Propostes de Pagès editors per Sant Jordi 2014

23 d'abril Dia internacional del llibre Diada de Sant Jordi
23 d’abril Dia internacional del llibre
Diada de Sant Jordi

Sant Jordi és a tocar i a Pagès editors ja està tot a punt per celebrar-ho com cal. Et donem algunes propostes classificades per seccions, continua llegint…

Narrativa

ELS CLARKEls Clark, de Josep M. Quintana. París, estiu de 1913. Roger Codina, un jove enamoradís i amb ànima de periodista, s’interessarà per la vida de Daniel Clark, un menorquí com ell, que acaben de trobar mort en estranyes circumstàncies a la seva habitació de l’hotel Ritz. Codina quedarà fascinat i atrapat en la història d’aquest personatge que, no solament va estar en contacte amb els grans pintors impressionistes del moment, sinó que, a més, va tenir un paper clau en la Revolució de 1868, la Primera República i el desplegament econòmic de l’illa de Menorca. Amb Els Clark , es tanca la nissaga familiar dels mercaders grecs que va començar amb Els Nikolaidis  (Proa, 2006), i que ara acaba amb l’agitada trajectòria vital d’aquest home ambiciós, culte, apassionat en l’amor i fred en els negocis. L’autor dibuixa, en un retrat preciosista i ple de matisos, l’evolució industrial, política i financera d’un segle, el XIX , abocat de ple al capitalisme, que a Menorca es va tancar amb el crac bancari de 1911.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

13525 COBERTA COM EL SALMO.inddCom el salmó dins l’aigua. Un viatge al·lucinant per les aigües de la vida, de Jordi Palou-Loverdos. En aquests moments de transició local i global vers un nou cosmos, la inspiració d’aquesta faula —amb el salmó com a centre— resulta essencialment esperançadora. Avui les persones i els pobles tenim al davant rellevants reptes per superar enmig dels ràpids… Alguns sobrepassen dues vegades la seva estatura. Com diu l’autor, «…els salmons no es pregunten si serán capaços o no de remuntar el riu. Simplement ho fan.» A partir d’un relat senzill i vibrant, Jordi Palou-Loverdos, un reconegut mediador en conflictes, coach i expert facilitador de diàlegs, ens endinsa en les aigües originals i ens porta a fondàries insospitades de l’existència. Ens col·loca davant d’un mirall la veritable potència de l’ésser, enmig de l’evolució individual i col· lectiva.

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí

13786 coberta les mars perdudes.inddLes mars perdudes, de Leandre Iborra PoloVIIIè Premi 7lletres, 2013Set narracions que tenen com a fons El Campello, una població marinera propera a Alacant. La seua història gira al voltant de la mar. Hi ha cinc històries on es mostren la vida de la gent de la mar de fa cent anys i dues històries que parlen de l’actualitat, dels immigrants que han arribat a les nostres terres, de la seua lluita per sobreviure i de la seua integració. Al llibre, a més de conèixer la vida dels pescadors, o els viatges de mesos per anar a pescar a Larraix al Marroc, els lectors també descobriran els penya-segats de la costa, les coves on s’amagaven els contrabandistes o el soroll que fa l’aigua de la mar quan entra al fons la cova del llop Marí, així com les plantes i herbes de la zona i quina era la utilització que es feia.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí

13801 coberta PROFESSOR DE COIMBRA.indd

El professor de Coïmbra, de Francesc Planas. Premi Ferran Canyameres, 2013L’any 1974, Eduardo, fill d’una rica família que havia marxat de casa i que donaven per mort, torna a Portugal amb l’exèrcit colonial que porta la democràcia al país. Exigeix al seu germà Joao, catedràtic de Coïmbra, a la mare i a les dues germanes que s’investigui l’assassinat d’una minyona del servei que havia quedat sense resoldre. Per evitar un gran escàndol, acorden contractar el detectiu privat de Porto Amaro Correia.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí

 

 

 

14426 coberta BADIA DE MINDELO.inddBadia de Mindelo, de Sebastià BennasarXLIX Premi Recvll de Narració «Joaquim Ruyra» 2013Tres germans francesos arriben a la ciutat de Mindelo, a Cabo Verde, per assistir a la lectura del testament del seu pare, un important empresari navilier. Del document en depenen molts llocs de feina i el futur de la biblioteca o l’Aliança Francesa. Una editora de Barcelona ho deixa tot per anar-hi a viure seduït per les paraules d’un escriptor que parla amb les balenes. I l’Augusto, un taxista obsessionat per la neteja, té la clau de tot plegat.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí

 

 

La ciutat de les florsLa ciutat de les flors, d’Albert Hernández. Premi Fiter i Rossell de novel·la, 2013 d’Andorra la Vella. El jurat ha dit: «La ciutat de les flors- Sidi Ifni. Una trama portada amb bon pols fins el final. Un llenguatge ric, ple d’imatges suggerents, on els flashback  lliguen amb natural mestria. Una historia d’amor desitjos i desamor. Personatges de carn i os ben descrits psicològicament. La guerra de Sidi Ifni travessa la narració com una espasa.»

 

 

 

 

11618 el somriure dun eco.inddEl somriure d’un eco, de Jordi Gimeno. Ciència ficció. XIV Premi de narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró, 2012“Aquesta ha de ser una història amb un final feliç, tot i que no podia començar pitjor ni durar tants anys. Una història que només serà al nostre abast, de tu que ets jo, per a recordar-nos qui som i oblidar que hem participat en la mort d’un home. Però no vull ni puc avançar esdeveniments…” El somriure d’un eco explica el descens a l’infern de l’inspector Guiu Montal, un policia del futur adscrit a l’Ecomissaria, una unitat dedicada a investigar els delictes relacionats amb la tecnologia eco, que permet als vius interactuar amb els morts. Una història que planteja si, quan sigui possible, estarem disposats a marxar per sempre. O si ens permetran fer-ho…

→ Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

Política

2014 (coberta).indd2014de Josep-Lluís Carod-RoviraEl fracàs de la reforma de l’estatut i el tancament d’Espanya al reconeixement institucional de la nació catalana, l’al·lèrgia permanent a la diferència, així com la crisi econòmica, han fet prendre consciència al poble català que no hi ha futur millor que aquell que es basa en la sobirania nacional per aconseguir benestar i progrés, sempre per vies democràtiques. A 2014, Carod- Rovira hi explica el pas de l’independentisme emocional, minoritari, a l’independentisme polític, majoritari, el camí que va del nacionalisme defensiu a la construcció d’un projecte nacional per a una societat moderna que es vol lliure i amb qualitat de vida. Aquí hi ha el full de ruta d’un poble camí de la seva llibertat.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

5981 COBERTA ESTAT PROPI.inddPer què volem un estat propi?, de Roger Torres. Una seixantena de personatges de la vida intel·lectual i cívica expliquen per quina raó creuen que Catalunya hauria de tenir Estat propi. Els arguments són múltiples i variats i responen al perfil personal i professional de cadascú. L’edició del llibre ha estat a càrrec.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

Assaig

15061 ESPANYA DE SEMPRE COBERTA.inddL’Espanya de sempreParal·lelismes entre el passat i el present vistos des de la Catalunya del segle XXI, de Eugènia de Pagès. A Espanya, les generacions nascudes durant la dictadura van créixer amb la idea que el franquisme era una mena d’accident històric, però que un cop se n’alliberessin desapareixerien la demonització dels que pensen i senten de manera diferent, la prepotència i el patrioterisme. Ja fa temps que és evident que es tractava d’una il·lusió del tot ingènua, i que potser si el franquisme va durar tants anys, no tan sols va ser a causa d’una repressió ferotge, sinó que cristal·litzava una tradició molt arrelada. Estirar d’aquest fil és el que ens ha dut a escriure aquest llibre.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

Música

Concert llibertat (coberta definitiva).inddEl concert per la Llibertat. Una nit per la independència, d’Enric Lucena iMatthew Tree. Hi ha dates que tots recordarem sempre. Des de l’any 2013, el 29 de juny forma part d’aquesta llista, després de tot el que es va viure al Camp Nou. Sis hores en què la música es va convertir en un fil conductor perquè milers de persones visquessin quelcom més que un concert. Aquí teniu un llibre sobre aquell dia. I és un llibre ple de mirades. D’una banda, les fotografies que l’Enric Lucena va fer al llarg de la nit, moltes de les quals us emocionaran per primer cop. De l’altra, un dels escriptors més coneguts de casa nostra i que va sortir a parlar davant dels noranta mil assistents aquell dia, el Matthew Tree, ens ofereix la seva visió particular sobre com va veure i viure el Concert per la Llibertat.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

Biografia

12095 jo vilanaperles.inddJo, Vilana-Perles de Sebastià Sardiné. Ramon Frederic de Vilana-Perles i Camarasa (Oliana 1663, Viena 1741) és el català amb més poder que mai ha tingut Catalunya. El darrer protonotari de la Corona d’Aragó que va manegar els fils polítics i diplomàtics de la Guerra de Successió des de 1705-1714 i des de Viena fins més enllà de 1734. Mà dreta de l’emperador Carles VI. Canceller imperial. Va fer el que va poder per Catalunya, tot i que caigué, per traïcions, com a dany col·lateral. Morí noble sent marquès de Rialp i compte del S.R.I amb grans propietats per Àustria i Hongria. Lo Vilana torna ara a Catalunya per oferir-nos el seu argumentari biogràfic. Vol viure el procés del Dret a Decidir. Vol participar signant el Dret de Petició. Vol la sol·lució política del Cas dels Catalans. Desitja assolir la Independència pel Dret.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí

14841 COB CRISTALLS DE BOHEMIA.inddCristalls de Bohèmia, de Zeneida Sardà. Vicens Grenzner, un noiet de catorze anys, fill d’uns cristallers de Bohèmia, emigra el 1814 del seu poble natal per anar a Barcelona. Amb els anys posarà una botiga de “cristal, loza y porcelana” al barri de la Ribera. És l’inici de la nissaga catalana dels Grenzner lligada a l’expansió de la botiga que anirà prosperant fins a obtenir el Segell Reial. Un dels hereus, un personatge ignominiós i menyspreable amb una vida novel·lesca i una mort dramàtica, trencarà amb els valors tradicionals dels Grenzner. Basada en vuit-cents seixanta-quatre documents originals que daten del 1600 fins a l’actualitat, aquesta crònica novel·lada és un exemple paradigmàtic de com s’ha anat formant el teixit social de Catalunya, des del segle XVI  fins a l’actualitat.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Desvalls (coberta).inddEls Desvalls i Catalunya. Set-cents anys d’història d’una família noble catalana, de Josep Fernández Trabal. Monografia històrica del recorregut de divuit generacions de la família Desvalls entre els anys 1283 i 1883 i la seva participació en els esdeveniments cabdals de la història de Catalunya. El lector es podrà endinsar en les aventures i desventures d’una família que van ser ministres del rei, alterosos cavallers de les terres de Lleida, senyors bandolers en els temps de l’Imperi hispànic, militars professionals al servei dels Àustria, herois de la guerra de Successió, exiliats austriacistes, nobles il·lustrats… En conjunt, l’obra ofereix una lectura de la història de Lleida, Barcelona i Catalunya vista per una família molt significativa i rellevant de l’alta noblesa del nostre país.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

Religió 

LA REVOLUCIO de la TENDRESALa revolució de la tendresaEl veritable rostre del Papa Francesc, de Francesc Torralba. El Papa Francesc ha captivat l’atenció de persones de diferent procedència, no només de catòlics convençuts. A l’autor li va passar el mateix: primer van ser els seus gestos allò que va captivar-lo; la seva proximitat, després també les paraules i, finalment, les seves accions. Aquest assaig es proposa abordar el disc dur del pensament del Papa Francesc, explorar el significat del seus discursos, dibuixar el fil conductor de la seva argumentació. El pensament del Papa Francesc és un pensament viu i dinàmic, per això tota descripció del mateix ha de ser interpretada en clau provisional. És per aquest motiu que l’autor es proposa estudiar els eixos del seu pensament, però assenyalant les coincidències i afinitats amb el seu magisteri anterior a ser elegit bisbe de Roma.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Deus desconeguts (coberta bona).inddDéus desconeguts. Viatge iniciàtic a les religions de l’Orient, de Fèlix Martí. L’autor us proposa un viatge a l’Orient per conèixer en directe les religions nascudes a l’Àsia. És un itinerari que explica les pràctiques religioses que ha observat a l’Índia, Sri Lanka, Nepal, Birmània, Tailàndia, Laos, Cambodja, Vietnam, Xina i Japó. L’autor, que s’ha deixat fascinar per unes tradicions espirituals i unes icones de la divinitat molt allunyades de les cultures occidentals, expressa impressions i opinions que ajuden el lector a interpretar missatges i símbols valuosos per a qualsevol persona. Déus desconeguts ofereix un viatge cultural sense cap pretensió catequètica confessional. Presenta de manera respectuosa tradicions espirituals que potser no coincideixen amb la pròpia del lector però de les quals pot rebre efectes positius.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

