Canet Rock 2014 en un llibre, escrit per Enric Lucena, ple de fotografies i reflexions dels seus protagonistes

Canet RockQuan només falten unes hores per la celebració d’una nova edició del mític festival de música Canet Rock, es presenta Canet Rock. El festival més mític 2014, un llibre publicat per Pagès editors, amb un gran nombre de fotografies recollides durant l’edició 2014 per Enric Lucena. El llibre també compta amb les reflexions que el mateix fotògraf i periodista va recollir d’uns quants dels artistes protagonistes d’aquella edició.

Canet Rock. El festival més mític 2014 és tot el Canet Rock vist per un únic fotògraf. No hi surt tot allò que va passar però sí que, com sempre, us he volgut ensenyar un Canet Rock més enllà de l’escenari –explica Enric Lucena–. El retorn del festival més mític es mereix més d’un punt de vista. Vaig tenir la sensació aquell dia, i pel que llegireu en aquest llibre comprovareu que no vaig ser l’únic, de fer història i estar fotografiant quelcom important.

L’escriptor Màrius Serra explica els motius pels quals cal comprar el llibre Canet Rock. El festival més mític 2014.

Sobre el llibre

Al 2014 tornava el Canet i, a més, ho feia exactament al mateix espai: el Pla d’en Sala amb un cartell envejable: Manu Guix, Caïm Riba, Pep Sala, Blaumut, Joan Dausà, La companyia Elèctrica Dharma, Els Pets, Els Amics de les Arts, Manel, Mishima, Gerard Quintana i Xarim Aresté, Gossos, Love Of Lesbian, Brams, Delafé y las Flores Azules, The Pinker Tones, Txarango

Canet Rock. El festival més mític 2014 recull un grapat d’imatges i reflexions per a la història. Les fotografies de l’Enric Lucena van acompanyades de dotze converses amb uns quants dels protagonistes que aquell dia van pujar a l’escenari. Diverses visions d’una mateixa nit plena de música per fer retornar el festival més mític: el retorn del Canet Rock.

Com el mateix Enric Lucena explica, va ser «un dels pocs fotògrafs amb accés total a totes les zones del festival i en tot moment. No era l’únic amb aquesta acreditació però sí que vaig ser l’únic amb una càmera que no va dormir i que va estar 22 hores ininterrompudes a l’espai del festival. Fins i tot el dia abans, divendres, vaig assistir una estona a les proves de so d’alguns grups«.

Qui parlava amb qui? Qui va obrir i qui va tancar el festival? Què feien els protagonistes quan no eren a l’escenari? A més trobareu en aquest llibre l’opinió i el record de dotze dels seus principals protagonistes. Què en recorden? Com ho van viure el Caïm Riba, el Manu Guix, el Pep Sala, el Lluís Gavaldà, el David Carabén, el Joan Dausà, el Xavi de la Iglesia, els Txarango, el Gerard Quintana, el Santi Balmes, els Delafé y las Flores Azules o els Amics de les Arts? Tots han reflexionat al meu costat sobre el festival i tots us sorprendran amb les seves paraules. Perquè tots van viure un mateix Canet Rock però ho van fer de maneres diferents. Cadascun té un punt de vista sobre un fragment d’una nit històrica.

Canet Rock. El festival més mític 2014 recull tretze mirades diferents del Canet. La de dotze artistes, que han fet memòria al cap d’uns anys de la celebració del festival, i la meva, la de les imatges que he col·locat en ordre cronològic per explicar tal com va passar.

→Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Sobre l’autor

Enric Lucena Ibarzábal (Barcelona 1974) és llicenciat en història de l’art. Com a fotògraf i escriptor ha publicat tres títols: El Mag Lari. La màgia de fer màgia (2012), El concert per la llibertat. Una nit per la independència (2013) i La generació Son Goku. Els locals d’assaig dels grups que van créixer amb Bola de Drac (2014), tots tres a Pagès editors. Ha publicat fotografies a diferents revistes i mitjans de premsa escrita i digitals, com «Melomano», «Barça» o «Pantalla Semanal». Com a presentador de televisió va conduir el programa «52» que va obtenir el premi Ondas 2005 al millor programa de televisió local. Com a periodista, actualment és el presentador de l’espai “Els Minoristes” a «El Matí de Catalunya Ràdio», emissora on ha conduït diversos programes.

A %d blogueros les gusta esto: