Inaugurada la 64a. FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN

Patricia Camiño, presidenta de la FIRA DEL LLIBRE D'OCASIÓ ANTIC I MODERN
Patricia Camiño, presidenta de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN

Aquest matí, a les 11.00h, s’ha inaugurat la 64a edició de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN, una oportunitat única per gaudir de grans tresors en forma de llibre que s’instal·la a la capital catalana fins al 4 d’octubre. L’acte inaugural, s’ha celebrat davant de l’exposició de la FIRA, enguany dedicada a “La màgia i el circ en paper”, a la cantonada de Passeig de Gràcia amb Gran Via de les Corts Catalanes, al costat del cinema Comèdia.

Màgic Cambras ha posat el toc màgic durant la inaguració
Màgic Cambras ha posat el toc màgic durant la inaguració

El pregó de Josep Fontana, a través del seu editor, Gonzalo Pontón, ha estat el gran protagonista de l’acte inaugural, mentre que el mag Màgic Cambres, en honor a la temàtica d’enguany de la mostra, ha aconseguit l’admiració i il·lusió dels assistents. El cartell de l’esdeveniment és obra d’Aguilar Moré.

L’acte ha comptat amb els parlaments de Patricia Camiño i Assumta Bailac, gerent del Consorci de Biblioteques, com a representant de l’Ajuntament de Barcelona.

Camiño ha volgut destacar que “la literatura apropa a un públic molt divers que veu en aquest espai la possibilitat de trobar un llibre perdut, continuar una col·lecció o satisfer la seva curiositat”. A través del seu editor, Gonzalo Pontón, Josep Fontana ha volgut fer arribar als assistents la seva passió personal pels llibres amb una declaració contundent: “els llibres no són coses mortes”. Al llarg de l’escrit, Fontana ha recordat els inicis de la seva biblioteca i com ha anat creixent amb els anys, amb petits tresors que descobreixen històries amagades i que ens ensenyen del passat, del present i del futur. El parlament ha finalitzat amb una crida a la cerca del gust personal en la literatura per poder gaudir d’aquest món.

Gonzalo Pontón, llegeix el prego de Josep Fontana
Gonzalo Pontón, llegeix el pregó de Josep Fontana

Per la seva banda, Assumpta Bailac, ha expressat la voluntat que la pròxima FIRA se celebri en una Barcelona com a ciutat literària de la UNESCO, un desig que haurà d’esperar a ser complert.

L’acte ha finalitzat fixant la placa del homenatjat, Josep Fontana, al peu del monument al llibre de la vorera central de la Gran Via cantonada Passeig de Gràcia. Des d’aleshores i fins el 4 d’octubre, els tresors literaris de 33 estands, procedents de diversos punts d’Espanya, s’instal·len al Passeig de Gràcia des de Plaça Catalunya fins al carrer Consell de Cent. Aquests romandran oberts, de forma ininterrompuda, de dilluns a dissabte de 10.00h a 21.00h i diumenges i festius d’11.00h a 21.00h.

Si vols llegir el pregó, només cal que cliquis aquí

Àudios de la inauguració

Discurs de Patricia Camiño, presidenta de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN

Pregó de Josep Fontana, llegit per Gonzalo Pontón, el seu editor

Parlament d’Assumpta Bailac, gerent del Consorci de Biblioteques

Més informació sobre la FIRA, a l’entrada: La màgia, protagonista de la 64a Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern

GOnzalo Pontón col·loca la placa amb el nom de Josep Fontana
Gonzalo Pontón col·loca la placa amb el nom de Josep Fontana
Assumpta Bailac, gerent del Consorci de Biblioteques
Assumpta Bailac, gerent del Consorci de Biblioteques

64 Fira del Llibre Ambient
64a. FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN
A %d blogueros les gusta esto: