Novetats editorials de Pagès editors de març’16

Portada-Pagès-03.14
Si vols conèixer totes les novetats de febrer de Pagès editors, només cal que facis clic aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

De les novetats d’aquest mes destaquem:

NOVEL·LA

BOIRA NEGRA A BARCELONA

1603 BOIRA NEGRA A BARCELONAde Jordi Arbonès i Felip Solé

Acabada la Guerra Civil Espanyola, els nazis estan instal·lats a Barcelona i altres llocs de Catalunya, han construït una infraestructura de poder policial i econòmic. Catalunya esdevé un lloc de refugi dels jueus i altres exiliats que fugen de l’horror. La mort nazi s’escampa per Europa i a Catalunya apareixen dos germans bessons portuguesos, Joel i Manuel Sequerra, que sota l’empara de la Creu Roja Portuguesa i del JOINT americà creen una xarxa d’evasió dels jueus que fugen de la barbàrie. Boira negra a Barcelona és un thriller coral que s’endinsa en la complicada vida dels refugiats i dels barcelonins que sobreviuen sota la crueltat feixista de Francisco Franco i dels vencedors de la Guerra Civil. Hi descobrim la realitat d’un episodi controvertit i poc explicat de la nostra història recent que s’ha intentat amagar: la complicitat entre franquistes i nazis a l’hora de perseguir i engarjolar jueus i altres refugiats a l’Estat espanyol. L’acció de Boira negra a Barcelona s’esdevé durant els primers anys de la postguerra espanyola i quan la Segona Guerra Mundial es converteix en una sinistra teia que encén i consumeix el món sencer. Aquesta obra està basada en fets reals i s’ha inspirat en el film Boira negra dirigit per Felip Solé i Sabaté, produït i emès a TV3.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

AMB X DE SEXE
14 relats eròtics per a despertar els sentits

1603 AMB X DE SEXEde Marta Alòs i David Marín

Una dona i un home, dos escriptors, dues visions sobre la fantasia i el desig. Catorze relats on la sensualitat vessa i s’escampa pàgina rere pàgina, acompanyada de carícies, d’humor, luxúria, sorpresa, perversió, màgia i tendresa: un noi lascívament enamorat de l’empleada de la sabateria, una sessió artística amb un pinzell ben especial, converses de llit d’un matrimoni on res no és el que sembla, plaers solitaris i plaers compartits, i el desig que pren la forma del so de les passes d’un desconegut, la veu d’un misteriós locutor de ràdio, el calaix prohibit de les calces de la cunyada, i la X del sexe que marca les vides de la ficció i de la realitat.

Marta Alòs: «Volem que el llibre sigui un dels més importants de Sant Jordi 2016«.

FESTES POPULARS

LES FALLES DEL PIRINEU
L´Alta Ribargorça i el Pallars Sobirà

1603 LES FALLES DEL PIRINEUde Oriol Riart i Sebastià Jordà

Una de les celebracions més antigues amb foc és la de les falles, als Pirineus. Més enllà del relat popular, la festa de les falles és una festa tradicional, ben sentida i diferenciada de la resta de festes per part de les poblacions que la celebren. Però per sobre de tot és una festa arrelada i adaptada al seu entorn natural més immediat, fet que condiciona l’element material de la festa, generant així diferents modalitats de falles i processos per elaborar-les. En aquest llibre, fruit de dos treballs de recerca previs, se’ns retrata la festa actual en les diferents poblacions tot documentant els canvis als que s’ha vist sotmesa per tal de garantir-ne la seva continuïtat fins arribar a ser el que és avui dia.

Oriol Riart: «És el llibre que estan esperant tots els pobles del Pirineu«. 

 Llegir les primeres pàgines clicant aquí

MONOGRAFIES

LLUÍS COMPANYS
Una vida pels catalans. Una mort per Catalunya!

1603 Lluis Companysde Montserrat Coberó Farrés

Una lectura apassionant que ens revela qui era Lluís Companys a través d’un relat rigorós i ple d’episodis de resistència, heroisme i passió en aquesta gran tragèdia contemporània. L’itinerari vital del president Companys ens submergeix en unes dècades transcendentals de la història recent de Catalunya, il·lustrades amb unes 150 imatges, moltes inèdites. El seu afusellament a mans de l’aparell repressor franquista, amb la col·laboració del règim nazi, fou la culminació de tota una vida dedicada a la lluita per la justícia social, pels ideals republicans i per Catalunya! Aquesta biografia descobreix al lector la personalitat de Companys més enllà de la fi gura pública. Aprofundeix en els valors que l’acompanyaren des de la infantesa fins al darrer alè i amb els quals molts lectors se sentiran identificats. Amb un estil àgil i vivencial, aquesta biografia esdevé una narració captivadora des del primer mot.

