L’Alzheimer i les relacions avis-néts, en el nou conte de Ricard Ruiz Garzón

Pagès editors publica el conte en català i Editorial Milenio en catellà

1602-QUin-Cap-3D  Menuda-cabeza-3D

A la Gran Granja de Can Capell, cada animal té el seu barret, i amb ell se saluden i es mostren afecte. Un dia, el pollet Quico descobreix que a l’àvia li han robat la barretina. Les sospites cauen sobre l’Amanda, l’estruç. Aviat tots, gossos, gats, vaques, ovelles, porcs i fins i tot aneguets es dediquen a resoldre el misteri. Al final, però, serà el Quico, tot recordant l’estima de l’àvia, l’encarregat de tornar la pau a la Granja. I, ja posats, palesarà que no hi ha memòria com la de l’amor.

Quin cap! (¡Menuda cabeza! en castellà) és una faula en vers sobre la relació dels infants amb la gent gran: sobre la seva desmemòria, sobre els seus problemes de comunicació i relació amb l’entorn i, sobretot, sobre la necessitat en aquests contextos de reforçar els vincles afectius. Quan un nét es relaciona amb una àvia afectada d’Alzheimer i ella no en recorda el nom, i parlo per experiència pròpia, per al nen pot ser molt confús. Si expliquem al nen, però, que aquestes disfuncions són secundàries davant l’opció d’expressar els propis sentiments, es produeix un efecte màgic: el nen recupera la seva intel·ligència emocional i els avis responen de forma automàtica a les mostres d’afecte. La memòria d’estimar també s’afebleix, però sovint és la darrera que és perd, i això val la pena aprofitar-ho i tractar de millorar les relacions avis-néts quan la malaltia fa de les seves. Aquest conte, humilment, hi vol contribuir des d’un petit misteri que compta amb la simpatia d’uns animals de granja amb barret extraordinàriament humanitzats per la mà de l’Il·lustrador Pedro Rodríguez.

Ricard Ruiz Garzón: «La memòria d’estimar també s’afebleix,
però sovint és la darrera que es perd. Val la pena aprofitar-ho
i tractar de millorar les relacions avis-néts«.

Els autors

Ricard Ruiz Garzón (Barcelona, 1973) ha exercit com a periodista i crític a diversos mitjans. Ha coordinat diferents antologies i és autor de Las voces del laberinto, Esquizo i la sèrie juvenil Guardians de Somnis.

Pedro Rodríguez (Sevilla, 1973) ha publicat més d’una trentena de llibres. Com a autor de còmics ha rebut el gran premi del públic al Saló de Barcelona per Omar el navegante.

Pagès editors               Editorial Milenio

Gènere: Conte il·lustrat                             Género: Cuento ilustrado
Col·lecció: Nandibú +6, 06                     Colección: Nandibú +6, 06
Pàgines: 72 pàgs.                                        Páginas: 72 págs.
PVP: 10,50€                                                  PVP: 10,50€

A %d blogueros les gusta esto: