Novetats editorials del mes de setembre de Pagès editors


Butlletí-setembre-1Si vols conèixer les novetats de setembre publicades per
 Pagès editors, només cal que facis clic aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF. 

De les novetats d’aquest mes destaquem:

FILOSOFIA

Quanta transparència podem digerir?
La mirada honesta sobre un mateix, els altres i el món que ens envolta

QUANTA TRANSPARENCIA PODEM DIGERIRde Francesc Torralba

Volem saber i aquest desig de saber és l’expressió d’una de les inquietuds més pregones de l’ésser humà. La transparència ens permet, literalment, transcendir, anar més enllà del vidre, creuar un límit, passar una frontera, mentre que l’opacitat no obre camp de visió, no permet entreveure mínimament res del que hi ha més enllà. Anhelem la transparència, però no som conscients dels problemes que es poden derivar de la cultura global de la transparència. ¿Realment ho volem saber tot? ¿Vertaderament estem capacitats per digerir-ho tot? ¿Podrem suportar les piles d’escombraries que s’acumulen a les golfes de les institucions? ¿Els secrets de família guardats des de la infància? ¿Les trampes i hipocresies dels qui suposadament ens estimen? ¿Tindrem fetge per poder-les pair? ¿Estarem disposats veure com s’ensorren grans mites de l’honestedat? ¿Quanta transparència pot arribar a digerir l’estómac social? ¿Quanta dosi de realisme podem empassar-nos per viure i quanta dosi d’idealisme ens cal per construir horitzons?

Llegir les primeres pàgines clincat aquí

NARRATIVA

El misteri del bressol buit

EL MISTERI DEL BRESSOL BUITde Montse Sanjuán

Una parella és assassinada a la ciutat de Lleida alhora que un nadó desapareix del seu domicili. Sense pistes, sense senyals… només amb la por que el petit esdevingui la tercera víctima del cas, l’Anna Grimm, sergent del Cos dels Mossos d’Esquadra, haurà d’investigar uns crims que desvetllaran la part més obscura de l’ésser humà i que, fi ns i tot, posaran en perill la seua pròpia vida. El misteri del bressol buit és un thriller clàssic que amb un ritme frenètic ens presenta una història inquietant amb una trama que sorprendrà i captivarà els lectors fi ns a la darrera pàgina.

Llegir les primeres pàgines clincat aq

Tilepadeion. Sé què penses

19807 coberta TILEPADEION.inddde Joaquim Casal
XV Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo Ciutat de Mataró, 2014

«L’explosió ha estat violentíssima. He vist una flamarada i he sortit projectat enrere. Al meu voltant plovien pedres i sorra, un núvol de pols i fum. Immediatament després de l’explosió, un silenci absolut. He quedat completament atordit; no sé quanta estona he romàs estirat a terra. Quan m’he incorporat, el braç esquerre m’ha fet mal. He sentit una sensació d’humitat a la cara i m’hi he passat la mà: m’ha quedat tota tacada de sang. He recolzat l’esquena a la paret que tenia al costat, mirant d’asserenar-me. Mentre em recuperava, una furgoneta ha frenat a pocs metres; n’han baixat dos homes, que han vingut corrent cap a mi. M’han parlat, però jo no els sentia. M’havia quedat sord; només sentia un brunzit. Amb el seu ajut m’he aixecat, m’han pujat a la furgoneta i han engegat cap a les oficines. He vist la paret lateral de l’edifici de les bombes enderrocada. Un incendi es propagava per l’herba seca, cap al torrent.»

Llegir les primeres pàgines clincat aquí

ASSAIG

Confessions d’un excapellà de Taüll
Parla el mossèn de Puigcerdà, Llimiana i RIpollet

21712 coberta CONFESIONS CAPELLA TAULL.inddde Francesc Ribes Juanati

Aquest llibre observa i analitza la diversitat religiosa a Catalunya, tan plural i diversa. Explica, amb detall, la història catalana de les quatre confessions amb més arrelament de segles al nostre país, començant per aquella que primer va establir-s’hi, el judaisme, continuant per l’església catòlica i l’islam, per acabar amb el protestantisme. El llibre comença amb una visió panoràmica general per a tenir una foto de la realitat religiosa al nostre país, a partir de la diversitat de creences expressada, bàsicament, a través de tretze confessions. I acaba amb un estudi sobre les diferents fórmules emprades a Europa per a gestionar aquesta pluralitat de creences, des dels poders públics, així com el concepte mateix de laïcitat que s’hi aplica. El rigor de l’exposició s’expressa amb un llenguatge divulgatiu, accessible i entenedor per a un públic lector molt ampli.

Llegir les primeres pàgines clincat aquí

POESIA

Blaus / Bläuen

175. Blaus (coberta suda).indd
de Klaus Ebner
Pròleg de Marta Pérez Sierra
XVII Premi de Poesia Parc Taulí, 2014

El poeta viatja pels seus versos en un intent de fusionar tots els llocs i fer-ne una sola terra. Cerca incansablement «el principi i la fi /alfa i omega», que el lector pot viure en tots els seus poemes, en aquest viatge imaginari i circular arreu del Mediterrani, com si volgués abastar en els seus versos tot el món plegat. Potser ell no n’és conscient però ho aconsegueix. Ha creat Blaus, «un ple en el vent», banyat pel «Mare Nostrum», amb aurores color taronja i «l’eternitat anotada / en epopeies». (Extracte del pròleg).

Llegir les primeres pàgines clincat aquí

Poesia en models

177. Poesia en models (coberta suda).inddde Joan Asbert
Premi Grandalla de poesia, de la XXXVII Nit Literària Andorrana, 2014

«Quan el lector enceta un poema espera trobar-hi una idea, un fet, una circumstància expressada en termes que aportin dolçor a la vida atzarosa i bellesa en les paraules. O aquesta és la finalitat de qui signa aquest llibre, la qual cosa no pressuposa que ho hagi aconseguit.»

– Extracte del prefaci de l’autor

→Llegir les primeres pàgines clincat aquí

ART

Wataru

coberta Wataru.inddde Wataru

L’obra de Wataru és alhora matèrica i simbòlica. S’arrapa als gestos i a les textures que confereixen una naturalesa corpòria al seu treball, però s’afanya sempre a extreure’n l’essència, un missatge que no reprodueix la realitat, sinó que la interpreta i la transcendeix, perquè Wataru cerca arreu el batec de la Terra i una consciència del que som en l’univers. Wataru és un autor d’una intuïció prodigiosa, compromesa amb les formes elementals i en l’anhel incessant de tornar de nou a imaginar- nos. Wataru és un home lluminós, que sense deixar mai enrere el seu món cultural japonès, ha sabut endinsar-se en el nostre teixint- hi una intimitat sorprenent. Wataru concep l’existència com un persistent exercici de transformació, que ens incorpora. (Extracte del pròleg.)

Llegir les primeres pàgines clincat aquí

De mesos anterior recuperem:

HISTÒRIA

Vida i regnat de Pere el Cerimoniós (1319-1387) 

19805 COBERTA PERE EL CERIMONIOS.indd

de Ernest Belenguer

Pere el Cerimoniós és, sense cap mena de dubte i a excepció del seu tresavi Jaume I el Conqueridor, el rei més important de tota la dinastia catalanoaragonesa fins el Compromís de Casp. Ho és tant pel seu llarg regnat com per la continuïtat d’esdeveniments que no el deixaven respirar. I, malgrat els nombrosos articles, congressos i revistes especialitzades, sobta que fins ara no hi hagués cap síntesi del seu regnat des de l’estudi de Ramon d’Abadal, entre 1966 i 1971, cenyit tan sols a Catalunya. El lector veurà desenvolupades totes les qüestions que caigueren sobre les espatlles d’un rei, estimat o desqualificat per diversos historiadors, però mai oblidat. D’un rei que va defensar fins el darrer metre els territoris que pertanyien a la seva Corona, tot i que els seus esforços es pagaren molt cars. Aquesta obra, molt actual historiogràficament, inclús amb treballs de l’any 2104, aporta novetats que no començaren a ser investigades fins la dècada dels anys vuitanta.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

A %d blogueros les gusta esto: