Dimecres 23 de juliol, a les 19.00h, tindrà lloc el debat «Què passarà el 9N i què farem l’endemà?» amb motiu de la publicació del llibre Guerra bruta i discurs de la por. Crònica dels quinze mesos que van fer lliure Catalunya», d’Eugeni Casanova.
Al debat participaran:
- Quim Torra, director del Born Centre Cultura
- Salvador Cardús, portaveu de La Fàbrica
- Salvador Garcia Ruiz, portaveu del Col·lectiu Emma
- Josep Maria Minguell, portaveu de Fundació Catalunya Estat
- Eugeni Casanova, autor del llibre
L’acte tindrà lloc a l’edifici annex del Born Centre Cultural, al carrer Comercial 5 de Barcelona
Sobre el llibre
- Repassa la pugna entre Catalunya i Espanya a través dels fets més destacats i rellevants des de la Diada de l’11 de setembre de 2012.
- Destaca la crònica de la reacció dels principals aparells polítics i culturals de Madrid per intentar desactivar el procés sobiranista.
L’ofensiva total dels poders espanyols per dinamitar el gran projecte col·lectiu dels catalans s’ha saldat amb un fracàs. El Govern i l’oposició, la Corona, la cúpula judicial, l’oligarquia financera, els serveis secrets, la Policia i els mitjans de comunicació en ple van promoure un seguit d’accions de guerra bruta i una campanya constant d’intoxicació propagandística que se’ls van acabar girant en contra. La batalla dels indecisos, que tant preocupava a l’inici del procés, es va anar decantant del costat sobiranista davant l’evidència del joc brut. Els catalans s’han guanyat en quinze mesos de rebel·lió tranquil·la i festiva, que van de la Diada del 2012 a l’acord per convocar un referèndum d’autodeterminació, un lloc entre els pobles lliures del món.
Sobre l’autor
Eugeni Casanova és (Lleida, 1958). Llicenciat en ciències de la informació i en filosofia. Ha treballat en alguns dels principals mitjans del país en premsa, ràdio i televisió. Ha publicat llibres d’investigació periodística, viatges, etnografia, lingüística i natura, com Viatge a les entranyes de la llengua. De la riquesa a l’agonia del català, El complot. La trama en la segregació del bisbat de Lleida i el litigi de les obres d’art, i Els parlars del Pirineu. Un viatge lingüístic per totes les valls del sud de la serralada.