Neix NANDIBÚ, una nova línia editorial de literatura infantil i juvenil

Nandibú

Pagès Editors i Editorial Milenio han creat NANDIBÚ, una línia editorial amb llibres en català i en castellà què vol compartir històries fascinants amb infants i joves de tot Catalunya i també d’Espanya. NANDIBÚ compta amb textos d’autors del nostre país però també traduccions d’arreu del món. Volem aconseguir un catàleg amb la suficient fortalesa i qualitat per a afrontar tots els reptes dels lectors en un món tan canviant com el que la globalització ens imposa, explica Eulàlia Pagès, gerent de Pagès editors.Al catàleg de NANDIBÚ hi ha joc literari, fantasia, humor, la màgia d’unes il·lustracions que complementen i enriqueixen el text, amb una edició, molt acurada. Estem tan convençuts de la nostra aposta que fins i tot hi convidem els lectors adults perquè en puguin gaudir, explica Alba Besora, directora de NANDIBÚ.
 
Els responsables de NANDIBÚ s’han proposat que cada títol estimuli, engresqui, ajudi a desenvolupar l’hàbit lector i condueixi infants i joves a assolir una bona educació literària. La nostra exigència en la selecció de títols és la principal garantia dels lectors de qualsevol edat, afirma Alba Besora, que compta amb l’assessorament de Ramon Besora.

El nom i el logo

El nom de NANDIBÚ neix de la fusió de dos mots: nandina i bambú. La nandina, de nom comú bambú sagrat, és un esplèndid arbust d’origen asiàtic. Es cultiva principalment pel color de les seves fulles, plenes de multitud de matisos i reuneix excel·lents qualitats com són la seva capacitat i resistència a les baixes temperatures, així com la facilitat per al seu manteniment. Qualitats que volem que reuneixi NANDIBÚ.

El logo, que vol ser una recreació d’un rusc d’abelles, no és fortuïta. De la mateixa manera que les abelles aconsegueixen una obra que cap artesà podria igualar i que saben seleccionar les flors que contenen el millor nèctar o pol·len, NANDIBÚ vol construir el seu catàleg amb un treball d’artesania seleccionant meticulosament textos i il·lustracions que impactin i atrapin els lectors.

Les col·leccions

La divisió per edats correspon als diferents estadis de maduració del nen que, a la vegada, es reflecteixen en les diferents etapes de l’ensenyament. El lector necessita un text a la mida de les seves capacitats i d’acord amb la seva sensibilitat.
A NANDIBÚ s’ha associat cada una de les col·leccions als colors-elements de l’univers (terra, aire, aigua i foc), perquè cadascuna, segons l’edat, rebi el nom d’un element i a la vegada se la reconegui a simple vista pel color.

NANDIBÚ té sis col·leccions segons l’edat dels seus potencials lectors. Són les següents:

  • Petit Nandibú: edat prelectora (educació infantil)
  • Nandibú + 6 ANYS: primera part d’educació primària (de 6 a 8 a nys)
  • Nandibú + 8 ANYS: segona part d’educació primària (de 8 a 10 a nys)
  • Nandibú +10 ANYS: última etapa d’educació primària (10-12 a nys)
  • Nandibú Jove: a partir dels 13 anys
  • Nandibú Singular: cada títol podrà tenir un format més adient al seu contingut o bé guardarà fidelitat a l’edició original si es tracta d’una traducció

Primers títols editats en català

Petit NANDIBÚ

CONTE-JOC
Textos de Nicoletta Codignola i il·lustracions de Sophie Fatus

EL GAT AMB BOTESEls tres porquetsIniciem aquesta col·lecció, formada per diversos contes populars, amb dos títols, Els tres porquets i El gat amb botes. Històries narrades i il·lustrades mitjançant 21 fitxes combinables per formar una única gran imatge de 68 × 81 cm. Les il·lustracions, plenes de colors i de detalls, van integrades en un text escrit en majúscules a la part posterior de cadascuna de les fitxes i en minúscules a l’interior de l’estoig.

Torna aviat, LarsNOn vas, LarsANDIBÚ +6 anys

EL PETIT ÓS POLAR
Textos i il·lustracions de Hans de Beer

Els primers títols que publiquem són On vas, Lars? i Torna aviat, Lars! Es tracta de contes adreçats a infants a partir de sis anys, en què l’ós Lars és protagonista de diverses aventures.

17458 Cartes amor COBERTA.inddNANDIBÚ +10 anys

Cartes d’amor de 0 a 10
Textos de Susie Morgenstern

Ernest és un nen de deu anys que viu amb la seva àvia des que la seva mare va morir i el seu pare va desaparèixer. La seva existència no té res d’emocionant, fins que Victoire arriba a la seva classe i es fixa en ell. Fins a quin punt pot canviar la vida d’algú en un instant? Una història que parla de les relacions familiars i la superació de diverses dificultats.

16671 Portada Dragal 1 OK.inddNANDIBÚ jove

Dragal 1: L’herència del drac
Textos d’Elena Gallego Abad

Es tracta del primer volum d’una saga que ha obtingut nombrosos premis literaris a Galícia. És una novel·la trepidant, plena d’acció i d’aventures, que enganxarà al lector des de la primera pàgina.

1409 Bestiolari de Joana RaspallNANDIBÚ singular

Bestiolari de Joana Raspall
A cura de Josep Maria Aloy i amb il·lustracions d’Anna Clariana

El llibre aplega tots els poemes que Joana Raspall va escriure sobre animals i bestioles.

 

Primers títols editats en castellà

Los tres cerditosEL GATO CON BOTASPequeño NANDIBÚ

CUENTO-JUEGO
Textos de Nicoletta Codignola i il·lustracions de Sophie Fatus

Iniciem aquesta col·lecció, formada per diversos contes populars, amb dos títols, El gat amb botes i Els tres porquets. Històries narrades i il·lustrades mitjançant 21 fitxes combinables per formar una única gran imatge de 68 × 81 cm. Les il·lustracions, plenes de colors i de detalls, van integrades en un text escrit en majúscules a la part posterior de cadascuna de les fitxes i en minúscules a l’interior de l’estoig.

Vuelve pronto, LarsA donde vas LarsNANDIBÚ + 6 años

EL OSITO POLAR
Textos i il·lustracions de Hans de Beer

Els primers títols que publiquem són On vas, Lars? i Torna aviat, Lars! Es tracta de contes adreçats a infants a partir de sis anys, en què l’ós Lars és protagonista de diverses aventures.

A %d blogueros les gusta esto: