Inaugurada la 63a. FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN amb Narcís Comadira com a pregoner

L’escriptor Narcís Comadira i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, junt amb Albert Obradors, president del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, han inaugurat aquest divendres la 63a edició de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern, que omplirà de llibres el Passeig de Gràcia de Barcelona fins al 5 d’octubre. 63 FIRA DEL LLIBRE 2 Parlamlent Albert Obradors 2«Aquest any és molt especial pels llibreters de vell -explicava Albert Obradors durant el seu parlament-, tot just un dia com avui fa 40 anys que ens vam instal·lar al Passeig de Gràcia. Veníem d’un lloc que se’ns havia fet petit. L’any 75 moltes de les publicacions prohibides i censurades es venien a sota del taulell. Potser aquells anys van ser els de la màxima afluència de llibreters en el passeig».  El president de la FIRA i del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya ha recordat que el «els llibres són aquells amics que mai no ens abandonen» i ha recordat fragments dels pregons que Salvador Espriu, Joan Brossa, Josep Tarradelles i Emili Teixidor van fer per la FIRA. Aquest és el parlament d’Albert Obradors:

. 63 FIRA DEL LLIBRE 3 Pregó Narcís ComadiraDesprés del seu discurs li ha passat la paraula a Narcís Comadira, que per primera vegada a la història de la FIRA reuneix els papers de pregoner i d’autor del cartell. Comadira, emocionat, ha recordat, que ja en els seus anys d’estudiant visitava la FIRA i recorda que «els llibres són objectes preciosos. Un objecte que ens fa companyia, un objecte per la nostra sensualitat». Aquest és el pregó de Narcís Comadira:

. 63 FIRA DEL LLIBRE 4 Parlamlent Xavier Tries 1L’alcalde Xavier Trias ha destacat en el seu parlament el paper de la cultura per fer avançar la ciutat i ha demanat «col·laboració» i «entesa» entre els agents del sector en un moment difícil econòmicament. . . Aquest és el discurs de Xavier trias:

. Enguany la fira, que ocuparà 600 metres del Passeig de Gràcia del 19 de setembre al 5 d’octubre, ret homenatge al seu emplaçament amb l’exposició El Passeig de Gràcia modernista. Una placa situada al peu del monument del llibre recorda que Narcís Comadira ha estat el pregoner de l’edició d’enguany. Més fotografies clicant aquí Dossier de premsa en format word clicant aquí Dossier de premsa en format pdf clicant aquí  

A %d blogueros les gusta esto: