Novetats editorials del mes de juliol, de Pagès editors

1507-Novetats-2015-PAGÈSSi vols conèixer les novetats de juliol publicades per Pagès editors, només cal que facis clic aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF. 

De les novetats d’aquest mes cal destacar:

NARRATIVA

L’hora de marxar

20491 COB HORA DE MARXAR 1.inddde Sèrgi Javaloyès i traducció de Jordi Suïls

Amb components clarament autobiogràfics, L’hora de marxar explica en primera persona la vivència de Francesc Milagros, un nen de tot just dotze anys que, durant la guerra d’independència algeriana, és “repatriat” des d’Orà i acollit per familiars llunyans en un poble dels Pirineus gascons. El relat trau a la llum els terrors inconfessables d’un infant en contemplar el món dels adults sotragat pel pànic: els atemptats dels paramilitars francesos de l’OAS, els atacs dels independentistes de l’ALN, el dubte entre fugir o resistir… Descoberta de l’atracció sexual enmig del pànic a la violència extrema, i rebel·lia impotent enfront d’una escola repressora i maldestra, tot plegat en el si de dues famílies (la d’origen i la d’acollida) on els silencis pesen tant o més que les paraules.

→Llegir les primeres pàgines clincat aquí

ASSAIG

Les religions a Catalunya

21152 COBERTA RELIGIONS CATALUNYA.inddde Josep-Lluís Carod-Rovira

Aquest llibre observa i analitza la diversitat religiosa a Catalunya, tan plural i diversa. Explica, amb detall, la història catalana de les quatre confessions amb més arrelament de segles al nostre país, començant per aquella que primer va establir-s’hi, el judaisme, continuant per l’església catòlica i l’islam, per acabar amb el protestantisme. El llibre comença amb una visió panoràmica general per a tenir una foto de la realitat religiosa al nostre país, a partir de la diversitat de creences expressada, bàsicament, a través de tretze confessions. I acaba amb un estudi sobre les diferents fórmules emprades a Europa per a gestionar aquesta pluralitat de creences, des dels poders públics, així com el concepte mateix de laïcitat que s’hi aplica. El rigor de l’exposició s’expressa amb un llenguatge divulgatiu, accessible i entenedor per a un públic lector molt ampli.

→Llegir les primeres pàgines clincat aquí

POESIA

Mots

1507 MotsXavier Casassas

Paraules que a queixalades volen fer seva la realitat obren la boca a la fosca naveguen com ratpenats i enmig del silenci no comprenen que s’ha fos la claredat.

– Poema inclòs al llibre –

.

.

INFANTIL

Història de Babar el petit elefant

COB BABAR CATALÀ.inddde Jean de Brunhoff

Babar és un petit elefant a qui un un caçador li ha matat la mare, fet que l’obliga a fugir a la gran ciutat. Allà troba una vella senyora que en té cura. Un dia arriben a la ciutat Artur i Celest, cosins de Babar. Tots tres viuen amb la vella senyora fins que les seves mares van a la ciutat a buscar-los. Babar no s’imagina tot allò que li passarà. Vols acompanyar-lo en el seu viatge i descobrir-ho?

.

De les novetats de mesos anteriors cal destacar:

NARRATIVA

Diari epistolar il·lustrat (1959-1982) Joan Oliver – Joaquim Molas

17692 COBERTA DIALEG EPISTOLAR.indd

editat per Xavier Garcia

El diàleg epistolar entre Joaquim Molas i Joan Oliver arrenca el 9 d’octubre de 1959 i avança com una coreografia mitjançant el maneig d’alguns temes recurrents, com, per exemple, l’adaptació del Biompiani. Continua després del retorn de l’estada a Liverpool de Molas, on acaba de descobrir un dels ascendents del seu mètode crític, o del mètode que usà ben bé durant una dècada: la interpretació marxista de la història literària. A partir de 1963, però, el diàleg sembla que es redueix a un monòleg interpretat únicament per Oliver. Apareixen, de tota manera, la confidencialitat, el consell recíproc, les lectures o les estrenes teatrals i cinematogràfi ques. Sovintegen els silencis del catedràtic, els projectes compartits de muntar revistes que, “sentimentalment il·lusos”, saben que d’antuvi seran prohibides. O bé aquelles qüestions més mundanes: el preu de la carn al mercat, l’estat de l’humor de viure i quantes monedes tenen tots dos intel·lectuals a la butxaca.

→Llegir les primeres pàgines clicant aquí

MÚSICA

Canet Rock El festival més mític. 2014

1506 CanetRockd’Enric Lucena

Al 2014 tornava el Canet i, a més, ho feia exactament al mateix espai: el Pla d’en Sala amb un cartell envejable: Manu Guix, Caïm Riba, Pep Sala, Blaumut, Joan Dausà, La companyia Elèctrica Dharma, Els Pets, Els Amics de les Arts, Manel, Mishima, Gerard Quintana i Xarim Aresté, Gossos, Love Of Lesbian, Brams, Delafé y las Flores Azules, The Pinker Tones, Txarango… Aquí teniu un grapat d’imatges i reflexions per a la història. Les fotografies de l’Enric Lucena van acompayades de dotze converses amb uns quants dels protagonistes que aquell dia van pujar a l’escenari. Diverses visions d’una mateixa nit plena de música per fer retornar el festival més mític: el retorn del Canet Rock.

→Llegir les primeres pàgines clicant aquí

A %d blogueros les gusta esto: