La Fira del Llibre d’Ocasió Antic I Modern celebra la seva 63a edició i 40 anys al Passeig de Gràcia

  • La FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN celebra 63 edicions ininterrompudes i 40 anys al Passeig de Gràcia
  • Narcís Comadira és l’autor del cartell i serà el pregoner
  • L’exposició d’enguany estarà dedicada al Passeig de Gràcia Modernista
  • A l’exposició es podrà veure material inèdit del Passeig de Gràcia Modernista
  • Xavier Trias, alcalde de Barcelona, presidirà la inauguració
  • A causa de les obres al tram baix del Passeig de Gràcia, la FIRA se situarà entre els carrers d’Aragó i Mallorca
Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern
Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern

La FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN celebra enguany la seva 63a edició ininterrompuda entre els dies 19 de setembre i 5 d’octubre, dins del marc de les Festes de la Mercè. Com és habitual, des de fa 40 anys, se situa al Passeig de Gràcia de Barcelona però, a causa de les obres que s’estan efectuant en aquesta via, la FIRA es trasllada uns carrers més amunt i fixa els seus estands entre els carrers d’Aragó i Mallorca, a tots dos costats del passeig.

En aquesta ocasió la FIRA comptarà amb la participació de 31 expositors procedents de tot Catalunya i de diferents ciutats d’Espanya. Tots ells portaran el bo i millor dels seus establiments per apropar, un cop més, els llibres més antics i rars a tothom que visiti la mostra. A la FIRA tambés’hi poden trobar llibres d’ocasió amb preus molt assequibles.

Els estands romandran oberts, de forma ininterrompuda, de dilluns a dissabte de 10.00h a 21.00h i diumenges i festius d’11.00h a 21.00h.

Exposició: El Passeig de Gràcia Modernista

Enguany se celebren 40 anys que la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN instal·la les seves casetes al Passeig de Gràcia de Barcelona. Per això l’exposició que la FIRA dedica cada any a una temàtica diferent, en aquesta ocasió fixarà els seus ulls en el Passeig de Gràcia Modernista.

Instal·lada a l’envelat situat a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb el carrer València, a l’exposició podrem veure fotografies antigues, com les de la “l’illa de la discòrdia” abans de la construcció de la Casa Batlló, imatges interiors i exteriors del Cafè Torino, fotografies de les escultures modernistes que hi havia a la finca on ara està Loewe, de la construcció de La Pedrera… L’exposició compta amb material gràfic com fotografies, postals, diaris, llibres, mapes… molts d’ells inèdits.

Cartell 63a Fira MarkNarcís Comadira, nom protagonista

Un dels trets distintius de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN és el seu cartell anunciador. Cada any un artista de reconeguda trajectòria ha estat l’encarregat del seu disseny, per la qual cosa aquests cartells s’han convertit en un veritable objecte de col·lecció. Enguany el poeta i pintor Narcís Comadira s’ha encarregat del seu disseny.

Es dóna la circumstància que per primera vegada a la història de la FIRA l’autor del cartell serà també l’encarregat de llegir el pregód’inauguració, que se celebrarà el dia 19 de setembre a les 13.00h, davant de l’envelat situat al Passeig de Gràcia cantonada amb el carrer València. La inauguració serà presidida per l’Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de de Barcelona. En acabar els parlaments, Comadira col·locarà una placa amb el seu nom al Monument del Llibre, creat per Joan Brossa.

Perfil de Narcís Comadira

Narcís Comadira
Narcís Comadira

El poeta i pintor nascut a Girona l’any 1942 ha exercit altres disciplines artístiques o relacionades amb l’art, com la dramatúrgia, la traducció, l’article periodístic, la crítica literària, l’estudi de la història de l’art, l’arquitectura i la publicitat. La seva lírica tendeix, a través d’un progressiu rigor mètric i lingüístic, cap a les formes clàssiques, la contemplació, la reflexió i la ironia. Valora el mestratge de la poesia de Gabriel Ferrater, de Josep Carner i de J. V. Foix. De la faceta de traductor de G. Bassani, E. de Filippo, L. Pirandello, W.H. Auden i R. Rowell. El 1991 es va iniciar com a dramaturg. Ha estat guardonat amb premis com el de la Generalitat de Catalunya, el de Ciutat de Barcelona, el Crítica Serra d’Or, en diverses modalitats, i el Nacional de la Crítica. En els propers mesos es publicarà la seva obra poètica a Barcelona i s’estrenarà una obra al Teatre Nacional de Catalunya.

La FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN està organitzada pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya i compta amb el suport i col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

Dossier de premsa en format word clicant aquí

Dossier de premsa en format pdf clicant aquí

A %d blogueros les gusta esto: