Novetats editorials del mes de gener, de Pagès editors

Imatge butlletí gener 2015Si vols conèixer totes les novetats d’octubre de Pagès editors, només cal que facis clic aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

De les novetats d’aquest mes cal destacar:

NARRATIVA

Enmig de la melé

d1501 Enmig de la meleAlfred Quintana
IX Premi 7lletres, 2014

Jugadors de rugbi que naufraguen al Pacífic, actors que ja només representen papers de mort, una senyora encabida en una vida de somni i malson, un suïcida poc pràctic, uns soldats malaguanyats, un gurmet de pa sucat amb oli i una colla d’exalumnes són els personatges que transiten per aquest recull de contes. Fills de l’estupefacció, si poguessin, sortirien de les seves pròpies vides. Però on anirien? Es troben enmig de la melé. I empenyen.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

A l’altre costat del mirall

17946 coberta ALTRE COSTAT DEL MIRALL.inddd’Iñaki Rubio
L Premi Recvll de Narració «Joaquim Ruyra», 2014

Els protagonistes dels contes de L’altre costat del mirall són personatges aparentment normals amb qui qualsevol de nosaltres pot sentir-se identificat: estudiants, treballadors, pares, mares, fills, pediatres o banquers són els habitants que pul·lulen per les pàgines d’aquest llibre com pels carrers de qualsevol ciutat. I les seves vides quotidianes, les seves històries predefinides, que parteixen d’un plantejament gairebé costumista, es veuen trencades per l’aparició d’elements fantàstics i humorístics que ens indiquen les múltiples fissures de la realitat per on podem evadir-nos de la rutina, dels maldecaps i de les crisis. L’autor, fugint de tot sentimentalisme, aconsegueix fer un retrat de l’Andorra contemporània a partir de temes o situacions actuals on tots ens podem reconèixer, com les nostres dèries amb els telèfons intel·ligents o amb les xarxes socials, els viatges, les relacions de parella, les frustracions laborals i personals, les festes nadalenques o els estius d’anunci.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

HISTÒRIA

Tocats pel vent
Cinc històries humanes de les Brigades Internacionals i la Guerra Civil

17691 COBERTA TOCATS PEL VENT.inddde Jordi Martí-Rueda

Tocats pel vent és la història de cinc persones que deixen casa seva per lluitar per la República durant la Guerra Civil. Un guerriller heroic que en tornar als Estats Units s’atreveix a revelar la seva homosexualitat. Un irlandès presoner de Franco que intenta salvar-se mitjançant la música. Una infermera negra que troba aquí l’amor que a casa se li nega. Un escriptor de Nova York que sota les bombes rep una lliçó de vida. I un mexicà que amb només setze anys lluita a l’Ebre, tot i que no ho recordarà fins que en tingui setanta-nou. Cinc vides abocades a situacions excepcionals, on la línia que separa la por i el coratge, els motius polítics i els anhels personals, és voluble i fràgil.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Els franciscans a Catalunya
Història, convents i frarades (1214-2014)

sobrecob Franciscans catalunya.inddd’Agustí Boadas
• Pròleg d’Artur Mas
, Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya
• Inclou una carta del Papa Francesc
• Prefaci de Fra Michael A. Perry, o.f.m., Ministre general
• Nota de Jaume Aymar i Ragolta, Degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya (URL)

Els franciscans a Catalunya intenta ser un llibre semblant a una recepta dels antics frares: molts ingredients i preparació senzilla, elaborada sobretot amb amor. Des del 1214, ara fa vuit cents anys, les nostres terres s’han franciscanitzat i el franciscanisme s’ha catalanitzat amb figures com Ramon Llull o Francesc Eiximenis. L’anàlisi del pas de sant Francesc introdueix el segon capítol, on es dibuixa una breu història general. La pobresa franciscana catalana, en el seus vuit segles d’existència, s’ha caracteritzat per la bellesa de les coses simples de cada dia, com es veu en l’art dels convents i en l’acció dels frares de la tercera i quarta part del llibre. La fraternitat universal i l’agermanament amb la creació només poden ser autèntics si s’arrelen en una terra, per això, es recullen frarades, receptes de cuina i documents en un cinquè capítol. El llibre acaba amb una bibliografia general.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

GASTRONOMIA

Els plats de l’ènec gras

14839 COBERTA CUINA DEL ANEC.inddde Josep M. Morell
amb Fotografies de Jaume de Francisco
• Pròleg de Miquel Llovet

Aquest llibre —el que fa catorze— de Josep Maria Morell és un complet receptari de més d´un centenar de plats que tenen l’ànec gras com a protagonista. Entrants freds i calents, segons plats… el repertori és extens i demostra la capacitat creativa del xef balaguerí. Els plats de l’ànec gras és, sens dubte, un dels més concrets i originals, fruit d’una ingent labor investigadora, la imaginació al servei de la cuina i una capacitat didàctica inqüestionable.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

 .

De les novetats de mesos anteriors cal destacar:

MÚSICA

La generació Son Goku
Els locals d’assail dels groups que van créixer am Bola de Drac

1411 La Generacio Son Gokud’Enric Lucena

Som molts els que vam créixer amb els dibuixos de Son Goku a la tele. Ara mateix tenim al voltant dels 40 anys i recordem perfectament la primera vegada que vam veure Bola de Drac. Molts d’aquells han aconseguit que estiguem passant per un dels moments musicals més fructifers dels darrers anys. En un època on ja ningú ven discos, la música ha resorgit. I ho ha fet amb molta força. Com un Kame Hame del Goku, el llistat de músics que treballen a casa nostra s’amplia dia a dia. En aquest llibre ens hem apropat als seus caus. On treballen? On queden i creen la seva música els Amics de les Arts, els Mishima o els Catarres? Voleu saber com era el local dels Antònia Font el dia que es van retirar? Aquí teniu més de 20 locals que l’Enric Lucena ha visitat al llarg d’un any. L’Anna Roig, La Pegatina, Txarango… tots li han obert les portes a ell i a la seva mítica càmera de fotos.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

NARRATIVA

Cacic de fireta

16670 COBERTA CACIC DE FIRETA ok.inddd’Josep Pastells

Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, 2014. A partir de l’experiència d’una sèrie de persones obligades a treballar per a un empresari sense escrúpols, Cacic de fireta ofereix una sàtira de la degradació del món laboral i, també, del paper del periodisme quan s’ha de vendre als interessos dels poderosos. La novel·la, fresca, àgil i d’estructura atípica, té com a protagonista indiscutible un individu que, segons el narrador, acumula mèrits més que suficients per semblar-li l’ésser més estúpid i impresentable que ha conegut.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

POESIA

La presència del transparent
Obra completa 1994-2014

168. La presència del transparent (coberta suda).inddde Jordi Guardans

L’autor hi ha reeixit en la carrera que va començar l’any 1994, amb la publicació de Tant de bo que siguin les penúltimes penes (Premi Marià Manent 1993) i que, sense haver acabat, arriba fins a l’últim dels seus llibres, El missatger, imprès per primera vegada en aquesta compilació de la seva obra que prologuem (1994-2014) i que porta el títol de La presència del transparent. La suma d’aquests vuit poemaris fan una obra heterogènia, no desigual quant als seus mèrits, i única. L’obra en el seu conjunt mira d’apropar-se a allò enyorat en l’àmbit de la realitat —¿l’amor, el sentit de filiació — i a allò entrevist i desitjat en l’àmbit de l’eternitat —¿Déu, l’univers, la creació, l’estat angèlic?—: amor i “desig celeste i ben angèlic” es confondrien, doncs, en l’obra del poeta, des del primer dels seus llibres fins a l’últim. ( Del pròleg de Jordi Llovet).

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

A %d blogueros les gusta esto: