Pagès editors publica “La set intacta”, de Ramon Guillem, guanyador del setzè premi de poesia Maria Mercè Marçal

164. La set intacta (coberta suda).inddPagès editors acaba de publicar l’obra guanyadora del darrer premi de poesia Maria Mercè Marçal, La set intacta, de l’autor valencià Ramon Guillem. L’obra s’ha inclós dins de la col·lecció de poesia La Suda, un poemari dedicat a “l’avidesa de viure”, en paraules de la secretària del jurat qualificador del premi, Àngels Marzo.

Ramon Guillem
Ramon Guillem

Ramon Guillem ha agraït una vegada més el guardó, que duu el nom d’una poeta que admira i a la qual va conèixer, la Maria Mercè Marçal. Guillem ha destacat que el volum és “fruit de l’evolució personal i de les diferents maneres d’acostar-se tant al fet vital com al fet pròpiament artístic”. “A La set intacta, la poesia es basa en un llenguatge amb menys càrrega simbòlica, s’apropa més a una transparència expressiva que potser es deu a una necessitat més profunda d’entendre el fet vital en si”. El president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, ha celebrat la publicació de l’obra, escrita en català de València i ha qualificat de “significatiu” que guanyés el Ramon Guillem, autor de Catarroja (València), perquè “de fet, al premi s’hi presenten autors de tots els territoris de parla catalana i ens agrada que sigui així”. Fabregat ha recomanat la lectura de La set intacta com un exercici de vitalitat malgrat els temps foscos que a vegades toca viure. El jurat qualificador del setzè premi de poesia Maria Mercè Marçal atorgà el premi a La set intacta, de Ramon Guilllem, en una vetllada literària el passat 21 de febrer de 2014, d’entre les 60 obres que s’hi van presentar. El jurat, integrat per Jordi Pàmias, Jaume Pont, Joan Cornudella, Ramon Rubinat i Àngels Marzo, va destacar la bellesa dels versos de la poesia de Guillem, que reivindiquen el desig i l’amor, la bellesa i la paraula com un esguard contra l’efímer i la fugacitat de la vida.

A %d blogueros les gusta esto: