Novetats editorials del mes de febrer’16, del segell Nandibú de Pagès editors

Nandibu-Pages-1602El segell Nandibú, de Pagès editors, presenta tres novetats al mes de febrer: Olor de maduixa, a cura de Josep Maria Aloy, Quin cap!, de Ricard Ruiz Garzón, i Historia de la bicicleta d’un home llargandaix, de Fina Cassalderret.

Poesia

Olor de maduixa
Poemes de Joana Raspall

1602 Olor de maduixaA càrrec de Josep Maria Aloy. Il·lustracions: Anna Cariana

Joana Raspall ha observat la natura i ens la regala sota la forma d’imatges rialleres, lluminoses, afables i amables. Olor de maduixa, recull de més d’un centenar de poemes a càrrec de Josep M. Aloy, és un jardí literari ben singular ordenat alfabèticament. Trobem en aquesta antologia el camp i el bosc, la primavera i la tardor, fruites i bolets, flors, plantes, olors, colors, sensacions… Les il·lustracions d’Anna Clariana ens ajuden a descobrir què s’amaga en cada un dels versos. De la lletra al color, de la tendresa a la fantasia.

Les il·lustracions d’Anna Clariana ens ajuden a descobrir què s’amaga en cada un dels versos. De la lletra al color, de la tendresa a la fantasia.

Laura Borràs: «Raspall ha observat la naturalesa i ens la regala
sota la forma d’imatges rialleres, lluminoses i amables
.» 

Joana Raspall i Juanola (Barcelona, 1913-2013). De ben petita es va traslladar a Sant Feliu de Llobregat, on va residir des de llavors. Quan la dedicació als fills li ho va permetre, reprengué la tasca literària i començà a escriure i a publicar textos en català en els espais clandestins o tolerats per la censura: Jocs Florals, concursos literaris i festes populars. Fou llavors que començà la creació de les fitxes de mots sinònims, que de mica en mica va ampliant fins a elaborar el Diccionari de sinònims (1972), el Diccionari de locucions i frases fetes (premi Marià Aguiló de l’IEC 1986) i Diccionari d’homònims i parònims (1988). En l’obra literària de Raspall destaca el camp de la poesia i, en concret, el de la poesia infantil i juvenil; no obstant això, també publica llibres de poesia per a una franja d’edat més adulta.

→ Pots llegir les primeres pàgines clicant aquí

Nandibú +6

Quin cap!

1602 Quin capDe Ricard Ruiz Garzón. Il·lustracions de Pedro Rodríguez

A la Gran Granja de Can Capell, cada animal té el seu barret, i amb ell se saluden i es mostren afecte. Un dia, el pollet Quico descobreix que a l’avia li han robat la barretina. Les sospites cauen sobre l’Amanda, l’estruç. Aviat tots, gossos, gats, vaques, ovelles, porcs i fins i tot aneguets es dediquen a resoldre el misteri. Al final, però, serà el Quico, tot recordant l’estima de l’àvia, l’encarregat de tornar la pau a la Granja. I, ja posats, palesarà que no hi ha memòria com la de l’amor. Un emotiu relat en vers per fer que els nens i nenes coneguin la manera de conviure amb la gent gran. Un preciós poema il·lustrat sobre l’Alzheimer.

Ricard Ruiz Garzón: “La memòria d’estimar també s’afebleix, 
però sovint és la darrera que es perd. Val la pena aprofitar-ho 
i tractar de millorar les relacions avis-néts“.

Ricard Ruiz Garzón (Barcelona, 1973) ha exercit com a periodista i crític a diversos mitjans. Ha coordinat diferents antologies i és autor de Las voces del laberinto, Esquizo i la sèrie juvenil Guardians de Somnis.

Pedro Rodríguez (Sevilla, 1973) ha publicat més d’una trentena de llibres. Com a autor de còmics ha rebut el gran premi del públic al Saló de Barcelona per Omar el navegante.

→ Pots llegir les primeres pàgines clicant aquí

Nandibú +10

Història de la bicicleta d´un home llangardaix

Portada Bicicleta llangardaix.inddDe Fina Casalderrey. Il·lustracions de Dani Soms

Aquesta és la història d’en Mundo, un nen que va superar un atac dels llops al seu ramat, va pedalar amb una bicicleta de zelador de telefonia, es va enfilar als pals més alts com un llangardaix… Però la misteriosa desaparició del seu pare, la por dibuixada a la cara de les veïnes, el dol enigmàtic de la seva mare, les notes manuscrites als llibres… van torbar els seus somnis de futur.

Fina Casalderrey: «Història de la bicicleta és literatura sense additius» 

Fina Casalderrey (Pontevedra, 1951) és mestra i membre numerària de la RAG. S’ha dedicat al foment de la lectura i a la creació literària, entre altres. El 1996 va rebre el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil per O misterio dos fillos de Lúa.

Dani Soms (l’Escala, 1983) va estudiar dibuix, pintura i il·lustració. Pel que fa a la il·lustració, ha treballat per l’Associació Lectura Fàcil i la Diputació de Barcelona, així com en diferents publicacions i fanzines. Amb el projecte Zobeida va guanyar el Premi Eva Toldrà.

→ Pots llegir les primeres pàgines clincat aquí

A %d blogueros les gusta esto: