Sant Jordi està a tocar i la col·lecció infantil Nandibú de Pagès Editors es prepara per l’ocasió com cal. Aquí tens algunes propostes pels més petits classificades per edats…
PETIT NANDIBÚ
QUINA CAPSA!
de Anna Obiols & SUBI.
Qui ha dit que les capses són per guardar coses? Les capses són eines meravelloses per desenvolupar la creativitat i són utilíssimes per viatjar pel món imaginar de qualsevol que es vulgui deixar emportar sense complexes, ja sigui gran o petit. Hi ha capses de diverses mides i a més també hi ha d’altres coses que molta gent llençaria a les escombreries sense parar-hi compte. El material adequat a les mans apropiades es transforma en altres objectes totalment inesperats. Oi que ja has començat a imaginar?
→Pots llegir les primeres pàgines clicant aquí
QUINA OLLA!
de Anna Obiols & SUBI.
Qui ha dit que les olles són per a cuinar? Les olles són eines meravelloses per desenvolupar la creativitat i són utilíssimes per viatjar pel món imaginar de qualsevol que es vulgui deixar emportar sense complexos, ja sigui gran o petit. Hi ha olles de diverses mides i a més també hi ha d’altres coses que molta gent llençaria a les escombreries sense parar-hi compte. El material adequat a les mans apropiades es transforma en altres objectes totalment inesperats. Oi que ja has començat a imaginar?
→Pots llegir les primeres pàgines clicant aquí
NANDIBÚ + 6
A VEURE SI M’ATRAPES!
de Adrià Gòdia
Adrià Gòdia ens proposa a A veure si m’atrapes! un passeig extraordinari i suggerent pels diversos cicles de la natura. Una obra d’art que estimularà totes i cadascuna de les facultats de la ment del lector, sigui jove o adult: intel·ligència, imaginació, sensibilitat, emoció…
→Pots llegir les primeres pàgines aquí
TUNGA PETITUNGA
de Mar Pavón. Il·lustracions de SUBI.
La Petitunga és, tal com el seu nom indica, una llibreria per a petits i petita de mida, tot i que el poc espai de què disposa està molt ben aprofitat: els llibres atapeeixen prestatges, taules i, fins i tot, pengen del sostre… Tothom qui hi entri haurà de ser per força de talla baixa.
→Pots llegir les primeres pàgines aquí
QUIN CAP!
De Ricard Ruiz Garzón. Il·lustracions de Pedro Rodríguez
A la Gran Granja de Can Capell, cada animal té el seu barret, i amb ell se saluden i es mostren afecte. Un dia, el pollet Quico descobreix que a l’avia li han robat la barretina. Les sospites cauen sobre l’Amanda, l’estruç. Aviat tots, gossos, gats, vaques, ovelles, porcs i fins i tot aneguets es dediquen a resoldre el misteri. Al final, però, serà el Quico, tot recordant l’estima de l’àvia, l’encarregat de tornar la pau a la Granja. I, ja posats, palesarà que no hi ha memòria com la de l’amor. Un emotiu relat en vers per fer que els nens i nenes coneguin la manera de conviure amb la gent gran. Un preciós poema il·lustrat sobre l’Alzheimer.
Ricard Ruiz Garzón: “La memòria d’estimar també s’afebleix, però sovint és la darrera que es perd. Val la pena aprofitar-ho i tractar de millorar les relacions avis-néts“.
→ Pots llegir les primeres pàgines clicant aquí
OLOR DE MADUIXA
Poemes de Joana Raspall
A càrrec de Josep Maria Aloy. Il·lustracions: Anna Cariana
Joana Raspall ha observat la natura i ens la regala sota la forma d’imatges rialleres, lluminoses, afables i amables. Olor de maduixa, recull de més d’un centenar de poemes a càrrec de Josep M. Aloy, és un jardí literari ben singular ordenat alfabèticament. Trobem en aquesta antologia el camp i el bosc, la primavera i la tardor, fruites i bolets, flors, plantes, olors, colors, sensacions… Les il·lustracions d’Anna Clariana ens ajuden a descobrir què s’amaga en cada un dels versos. De la lletra al color, de la tendresa a la fantasia. Les il·lustracions d’Anna Clariana ens ajuden a descobrir què s’amaga en cada un dels versos. De la lletra al color, de la tendresa a la fantasia.
Laura Borràs: “Raspall ha observat la naturalesa i ens la regala sota la forma d’imatges rialleres, lluminoses i amables.”
→ Pots llegir les primeres pàgines clicant aquí
NANDIBÚ + 8
COM ADORMIR A UN LLEÓ I ALTRES CRÒNIQUES VERÍDIQUES
de Mar Benegas. I·lustracions de Lucía Serrano
L’Anna és una nena molt inquieta i molt intel·ligent, vol ser periodista. Té una germana petita, la Sol, una àvia, periodista també, que li regala una gravadora, un avi misteriós, i un pare i una mare. Fins aquí tot sembla normal. Però, de sobte, comencen a succeir coses estranyíssimes a casa seva: l’Anna ho grava tot i en fa unes cròniques fabuloses. Així descobrirem com s’adorm un lleó, el vol que pot tenir una faldilla o fins on arriba una casa voladora… Això i moltes altres coses, és clar.
Alba Besora: «Aquesta autora és un gran descobriment. Una aposta de futur!»
→ Pots llegir les primeres pàgines clicant aquí
PODEN PASSAR TANTES COSES…!
de Jacobo Fernández Serrano
La Neda i en Mercuret, els fills del rei del mar, s’adonen que s’acosta l’aniversari del seu pare, Pintat IV el Tractable, i encara no tenen regal. A partir d’aquí, la narració ens porta a un seguit de personatges insòlits i a una successió de situacions imaginatives i esbojarrades a la ciutat de Nil, on tot és possible, on el surrealisme és el normal i el més absurd esdevé lògic. Gràcies a les petites (o grans) històries dels personatges que viuen a la ciutat de Nil, descobrim un univers que va més enllà dels límits de la novel·la i que no recorre a tòpics anteriors de la literatura infantil.
NANDIBÚ + 10
CARTES D’AMOR DE 0 A 10
de Susie Morgenstern
L’Ernest té deu anys. Deu anys de buidor, ja que la seva mare va morir el dia que ell va néixer, i el seu pare ha desaparegut. Deu anys d’avorriment. La vida amb la seva àvia, de nom Precieuse, no té cap alicient: escola, dinar, deures, sopar. Ni telèfon, ni televisió. L’única distracció és una misteriosa carta que l’avi de l’Ernest havia enviat des del front durant la guerra, i escrita amb una lletra indesxifrable. L’Ernest és un bon estudiant, solitari i tristot, per no dir mut. Això fins el dia que Victoire de Montardent arriba a la classe i es fixa intensament en ell. Perquè l’Ernest és un noi guapo i d’això ja se n’havien adonat les noies de classe.
HISTÒRIA DE LA BICICLETA D’UN HOME LLANGARDAIX
De Fina Casalderrey. Il·lustracions de Dani Soms
Aquesta és la història d’en Mundo, un nen que va superar un atac dels llops al seu ramat, va pedalar amb una bicicleta de zelador de telefonia, es va enfilar als pals més alts com un llangardaix… Però la misteriosa desaparició del seu pare, la por dibuixada a la cara de les veïnes, el dol enigmàtic de la seva mare, les notes manuscrites als llibres… van torbar els seus somnis de futur.
Fina Casalderrey: “Història de la bicicleta és literatura sense additius”
→ Pots llegir les primeres pàgines clicant aquí
NANDIBÚ JOVE
COM ENAMORAR-SE… SENSE PRENDRE MAL
de Susie Morgenstern
L’Annabelle ha decidit que el seu cor està fora de servei i a les ordres exclusives del seu cervell. En Terminal de Ciències, no hi ha res fora de la seva feina. I no es tracta només d’aprovar la selectivitat; ha de ser la millor. Els nois? Simples companys. I tampoc no canviarà res en Samuel, el fi ll de l’ambaixador dels Estats Units caigut amb paracaigudes a la seva classe. L’Annabelle accepta dedicar dues hores al dia a parlar en francès amb ell, amb la condició que no l’alenteixi en el seu camí cap a l’excel·lència. L’Annabelle és ambiciosa i apassionada, com les altres dones de la seva família. La seva mare, Lulu, està obsessionada per les seves investigacions universitàries. La seva àvia, Marguerite, no deixarà els fogons abans d’haver assolit la segona estrella per al seu restaurant. Totes tres corren el risc de caure de dalt, de molt amunt. De caure i… enamorar-se!
→ Pots llegir les primeres pàgines clicant aquí
DEIXEU-ME QUE EM PRESENTI
OCELL SENSE NOM QUE VOLIA SER REI
de Ramon Besora
Il·lustracions de Judit Morales i Adrià Gòdia
Un llibre magnífic per als que ja els agrada llegir sols. També per a aquells que encara no han après a llegir, però els agrada compartir la màgia de les paraules i de les imatges al costat de la mare, el pare, l’àvia, l’avi… i així experimentar grans emocions. En una clariana del bosc es reuneixen tots els ocells per tal d’elegir entre ells un rei que els representi. Qui farà més mèrits per aconseguir-ho? El més fort? El més cantaire? El més viatger? El que sigui capaç d’enlairar-se, cel enllà, amb més rapidesa? Caldrà una prova per demostrar qui té més capacitat per dur la corona amb dignitat. Com aconseguirà superar tots els seus companys un ocell que de tan petit i insignificant ni tan sols té nom?
→Pots llegir les primeres pàgines clicant aquí
L’ÓS QUE VOLIA DEIXAR DE SER PETIT
de Ricardo Alcántara. Il·lustracions de Judit Morales i Adrià Gòdia
En el clar del bosc hi ha un gran enrenou. És el moment de decidir si els animals més joves inicien el seu camí en solitari. El bosc pot resultar molt perillós per a aquell que no estigui preparat. Tot i això, l’ósset Grancú ha decidit presentar-se a la dura prova. Serà capaç de superar-la? Ricardo Alcántara va néixer a Montevideo (Uruguay). La seva passió és inventar històries i després plasmar-les sobre paper. En la seva llarga trajectòria ha publicat més de 100 llibres, molts d’ells guardonats amb importants premis i publicats en diferents idiomes, como el japonès, coreà, portuguès, anglès, alemany, francès, grec…
→Pots llegir les primeres pàgines clicant aquí