Teatre

13802 coberta els altres candels.inddEls altres Candels. Un text escrit a partir de l’obra de Paco Candel, de Manuel VegaX Premi Literari Lleida Narrativa, 2011. El Juanitu, fill d’aquells anònims altres catalans que habitaven els assentaments de xaboles, assolirà una plena integració dins el món cultural català mitjançant l’ajut d’una mestra d’adults i a través de la influència dels llibres d’en Paco Candel. Al llarg de l’obra descobrirem com el pare del Juanitu havia estat un dels personatges que inspirà la candeliana novel·la Donde la ciudad cambia su nombre. La mestra del Juanitu, però, amaga un secret: la relació passional que va mantenir amb el pare del seu alumne. Un viatge d’unes quantes dècades al voltant de la postguerra i la democràcia: fets diversos, diàlegs, notícies i músiques despertaran la nostra memòria col·lectiva.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Història

LA CAIGUDA DE BARCELONALa caiguda de Barcelona, 1939, d’Estanislau Torres. La vigília de l’entrada dels nacionals a Barcelona [26 de gener de 1939] “un camió ens va dur fins al carrer de Londres. Nosaltres vivíem al Clot però vam acordar tota la família d’anar a cal meu avi. Ens semblava que era millor estar-nos en un lloc cèntric i habitat, que no pas en un barri situat a l’extraradi com era el Clot aleshores. Puc dir, doncs, que ens van deixar ben bé davant de casa. El comiat amb el xofer i el seu ajudant, tots dos soldats republicans, va ser ràpid. La mare els va oferir diners. No els van acceptar. No valen res, van afegir. Tabac, doncs? Això sí, van agrair.” Escriu Estanislau Torres que el 1939 tenia tretze anys. I el camió va marxar corrents en direcció França. Al cap de poques hores, els feixistes ja rodaven pels carrers de l’Eixample.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

RECORDS DE L'ANY DE LA PICORRecords de l’any de la picorHistòra d’una família junedenca a la primera meitat del segle XX, de Josep M. Albaigès. Aquest és un llibre poc corrent: un conjunt de records que transcendeix de la simple acumulació per agafar un impuls biogràfic vital inserint-se en l’anàlisi de la forma de ser dels habitants d’una terra, especialmente a l’època de la seva infantesa i la dels seus pares. No hi ha dubte que no només ajudarà els junedencs a conèixer-se millor, sinó que projectarà per Catalunya una image poc vista de la seva història menuda.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Creixement personal

14131 COBERTA CORATGE SER UN MATEIX.inddEl coratge de ser un mateixde Francesc Torralba. Tot ésser humà disposa d’un temps i d’un espai per materialitzar la seva vida, per edificar l’obra d’art més important: la seva pròpia existència. Cada persona pot viure desperta o adormida. La decisió és única, personal i intransferible. Cada itinerari és diferent i profundament incert. En néixer no sabem què ens espera. La vida és una aventura. Però arribar a ser un mateix demana decisió i valentia. Adonar-se de la pròpia naturalesa i viure conforme a ella exigeix coratge. D’aquest coratge parla el llibre que teniu a les mans. Cal un procés de treball interior amb set etapes: l’autoconsciència, l’autoconeixement, l’autopossessió, l’autodeterminació, l’autogovern, l’autodonació i l’autorealització.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí
 

Rangolis (coberta definitiva).inddRangolis de la saviesa, d’Asha Miró. Els rangolis són pensaments hindús, una eina per millorar la salut tant dels infants com dels adults. Són una manera de meditar, concentrar-se i enfocar, a part d’atraure la sort a cada casa.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Poesia

160. Extrema llum (coberta suda).inddExtrema llum, de Joan DuranXLIX Premis “Recvll” de Blanes Premi Benet Ribas de Poesia, 2013Tinc la sensació que els teus poemes parlen de tot allò que el lector vulgui que parlin. Els uns voldran que parlin de l’amor, del record, de la derrota; altres del desig, del temps, de l’esperança; altres de la incertesa, la inclemència, la bellesa o la mort. Però aquests noms, tots veritat, hi són transmutats en un camí envers (o des de) l’origen del mot, els coàguls de sal a l’origen del mot. Un camí on els residus, runes, excedents adquireixen categoria de pilars, òrgans vitals, clímaxs. I on no hi ha més guia que l’ossada de la llum. (Del pròleg de Cèlia Sànchez-Mústich).

 Llegir les primeres pàgines clicant aquí 
 

161. Terra, mite, àngel (coberta suda).inddTerra, mite, àngel (obra poètica V), de Jordi Pàmias. La primera part de la trilogia (Terra cansada ), guanyadora del premi de la crítica Serra d’Or i del premi Nacional de la Crítica (2004), és l’obra menys unitària del conjunt. L’obra següent és Narcís i l’altre . Escrita durant l’estiu de l’any 2000, va guanyar els premis Miquel de Palol (2001) i Cavall Verd (2002). S’hi nota clarament la influència de la filosofia de l’alteritat, amb Emmanuel Lévinas en primer terme. En tot el llibre hi ha la contraposició entre l’obertura de l’amor i el tancament narcisista. La darrera part de la trilogia (La veu de l’àngel) manté l’austeritat formal de Narcís i l’altre, però el contingut és divers, amb variades matisacions i jocs de llum, com si fossin les múltiples cares d’un diamant. L’obra acaba amb una mirada transcendent: des de la llunyania, apareix el Déu bíblic que invocaven els profetes.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Si no et tinc (coberta suda).inddSi no et tinc, de Joan-Elies Adell. Una autèntica crònica d’una convalescència que ens parla de les convalescències que sovint es viuen al llarg d’una vida. L’experiència amorosa en el moment que es trenca —sigui amb retrets o en silenci—, al capdavall d’un procés de degradació que ens implica també físicament, amb l’alteració de les nostres funcions orgàniques talment una malaltia, és l’experiència de perdre el reconeixement mutu de l’un en l’altre. La ruptura aboca a la terra erma de l’anonimat. Adell ens ho adverteix des dels primers versos. Tot això que miro d’explicar d’una manera sumària —i potser no sabria fer-ho de cap més manera, perquè el de l’amor és un camp inacabable en i de la conformació humana— es va desgranant en l’obra que el lector té a les mans.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí 

Medicina alternativa

Rami, remeis contra la crisi (coberta definitiva).inddRami Remeis contra la crisi. Millorar la salut, aconseguir la felicitat i fer front a les crisis personals i econòmiques amb l’ajut de plantes i complements, d’Albert Rami. Presenta vivències i crisis de persones que amb una forta motivació han aconseguit sortir-se de tot, o gairebé de tot. El seu primer consell no deixa cap dubte: “Cuideu l’alimentació! Que sigui com més sana millor, un pes important d’aliments crus i vegetals. No oblideu els minerals, les herbes i l’aplicació d’argila curativa a la zona del pit. Però, sobretot, tingueu clar que voleu curar-vos. El que realment cura és la persona amb la seva determinació de voler la curació. El terapeuta només pot encertar al màxim el tractament o remei, ja que el cos es cura tot sol quan té tot el vent a favor.” Rami Remeis ofereix solució a partir de l’alimentació i les herbes medicinals a problemes com: l’alcohol, el tabac, la sexualitat o les crisis d’ansietat, la menopausa, la falta de felicitat, també parla dels aliments compatibles, l’autoestima, la feina, el mal d’amor, o com afrontar la crisi econòmica.

  Llegir les primeres pàgines clicant aquí

 

A %d blogueros les gusta esto: