Novetats editorials de maig, de Pagès editors

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Si vols conèixer totes les novetats de maig de Pagès editors, només cal que facis clic aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

De les novetats d’aquest mes cal destacar:

1405 Cambra foscaNarrativa

Cambra fosca, de Anne-Marie Garat. Milena troba, a la casa familiar del seu company Jorge Marechal, unes estranyes fotos fetes per un noi mort a la guerra del 1914. Com que ella és fotògrafa, en desxifra el secret i, amb aquest, el d’un segle d’història de la família Marechal. De les guerres del segle XX  ningú no n’ha sortit sense ferides. Milena cerca en la llum dels negatius de les seves fotografies la comprensió de la pròpia història. Fins aquell dia d’abril de 1986, quan els núvols procedents de Txernòbil ho cobreixen tot…

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

JORDI GORT coberta.inddExtractes del Manual de supervivència estel·lar, de Jordi Gort. A la dècada dels vuitanta del segle passat va col·laborar en nombrosos mitjans locals i en publicacions amateurs amb il·lustracions i historietes curtes. Al tombant de segle, sota el nom d’Autoedicions Catalanes, comença a autoeditar uns fanzines aperiòdics i d’extensió variable, on barreja ciènciaficció, absurd i humor. És a començaments del XXI , amb els volums Extractes del Manual de Supervivència Estel·lar , quan assoleix una gran maduresa artística, amb fantasiosos dibuixos acolorits i textos breus molt ben estructurats, en què narra la seva particular visió utòpica d’altres galàxies plenes de mons feliços.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

1405 La ciutat de les florsNovel·la

La ciutat de les flors, d’Albert Hernández Xulvi. Premi Fiter i Rossell de novel·la, 2013 d’Andorra la Vella. El jurat ha dit: «La ciutat de les flors- Sidi Ifni. Una trama portada amb bon pols fins el final. Un llenguatge ric, ple d’imatges suggerents, on els flashback  lliguen amb natural mestria. Una historia d’amor desitjos i desamor. Personatges de carn i os ben descrits psicològicament. La guerra de Sidi Ifni travessa la narració com una espasa.»

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

14684 COB ARRAN DE CEL.inddEstudi

Arran de cel. Apunts d’astronomia bàsica, de Adolf Boldú. El llibre que teniu a les mans vol ser un intent d’atansarvos a aquells aspectes del món de l’astronomia que, o bé no apareixen generalment als manuals bàsics, o que tal vegada no us havíeu plantejat mai. Us adonareu, al mateix temps, que certs conceptes astronòmics tenen molt a veure amb la vostra quotidianitat i que d’altres ens obren les portes d’un univers desconegut, però del qual –no en dubteu pas– formem part.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

15712 COBERTA ARGILA.inddPoesia

Argila, de Josep Vallverdú. Argila conté tres grans blocs de poemes que corresponen a tres conceptes bàsics de la vida literària del poeta. El primer, Nissaga, fa referència als orígens i a la infantesa de l’escriptor i el seu món. El segon,  El pes de la vida, parla de l’home i el món, les creences i els mites, l’escepticimes i les sorpreses, la perpexitat i l’atzar. El tercer,  Amors, dibuixa les traces del sentiment: el primer amor, la pèrdua de la persona, l’aparició del segon amor i altres àmbits.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

163. Amanida (coberta suda).inddAmanida de fruites, de Joan Asbert. Premi Grandalla de poesia XXXVI Nit Literària Andorrana, 2013. L’artífex d’aquest llibre en seleccionar-ne els poemes pensava en el “chef” de cuina a l’hora de confeccionar el menú, i especialment en les postres, a l’anomenada macedònia, que barreja determinades fruites amb sabors distints i els ofereix als comensals entremesclats en una copa. D’aquesta manera aconsegueix que els diferents punts del sistema gustatiu elaborin un sabor que no existeix en cap fruit per ell mateix. Correntment un aplec de poesies es presenta amb diversos apartats en què cada un ofereix un lema concret, com una novel.la en capítols. Aquesta amanida de fruites pretén que cada pàgina sorprengui el lector amb un tema diferent, a semblança del vol d’una au transhumant que descobreix nous colors i formes travessant els camps.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

164. La set intacta (coberta suda).inddLa set intacta, de Ramon Guillem. XVI Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, 2014. Una obra unitària, malgrat haver estat escrita entre els anys 2008 i 2013, que poetitza tot allò que «a pesar del temps i de la presència constant de la mort ens fa sentir vius amb la mateixa set de sempre, amb tota la set intacta», en paraules de Guillem. La reivindicació del desig i de l’amor, de la bellesa i de la paraula són el recer contra l’efímer i la fugacitat de la vida, constants en la poesia d’aquest autor. El llibre consta de dos parts. La primera versa sobre el fred, la fosca, la fragilitat del goig, la mort, el pas de temps, la vida buida, la desfeta –per exemple, al poema Cendra sobre cendra sobre la ciutat de València-, el dolor i el desamor. A la segona part, però, la presència de la llum tot ho inunda.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

De les novetats de mesos anteriors destacar:

15061 ESPANYA DE SEMPRE COBERTA.inddL’Espanya de sempreParal·lelismes entre el passat i el present vistos des de la Catalunya del segle XXI, de Eugènia de Pagès. A Espanya, les generacions nascudes durant la dictadura van créixer amb la idea que el franquisme era una mena d’accident històric, però que un cop se n’alliberessin desapareixerien la demonització dels que pensen i senten de manera diferent, la prepotència i el patrioterisme. Ja fa temps que és evident que es tractava d’una il·lusió del tot ingènua, i que potser si el franquisme va durar tants anys, no tan sols va ser a causa d’una repressió ferotge, sinó que cristal·litzava una tradició molt arrelada. Estirar d’aquest fil és el que ens ha dut a escriure aquest llibre.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

 

A %d blogueros les gusta esto: