Pagès editors consolida la seva col·lecció Lo Marraco amb més de 300 títols publicats

La col·lecció Proses també arriba al centenar de llibres

 

Després de celebrar el vint-i-cinquè aniversari de Pagès editors, l’editorial assoleix enguany una nova fita. La seva col·lecció de narrativa, Lo Marraco, ha arribat al llibre 300. Ho ha fet amb la publicació de Boira negra a Barcelona, una novel·la que explica un dels episodis més controvertits i poc explicats de la nostra història més recent: la complicitat entre franquistes i nazis a l’hora de perseguir jueus i altres refugiats a l’Estat espanyol. La publicació del número 300, que coincideix també amb els 100 llibres publicats a la col·lecció Proses, referma encara més l’aposta pel llibre en català que, des de fa 25 anys, l’editorial està duent a terme.

Boira negra a Barcelona explica de forma novel·lada com dos germans bessons, Joel i Manuel Sequerra, creen, sota l’empara de la Creu Roja portuguesa i del JOINT americà, una xarxa d’evasió dels jueus que fugen de la barbàrie del nazisme. Es tracta d’un thriller coral que s’endinsa en la complicada vida dels refugiats i dels barcelonins que sobreviuen a la crueltat feixista de Francisco Franco i dels vencedors de la Guerra Civil. La novel·la dóna llum a episodis desconeguts de la nostra pròpia història, com l’acció clandestina maquillat sota l’ampara del treball humanitari i l’arribada i la protecció que rebien els nazis a l’Estat espanyol.

El realitzador audiovisual Felip Solé i l’escriptor Jordi Arbonès signen aquesta novel·la, basada en fets reals. Aquesta obra està basada en fets reals i s’ha explicat en els films Perseguits i salvats i Boira negra, dirigits per Felip Solé, produït i emès a TV3. Per la seva banda, Jordi Arbonès ha conreat el conte, l’assaig, el guió televisiu i la novel·la, amb obres premiades com L’escala de Richter (Premi Carlemany 2001) o Matèria fràgil (Premi Prudenci Bertrana, 2002).

Ell i l’altre és el títol número cent de la col·lecció Proses, el dietari personal de l’escriptor Antoni Munné-Jordà. Al llibre, l’autor estableix un diàleg amb si mateix, a través de revisitar el dietari que va escriure l’any 1978. Ell i l’altre ens ofereix la prosa més íntima i nua de l’autor, enriquida amb un seguit de dibuixos i textos inèdits. Munné-Jordà és un autor consolidat dins del món de la literatura catalana. Ha guanyat, entre altres, el premi Juli Verne de Ciència-Ficció del Cercle de les Arts i les Lletres d’Andorra.

Pagès editors, més de 25 al servei de la cultura en català

Pagès editors és una editorial creada a Lleida l’any 1990 per Lluís Pagès Marigot. Des del seu naixement, la casa editora ha mantingut una sostinguda tendència a l’alça. Després d’aquets vint-i-cinc anys, l’editorial ha treballat amb més de 1.500 autors, ha publicat més de 2.700 llibres i mai ha perdut el doble objectiu amb el qual va néixer: publicar llibres en llengua catalana i occitana i visibilitzar el patrimoni literari, històric, social i cultural dels Països Catalans, en general, i de les Terres de Lleida i Pirineus, en particular.

Les col·leccions i les línies editorials són diverses i han evolucionat amb el pas dels anys. Lo Marraco s’encarrega de publicar els llibres de narrativa de Pagès editors. El seu catàleg compta amb autors de la talla de Francesc Pané, Vidal Vidal, Marta Alòs, Francesc Pascual, Maria Pons, Francesc Puigpelat, Rosa Fabregat, Carles Hac Mor, Josep Vallverdú, Llorenç Capdevila, Antoni Munné-Jordà, Emili Bayo, Jordi Cervera, Josep Torrent i Carme Torras. La col·lecció ha publicat Toni Arca, autor de l’Alguer, Sèrgi Javaloyès, autor de la Catalunya Nord i Josep M. Quintana i Pere Morey, de les Illes Balears. Finalment, cal tenir en compte els noms estrangers, entre els quals destaquen Marc Dugain, Petros Màrkaris, Alexandre Dumas, Mathias Enard (premi Goncourt 2015), Elymah Gbowee (Premi Nobel de la Pau, 2011) i Boris Pathor.

 

A %d blogueros les gusta esto: