Sant Jordi és a tocar i a Pagès editors ja està tot a punt per celebrar-ho com cal. Aquí tens algunes propostes classificades per seccions…
NARRATIVA
CRISTALL DE ROCA
de Francesc Pané
L’any 1049, Arsenda, l’esposa del cavaller Arnau Mir de Tost, rep el regal d’un joc d’escacs procedent d’Egipte, les peces del qual són tallades en cristall de roca pur. Des del moment que Arsenda les exhibeix sobre el canterano de la seva cambra, ella i el seu marit experimenten la febre d’una nova joventut. Passats els segles, la part conservada de les figures de l’escaquer són robades el dia de Sant Jordi del Museu de Lleida. Llorenç Cotonat, inspector jubilat dels Mossos d’Esquadra, rep l’encàrrec del bisbe de Lleida de fer la recerca privada dels fets i de trobar el tresor robat. L’home es preguntarà si el furt té a veure amb els diners que els lladres poden obtenir de les peces de cristall de roca, un cop descobreix el secret de la llegenda de l’escaquer, o bé si té relació amb els poders que mouen el conflicte en què viu el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
CACIC DE FIRETA
de Josep Pastells
Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, 2014
A partir de l’experiència d’una sèrie de persones obligades a treballar per a un empresari sense escrúpols, Cacic de fireta ofereix una sàtira de la degradació del món laboral i, també, del paper del periodisme quan s’ha de vendre als interessos dels poderosos. La novel·la, fresca, àgil i d’estructura atípica, té com a protagonista indiscutible un individu que, segons el narrador, acumula mèrits més que suficients per semblar-li l’ésser més estúpid i impresentable que ha conegut.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
LA FUNNY I ALTRES BÈSTIES
La vida en un petit poble de la Catalunya rural pot semblar molt avorrida a primer cop de vista. Però la Funny, una noia de trenta i tants, casada, mare d’un fill, científica i aturada, ens duu de la mà fins al seu món. És una dona excèntrica, la seva màxima aspiració és abandonar l’espècie humana. La seva mirada implacable és com la lent d’un microscopi, que analitza cadascun dels personatges amb qui té relació. Primer des de la perspectiva de nena entremaliada i després des de l’òptica d’una adulta escèptica. La salva el sentit de l’humor potser un pèl àcid i corrosiu. Políticament incorrecta i un xic gamberra, sempre en contra dels poders fàctics, ens relata sense ornaments la realitat quotidiana on ella està submergida.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
ENMIG DE LA MELÉ
d‘Alfred Quintana
IX Premi 7lletres, 2014
Jugadors de rugbi que naufraguen al Pacífic, actors que ja només representen papers de mort, una senyora encabida en una vida de somni i malson, un suïcida poc pràctic, uns soldats malaguanyats, un gurmet de pa sucat amb oli i una colla d’exalumnes són els personatges que transiten per aquest recull de contes. Fills de l’estupefacció, si poguessin, sortirien de les seves pròpies vides. Però on anirien? Es troben enmig de la melé. I empenyen.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
A L'ALTRE COSTAT DEL MIRALL
d’Iñaki Rubio
L Premi Recvll de Narració “Joaquim Ruyra”, 2014
Els protagonistes dels contes de L’altre costat del mirall són personatges aparentment normals amb qui qualsevol de nosaltres pot sentir-se identificat: estudiants, treballadors, pares, mares, fills, pediatres o banquers són els habitants que pul·lulen per les pàgines d’aquest llibre com pels carrers de qualsevol ciutat. I les seves vides quotidianes, les seves històries predefinides, que parteixen d’un plantejament gairebé costumista, es veuen trencades per l’aparició d’elements fantàstics i humorístics que ens indiquen les múltiples fissures de la realitat per on podem evadir-nos de la rutina, dels maldecaps i de les crisis. L’autor, fugint de tot sentimentalisme, aconsegueix fer un retrat de l’Andorra contemporània a partir de temes o situacions actuals on tots ens podem reconèixer, com les nostres dèries amb els telèfons intel·ligents o amb les xarxes socials, els viatges, les relacions de parella, les frustracions laborals i personals, les festes nadalenques o els estius d’anunci.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
MAX I ODILE
En paraules de Josep M. Terricabres: “L’autor conversa sobretot amb dos personatges ficticis, Max (de cognom Carnap, en record d’un filòsof remarcable) i Odile, però es passa l’estona parlant també directament amb nosaltres. Quan diu que ens proposa esquitxos d’idees, fa molt més que això: ens posa davant el mirall i ens mostra la tensió constant entre la nostra raó i les nostres passions, entre la nostra migrada intel·ligència i la nostra recurrent estupidesa. De fet, hi haurà pàgines que ens ajudaran a emocionar-nos i a descobrir l’estupidesa de la nostra intel·ligència. El llibre ens convida a replantejar-ho tot, a no parar de fer-nos preguntes sobre qualsevol qüestió. Joan Fuster deia admirativament que Bertrand Russell no era un filòsof sinó un desinfectant. Aquest llibre tampoc no deixarà indiferent el lector. Quan l’acabi de llegir potser sabrà i creurà menys coses, però estic segur que serà una mica més savi”
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
LA CIUTAT DE LES FLORS
d’Albert Hernández Xulvi
Premi Fiter i Rossell de novel·la, 2013 d’Andorra la Vella
El jurat ha dit: «La ciutat de les flors. Una novel·la intensa, emocionant, amb una trama portada amb bon pols narratiu fins al final. Un llenguatge ric, ple d’imatges suggerents, on els flashbacks lliguen amb natural mestria. Una història d’amor, desitjos i desamor. Personatges de carn i ossos ben descrits psicològicament des de la infantesa. La guerra de Sidi Ifni travessa la narració com una espasa».
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquíLA LLAVOR DE LA REVOLTA
Un viatge iniciàtic de la seva protagonista, la Iriri Juruna, una noia mestissa de vint-i-tres anys que viu en la cruïlla de dos mons —el de Santarém (Brasil) i el de Vallmanya (Segrià)— que, malgrat la distància, es troben atrapats en la teranyina de la globalització. Un viatge pertorbador, intrigant i alhora tendre, conduït de la mà d’una narradora que ens explica els fets en primera persona i ens destapa una xarxa de relacions i situacions humanes complexa. La seva és una història fosca i dura que anirà descobrint pel camí, alhora que prendrà consciència que en aquest món tan global, la seva història particular s’aixeca com un altaveu que clama a favor de la identitat i la llibertat dels pobles. Amb un pare depressiu, que ha viscut per triomfar a les Amèriques, i una àvia que mira sorpresa com l’agricultura tradicional i familiar és envaïda pels monocultius transgènics. La vida del camp i dels pagesos es veurà sotraguejada, i també la d’una immigració que té el desig d’arrelar-se, víctima d’una globalització que ha generat misèria i crisi alimentària i que els ha escopit dels seus llocs d’origen sense possibilitat de retorn.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
EL VENT ENTRE ELS SAGUAROS
de Montserrat Galícia
«Alguna cosa m’havia despertat, però em vaig girar i em vaig tornar a adormir. De sobte, es va obrir la porta de la cabina i era en MacQuinn. Mai no li he dit Ewan, m’hauria semblat que parlava d’una altra persona. Quan ens vam conèixer, vaig anomenar-lo pel cognom, i així s’ha quedat. Fa temps que estem junts, i en MacQuinn encara no ha entès que jo necessito el meu temps per a desvetllar-me, que m’agrada romancejar entre els llençols. Ell, en canvi, salta del llit de seguida, però no és conscient de la seva lentitud en les rutines matinals, ocupa el lavabo com si no n’hagués de sortir mai més. Cadascú té el seu sistema; jo, una vegada he posat els peus a terra, corro a dutxar-me i a vestir-me. Però el meu escocès només troba reprovable el meu costum de romancejar al llit. —Va, lleva’t, mandrosa! En tota la nau només hi ets tu que dorm… En MacQuinn i jo treballem per a la Research Planetary Corporation, amb seu a Florida. Som prospectors.»
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
PRESIDI MAJOR
Aventures d’un cacique de la Fatarella del segle XIX
de Josep Gironès
Premi Fiter i Rossell, 2014
Durant la segona meitat del segle XIX, el caciquisme imperava a una bona part dels pobles que formen el Partit Judicial de Gandesà, una pràctica que decantava a favor de molt poques persones l’economia, la llei i l’ordre. Un d’aquells cacics: Ramon Balsebre Clua, dominà la Fatarella des del seu càrrec d’alcalde, per bé que a poc a poc les coses se li van torçar i acabà a mans de la Justícia. Una vegada jutjat, inicià un periple per diverses presons, fins que va fer cap al Presidi Major de Ceuta. Aquesta novel·la narra, en clau de ficció històrica, la vida de Ramon Balsebre, “El Coix de Roc”, sense deixar de banda alguns esdeveniments històrics d’aquell temps que, en alguns aspectes, semblen ben actuals.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
HISTÒRIA
TOCATS PEL VENT
Cinc històries humanes de les Brigades Internacionals i la Guerra Civil
de Jordi Martí-Rueda
Tocats pel vent és la història de cinc persones que deixen casa seva per lluitar per la República durant la Guerra Civil. Un guerriller heroic que en tornar als Estats Units s’atreveix a revelar la seva homosexualitat. Un irlandès presoner de Franco que intenta salvar-se mitjançant la música. Una infermera negra que troba aquí l’amor que a casa se li nega. Un escriptor de Nova York que sota les bombes rep una lliçó de vida. I un mexicà que amb només setze anys lluita a l’Ebre, tot i que no ho recordarà fins que en tingui setanta-nou. Cinc vides abocades a situacions excepcionals, on la línia que separa la por i el coratge, els motius polítics i els anhels personals, és voluble i fràgil.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
TEATRE
COSES NOSTRES
El director d’un teatre públic i un reputat crític es troben per parlar de les “seves coses”. En el transcurs de la conversa hi apareixen diverses qüestions: Com i qui determina la qualitat artística? La premsa crea tendències? La critica té prejudicis? L’èxit o el fracàs d’un espectacle pot dependre del tractament que li dóna la premsa? Es pot comprar, un crític? Quina ha de ser la funció del teatre públic? Sense ajudes públiques el teatre desapareixeria? Les arts escèniques estan trobant el llenguatge adequat per l’espectador del segle xxi? O per contra, esdevenen una expressió artística cada vegada més anacrònica? Tots dos homes es necessiten. Arribaran a algun tipus de pacte?
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
AUTOAJUDA
DONES I HOMES AL DESCOBERT
Consells per a trobar la parella ideal
Rami Remeis, amb aquest llibre, vol establir la desitjada complicitat entre les persones, sobretot en la convivència de cada dia. A partir d’un concepte interactiu, Rami Remeis aconsella la millor manera perquè els vincles de parella o d’amistat puguin sorgir, afermar-se i créixer. Tot plegat amb el suport de productes basats en les diferents teràpies naturals. El llibre és divideix en dues parts. En la primera pretèn descobrir el misteriós món de les dones, mentre que en la segona s’endinsa en el món dels homes. Així, doncs, escriu pensant en tothom i esperant que els seus coneixements us puguin ajudar a trobar la felicitat al costat de la vostra parella.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
SOCIOLOGIA
ANATOMIA DE LA POBRESA A CATALUNYA
Causes estructurals que provoquen l’exclusió social de les persones vulnerables
de Rafael Allepuz i María José Rosell
No només pel nombre creixent de famílies que perden la feina i el poder adquisitiu, sinó perquè la crisi econòmica i el model neoliberal provoquen, a casa nostra, una fractura social i una debilitat del sistema de protecció que havia començat a desenvolupar l’Administració. Així, creix el nombre de persones i segments de la població “silenciades” pel propi sistema econòmic i social. Tot i les dificultats, no hi ha una impassibilitat total. Anatomia de la pobresa a Catalunya , a banda de diagnosticar de manera rigorosa i lúcida aquesta situació, ofereix al lector claus per estabir solucions i fixar mesures protectores d’aquest Estat del benestar. Són mecanismes polítics, fiscals, socials, econòmics o solidaris —tant reformistes com radicals— que poden ajudar a construir una vida social més justa per a tothom.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
BIOGRAFIA
JOSEP SUÑOL I GARRIGA
Viure i morir per Catalunya
de Jordi Badia
El Barça dedica l’any 2015 a l’expresident Josep Suñol
RELLANÇAMENT
Per fer aquest llibre, l’autor ha exhumat papers oblidats, ha buidat hemeroteques, ha parlat amb testimonis directes. Suñol va tenir més amplada que la de l’activista polític, va ser un defensor dels drets civils. Va ser d’aquesta mena de personatges d’una peça que transcendeixen la tàctica del curt termini i avancen en la insubornable estratègia dels principis. un personatge que avui qualificaríem de «mediàtic» Aquest llibre és un treball ambiciós de recerca, però també una narració enriquidora que transcorre amb fluïdesa i no perd l’interès. Estem davant d’un text de referència que pretén aproximar-se a la biografia més enllà de les circumstàncies de la seva mort tràgica i analitzar l’obra i, en segon lloc, cercar les causes del silenci amb què va ser cobert durant seixanta anys, perquè ens mou el convenciment que del seu entrellat en traurem una comprensió més exacta i pregona tant de la figura de Josep Suñol com de Catalunya.
→Llegir les primeres pàgines clicant aquí
AMBAIXADOR DE CATALUNYA A ALEMANYA
El professor que explica què és i què vol ser Catalunya
Til Stegmann va a Alemanya quan té 10 anys i no descobreix el món català fins al 1970. El 1980 la seva aparició en el programa televisiu Vostè Pregunta té un efecte mediàtic. Des de les seves càtedres primer a la universitat de Berlín i després a la de Frankfurt promou la catalanística i els coneixements sobre els territoris de llengua catalana, funda la més gran Biblioteca Catalana del centre d’Europa i publica un best seller, el llibre Catalunya vista per un alemany, llegit i comentat per desenes de milers de catalans. Rep la Creu de Sant Jordi el 1985, i el Guardó Ciemen, el Premi Batista i Roca, el Premi Internacional Ramon Llull i el Premi Pompeu Fabra entre d’altres més. La biografia de Til Stegmann, escrita per ell mateix en català, ens fa viatjar per tota Europa i per Amèrica i conté un munt de peripècies divertides o fins i tot increïbles que el lector seguirà amb curiositat constant.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquíPOLÍTICA
GUERRA BRUTA I DISCURS DE LA POR
Crònica dels quinze mesos que van fer lliure Catalunya
L’ofensiva total dels poders espanyols per dinamitar el gran projecte col·lectiu dels catalans s’ha saldat amb un fracàs. El Govern i l’oposició, la Corona, la cúpula judicial, l’oligarquia financera, els serveis secrets, la Policia i els mitjans de comunicació en ple van promoure un seguit d’accions de guerra bruta i una campanya constant d’intoxicació propagandística que se’ls van acabar girant en contra. La batalla dels indecisos, que tant preocupava a l’inici del procés, es va anar decantant del costat sobiranista davant l’evidència del joc brut. Els catalans s’han guanyat en quinze mesos de rebel·lió tranquil·la i festiva, que van de la Diada del 2012 a l’acord per convocar un referèndum d’autodeterminació, un lloc entre els pobles lliures del món.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquíASSAIG
LA GUERRA DES DEL DESPATX OVAL
Com els presidents nord-americans justifiquen l’acció bèlica en el seu discurs
L’1 de maig de 2003, a bord del portaavions Abraham Lincoln ancorat a San Diego i sota una pancarta on es llegia “Mission accomplished”, George W. Bush deia als soldats nord-americans que acabaven de tornar de l’Iraq: “en aquesta batalla hem lluitat per la llibertat i per la pau al món; gràcies a vosaltres, la nostra nació és més segura.” Aquest llibre repassa com els presidents nord-americans han explicat la guerra al llarg de la història, amb una incidència especial en el conflicte del Vietnam i en la guerra contra el terror. S’hi estudia com el poder pretén fer acceptable la guerra a l’opinió pública, i per això es parla també de persuasió, retòrica, lingü.stica, comunicació política, argumentació i anàlisi del discurs, fent un recorregut pels mecanismes que permeten construir significats, en un procés en el qual té un paper fonamental la televisió amb la seva gran capacitat de seducció, que no de convicció.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquíMÉS DE QUARANTA SENYALS
Noves reflexions sobre el medi ambient
Per què cal seguir reflexionant sobre el medi ambient? Perquè no hem dit tot el que cal sobre la galdosa situació del medi ambient; la crisi econòmica no només n’amaga els problemes (i regateja o nega els pressupostos que ens calen per redreçar-lo), sinó que ens vol fer creure que els maldecaps econòmics del món són més importants que els ambientals, la qual cosa no és certa. I no, no s’ha dit tot sobre medi ambient (ni amb aquest llibre es clourà la necessitat de seguir-ne parlant, és clar); especialment perquè, quan sembla que la societat és més conscient de la problemàtica ambiental, quan ja ens hem (mig) acostumat a reciclar les deixalles, a estalviar els recursos i a respectar la natura, els missatges mediàtics es fan cada cop més deixatats, més banals, més propis del show business que de l’aula docent. I no es fa la connexió entre la crisi econòmica i la crisi ambiental.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquíPOESIA
L’ALTRA LLUM
(Poemes, 1976-2011)
L’altra llum (Poemes, 1976-2011) és una antologia d’autor que recull poemes de tots els llibres de l’autor publicats fins ara: Límit(s) (1976), Els vels de l’eclipsi (1980), Jardí bàrbar (1981), Divan (1982: Premi Vicent Andrés Estellés, 1982), Raó d’atzar, dins Raó d’atzar. Poesia 1974-1989 (1990: Premi de la Crítica Serra d’Or, 1991), Vol de cendres (1996: Premi de la Crítica Serra d’Or, 1997), Llibre de la Frontera (2000: Premi Nacional de la Crítica, 2001) i Enlloc (2007: Premi Carles Riba, 2006). Posa colofó a la seva tria amb “Les paraules”, poema del seu darrer llibre, Càntic d’ombres, encara inèdit.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
LA SET INTACTA
de Ramon Guillem
XVI Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, 2014
Una obra unitària, malgrat haver estat escrita entre els anys 2008 i 2013, que poetitza tot allò que “a pesar del temps i de la presència constant de la mort ens fa sentir vius amb la mateixa set de sempre, amb tota la set intacta”, en paraules de Guillem. La reivindicació del desig i de l’amor, de la bellesa i de la paraula són el recer contra l’efímer i la fugacitat de la vida, constants en la poesia d’aquest autor. El llibre consta de dos parts. La primera versa sobre el fred, la fosca, la fragilitat del goig, la mort, el pas de temps, la vida buida, la desfeta –per exemple, al poema Cendra sobre cendra sobre la ciutat de València-, el dolor i el desamor. A la segona part, però, la presència de la llum tot ho inunda.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquíTERRA CAMPA

RELIGIÓ
LA REVOLUCIÓ DE LA TENDRESA El veritable rostre del Papa Francesc
El Papa Francesc ha captivat l’atenció de persones de diferent procedència, no només de catòlics convençuts. A l’autor li va passar el mateix: primer van ser els seus gestos allò que va captivar-lo; la seva proximitat, després també les paraules i, finalment, les seves accions. Aquest assaig es proposa abordar el disc dur del pensament del Papa Francesc, explorar el significat del seus discursos, dibuixar el fil conductor de la seva argumentació. Per a fer-ho, l’autor ha identificat un conjunt de paraules clau (key words) que, al llarg de les seves aparicions públiques, reapareixen amb certa constància i n’ha intentat aclarir el seu sentit. El pensament del Papa Francesc és un pensament viu i dinàmic, per això tota descripció del mateix ha de ser interpretada en clau provisional. És per aquest motiu que l’autor es proposa estudiar els eixos del seu pensament, però assenyalant les coincidències i afinitats amb el seu magisteri anterior a ser elegit bisbe de Roma.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
YOGASUTRA Els aforismes del ioga
Text fundacional d’una de les sis escoles canòniques de la filosofia índia i, per tant, l’obra fonamental per entendre aquesta antiga forma de pensament que avui ha derivat en una disciplina física practicada arreu del món. Es tracta, doncs, d’un text universal, traduït per primer cop al català, que va més enllà dels pressupòsits culturals i religiosos de l’Índia i que ofereix una anàlisi exhaustiva de la ment i de la seva relació amb el cos. Els aforismes del ioga és una obra breu, de caràcter filosòfic i inspirador, composta de 196 aforismes d’una complexitat textual i filosòfica progressiva que descriuen el camí de la consciència fins a l’objectiu final de l’alliberament, un clàssic que ara tenim la sort de rebre traduït i comentat directament del sànscrit.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
HISTÒRIA DEL CINEMA
LES 500 MILLORS PEL·LÍCULES DE LA HISTÒRIA DEL CINEMA
de Ramon Robert Vilaseca
Per primera vegada en català, el lector hi trobarà els títols de crèdit, una sinopsi argumental i la valoració comentada de cadascuna de les pel·lícules seleccionades. I, a més, una frase o un fragment de diàleg de la pel·lícula corresponent. Del cinema mut a les pel·lícules tridimensionals, del nitrat de cel·luloide a les llampants tecnologies infogràfiques i digitals. Els primers i els nous astres de la pantalla, des de Buster Keaton i Greta Garbo, fins a Johnny Depp. I sense oblidar Chaplin, Bogart, Mastroianni, Loren, Delon, Marilyn Monroe, James Dean, Audrey Hepburn, Kirk Douglas, Romy Schneider, Tom Hanks, Harrison Ford, Leonardo DiCaprio, George Clooney, Brad Pitt i tants altres actors i actrius que han fet somiar distintes generacions. Endavant, que comença la sessió!
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquíFILOSOFIA
DESTRIAR EL BÉ DEL MAL
L’art de trobar criteris ètics en la vida diària
En aquest llibre l’autor ens explica que viure és alternar responsablement afirmacions i negacions, perquè ens veiem constantment obligats a escollir entre un objecte de consum o un altre, entre una opció de lleure o una altra, o bé entre una ruta vital o una altra. Viure és destriar, i destriar no és exactament el mateix que triar. Al llarg de les nostres vides, més que escollir, triem. Les opcions que se’ns presenten no són nítides ni diàfanes com si fossin substàncies químiques aïllades en els seus pots de vidre. Fer bones eleccions, saber separar bé, és un signe d’intel·ligència i una forma de retroalimentar aquesta última. Francesc Torralba ens facilita les claus imprescindibles per saber escollir entre el bé i el mal en la nostra vida quotidiana
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
EL CORATGE DE SER UN MATEIX
L'autorealització en set moviments
Tot ésser humà disposa d’un temps i d’un espai per materialitzar la seva vida, per edificar l’obra d’art més important: la seva pròpia existència. Cada persona pot viure desperta o adormida. La decisió és única, personal i intransferible. Cada itinerari és diferent i profundament incert. En néixer no sabem què ens espera. La vida és una aventura. Però arribar a ser un mateix demana decisió i valentia. Adonar-se de la pròpia naturalesa i viure conforme a ella exigeix coratge. D’aquest coratge parla el llibre que teniu a les mans. Cal un procés de treball interior amb set etapes: l’autoconsciència, l’autoconeixement, l’autopossessió, l’autodeterminació, l’autogovern, l’autodonació i l’autorealització.
→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
MÚSICA
LA GENERACIÓ SON GOKU Els locals d'assail dels groups que van créixer am Bola de Drac
d’Enric Lucena
Som molts els que vam créixer amb els dibuixos de Son Goku a la tele. Ara mateix tenim al voltant dels 40 anys i recordem perfectament la primera vegada que vam veure Bola de Drac. Molts d’aquells han aconseguit que estiguem passant per un dels moments musicals més fructifers dels darrers anys. En un època on ja ningú ven discos, la música ha resorgit. I ho ha fet amb molta força. Com un Kame Hame del Goku, el llistat de músics que treballen a casa nostra s’amplia dia a dia. En aquest llibre ens hem apropat als seus caus. On treballen? On queden i creen la seva música els Amics de les Arts, els Mishima o els Catarres? Voleu saber com era el local dels Antònia Font el dia que es van retirar? Aquí teniu més de 20 locals que l’Enric Lucena ha visitat al llarg d’un any. L’Anna Roig, La Pegatina, Txarango… tots li han obert les portes a ell i a la seva mítica càmera de fotos.