Montserrat Coberó: «El llibre descobreix molts aspectes de Companys desconeguts fins ara«. 

 Llegir les primeres pàgines clicant aquí

De mesos anteriors et poden interessar…

NOVEL·LA

DESTINS INESPERATS

1602 DESTINS INESPERATSde Xavier Vidal

Pensem que controlem la nostra vida, que sabem què fem, on anem, però només és una il·lusió. Els esdeveniments es trenen al nostre voltant seguint un atzar imprevisible, amb una lògica incomprensible. No sabem mai del cert on ens portarà el camí ni què ens trobarem en el següent tombant. Aquest llibre està compost de sis històries en què els protagonistes assisteixen atònits, resignats, enfadats, revoltats o enfonsats a l’espectacle dels seus propis destins inesperats. Amor, passió, humor, disbauxa, destí, enveja, por, odi o revenja són els motors que manen a la vida dels personatges d’aquesta obra.

L’autor ha guanyat el Premi Recvll de Narració Joaquim Ruyra, 2015

Xavier Vidal: «El motiu central d’aquest llibre és la imprevisibilitat. Mai no sabem on aniran a parar les coses que engeguem».

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

EL ROSSINYOL ABATUT
Enric Granados, una vida apassionada

1602 EL ROSSINYOL ABATUT XAPAde John W. Milton

El rossinyol abatut és una obra lluminosa que, mentre va desgranant l’època d’Enric Granados -nascut a Lleida el 1867 i mort en el naufragi del Sussex, al Canal de la Mànega, el 1916-, recrea una biografia íntima del compositor. El lector podrà resseguir els seus passos pels carrers de Barcelona, Tiana, Puigcerdà, Olot, Igualada, Sitges i Sant Salvador. Els trets més rellevants de la trajectòria de Granados prenen nova vida i, de mica en mica, es van desvelant en aquest llibre els misteris d’una existència complicada, romàntica i amb un final tràgic. S’hi pot retrobar l’odissea de l’artista, des dels contratemps i fracassos fins als èxits i triomfs, des de Catalunya fins a Londres, passant per Madrid, París, Nova York i Washington. El llibre ha rebut el Premi Independent Publisher Book Awars, 2005.

Els anys 2016/2017 se  celebra l’Any Granados

El llibre va rebre el premi independent Publisher Book Awards, el 2005

POREXPAN I POLAROIDS

1602 POREXPAN_I_POLAROIDSde Xavi Ballester

La por a la soledat du els personatges d’aquestes set històries a situacions hilarants —un pare de família fart d’anar al zoo que descobrirà el veritable amor secret de la seva esposa, un amant que espera debades en una habitació d’hotel mentre el president Obama anuncia la mort d’en Bin Laden—, d’altres dramàtiques —la soledat d’una víctima de violació, un marit que no sap com dir a la seva dona que es mor— o bé els du a reconciliar-se amb la seva vida, com el fill protagonista de “Porexpan i polaroids”, que descobreix la vida plena i generosa que s’amagava darrere la cadira de rodes de son pare just el dia que l’enterra. Tots ells, però, tenen en comú un sobtat moment d’il·luminació que els permet ser conscients de les seves pròpies misèries quotidianes, dels seus errors i mostrar-nos que compartim amb ell. Perquè en aquesta vida tots tenim dret a equivocar-nos i a tornar-nos a equivocar.

Xavi Ballester: «Qui no ha tingut por a la soledat alguna vegada a la seva vida?

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

POESIA

ANIMALONS

1602 Animalonsde Jordi Villaronga

18 poemes sobre animals acompanyats cadascun d’una il·lustració. Al final dels poemes, segueix una guia didàctica treballar a les aules o a casa. Atenent a la seva temàtica i complexitat lingüística, les propostes didàctiques i els poemes que es presenten han estat adreçats a dos grups d’edat. Primer trobareu les propostes per a nens i nenes entre 6 i 9 anys, i a continuació aquelles destinades a nens i nenes entre 9 i 12 anys.
Els poemes es complmenten amb unes guies didàctiques per a llegir-los en família o a les aules.

L’autor ha guanyat el Premi de Poesia Màrius Torres

Jordi Villaronga: «Són els poemes que llegeixo a la meva filla».

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

A %d blogueros les gusta esto: