Novetats editorials del mes de juliol, de Pagès editors

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Si vols conèixer totes les novetats de juny de Pagès editors, només cal que facis clic aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

De les novetats d’aquest mes cal destacar:

Tres testimonis sobre sobiranisme

PER QUE EN SOCPer què en sóc?, de José M. Muripa Rouret. Política. Tot i que l’autor va néixer a Mèxic, la primera llengua que va escoltar, entendre i parlar fou la catalana. Fill i nét de catalans exiliats, no va trepitjar Catalunya fins als vint-i-un anys. A poc a poc, va anar desenvolupant en el seu interior un doble sentiment de pertinença nacional fruit de les experiències que va tenir tant a Mèxic com a Catalunya. “El meu pare encunyà una expressió que la prefereixo no només per amor filial, sinó perquè s’adiu a la meva situació. Ell parlava de la «santíssima dualitat»: podríem dir que gaudia de dos ens diferents i d’una síntesi vertadera.”.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

GUERRA BRUTA I DISCURS DE LA PORGuerra bruta i discurs de la por. Crònica dels quinze mesos que van fer lliure Catalunya, d’Eugeni Casanova. Política. L’ofensiva total dels poders espanyols per dinamitar el gran projecte col·lectiu dels catalans s’ha saldat amb un fracàs. El Govern i l’oposició, la Corona, la cúpula judicial, l’oligarquia financera, els serveis secrets, la Policia i els mitjans de comunicació en ple van promoure un seguit d’accions de guerra bruta i una campanya constant d’intoxicació propagandística que se’ls van acabar girant en contra. La batalla dels indecisos, que tant preocupava a l’inici del procés, es va anar decantant del costat sobiranista davant l’evidència del joc brut. Els catalans s’han guanyat en quinze mesos de rebel·lió tranquil·la i festiva, que van de la Diada del 2012 a l’acord per convocar un referèndum d’autodeterminació, un lloc entre els pobles lliures del món.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

15622 COBERTA EMBAIXADOR CATALUNYA A ALEMANYA.inddAmbaixador de Catalunya a Alemanya. El professor que explica què és i què vol ser Catalunya, de Til Stegmann. Biografia. Til Stegmann va a Alemanya quan té 10 anys i no descobreix el món català fins al 1970. El 1980 la seva aparició en el programa televisiu Vostè Pregunta té un efecte mediàtic. Des de les seves càtedres primer a la universitat de Berlín i després a la de Frankfurt promou la catalanística i els coneixements sobre els territoris de llengua catalana, funda la més gran Biblioteca Catalana del centre d’Europa i publica un best seller, el llibre Catalunya vista per un alemany, llegit i comentat per desenes de milers de catalans. Rep la Creu de Sant Jordi el 1985, i el Guardó Ciemen, el Premi Batista i Roca, el Premi Internacional Ramon Llull i el Premi Pompeu Fabra entre d’altres més. La biografia de Til Stegmann, escrita per ell mateix en català, ens fa viatjar per tota Europa i per Amèrica i conté un munt de peripècies divertides o fins i tot increïbles que el lector seguirà amb curiositat constant.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Assaig

14120 COBERTA MES DE 40 SENYALS.inddMés de quaranta senyals. Noves reflexions sobre el medi ambient, de Joandomènec Ros. Per què cal seguir reflexionant sobre el medi ambient? Perquè no hem dit tot el que cal sobre la galdosa situació del medi ambient; la crisi econòmica no només n’amaga els problemes (i regateja o nega els pressupostos que ens calen per redreçar-lo), sinó que ens vol fer creure que els maldecaps econòmics del món són més importants que els ambientals, la qual cosa no és certa. I no, no s’ha dit tot sobre medi ambient (ni amb aquest llibre es clourà la necessitat de seguir-ne parlant, és clar); especialment perquè, quan sembla que la societat és més conscient de la problemàtica ambiental, quan ja ens hem (mig) acostumat a reciclar les deixalles, a estalviar els recursos i a respectar la natura, els missatges mediàtics es fan cada cop més deixatats, més banals, més propis del show business que de l’aula docent. I no es fa la connexió entre la crisi econòmica i la crisi ambiental.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Història del cinema

Millors pel·licules (coberta bona).inddLes 500 millors pel·lícules de la història del cinema, de Ramon Robert Vilaseca. Per primera vegada en català, el lector hi trobarà els títols de crèdit, una sinopsi argumental i la valoració comentada de cadascuna de les pel·lícules seleccionades. I, a més, una frase o un fragment de diàleg de la pel·lícula corresponent. Del cinema mut a les pel·lícules tridimensionals, del nitrat de cel·luloide a les llampants tecnologies infogràfiques i digitals. Els primers i els nous astres de la pantalla, des de Buster Keaton i Greta Garbo, fins a Johnny Depp. I sense oblidar Chaplin, Bogart, Mastroianni, Loren, Delon, Marilyn Monroe, James Dean, Audrey Hepburn, Kirk Douglas, Romy Schneider, Tom Hanks, Harrison Ford, Leonardo DiCaprio, George Clooney, Brad Pitt i tants altres actors i actrius que han fet somiar distintes generacions. Endavant, que comença la sessió!

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Novel·la

15604 COBERTA FUNNY.inddLa Funny i altres bèsties, d’Antonia Pons. La vida en un petit poble de la Catalunya rural pot semblar molt avorrida a primer cop de vista. Però la Funny, una noia de trenta i tants, casada, mare d’un fill, científica i aturada, ens duu de la mà fins al seu món. És una dona excèntrica, la seva màxima aspiració és abandonar l’espècie humana. La seva mirada implacable és com la lent d’un microscopi, que analitza cadascun dels personatges amb qui té relació. Primer des de la perspectiva de nena entremaliada i després des de l’òptica d’una adulta escèptica. La salva el sentit de l’humor potser un pèl àcid i corrosiu. Políticament incorrecta i un xic gamberra, sempre en contra dels poders fàctics, ens relata sense ornaments la realitat quotidiana on ella està submergida.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Teatre

15607 COBERTA POBLE TARA LIBRETAT.inddUn pòble tara libertat, de Manuela Ané. Idioma: Aranès. Un pòble tara libertat, dusau libre de teatre en aranés dera autora, recuelh era òbra de teatre deth madeish títol sus eth pas de judius peth pas fronterèr de Les, ena Val d’Aran, pendent era aucupacion nazi deth vesin Estat francés, e quate comèdies mès. En eres, era autora passege peth present e peth passat, cercant tostemp d’atrapar ar espectador enes sues pròpies vivéncies ,rebrembes e istòries entenudes a condar, damb tematiques e personatges propèrs, adobades tot soent damb situacions comiques que se barregen damb d’autes de mès dramatiques. Des dera edat mieja, passant pera guerra civila o era epòca actuau, ath delà der umor que desprenen, ad arrés deisharàn indiferentes pr’amor qu’es setiments aflòren tot soent, coma ena vida madeisha.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Poesia

14847 coberta BREVIARI XAFEC.inddBreviari per a tardes de xàfec, de Carmen Plaza. Aquest és, en paraules de Carles Duarte, “un llibre bellíssim, per asaborir-lo sene presses, per retornar-nos la fe en la paraula i en el pensament, per commoure’ns i sentir-nos arrels i ales, per repressar a nosaltres mateixos”. En la poesia de Carmen Plaza, el lector hi trobarà una veu ferma i colpidora, una sensibilitat exquisida i aquella alçada poètica que és privilegi només de l’excel·lència.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí 
 

165. L’avis de l’angel (coberta suda).inddL’avís de l’àngel, de Joan Callau29è Premi Miquel Martí i Pol, 2013. Aquest poemari fou mereixedor del Premi Miquel Martí i Pol perquè, tal i com va expressar el jurat del premi, «el poemari aconseguia fondre pensament i poesia, d’una manera, alhora profunda i senzilla. El poeta composa un conjunt de poemes que parlen del pas del temps, de la nostra pressa quotidiana, de les coses perdurables: de l’amor i de la mort.»

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí
A %d blogueros les gusta esto: