota la gent que va patir les dificultats d’aquests anys i de la guerra civil”.

Els lectors poden participar en el bloc https://descobrintlluiscompanys.wordpress.com, on poden deixar les seves opinions i reflexions sobre Companys i sobre aquesta monografia, per crear un debat que reivindiqui la grandesa d’aquest personatge.

Lluís Companys foto CNT Pagès editors Lluis Companys i Franco Pages editors

 

 

 

 

Fotografies extretes del llibre  Lluís Companys. Una vida pels catalans. Una mort per Catalunya!

 

 

 

A %d blogueros les gusta esto: