L’autor menorquí Josep M. Quintana publica la novel·la «Els Clark», amb Pagès editors

Els ClarkJosep Maria Quintana, sense cap tipus de dubtes el millor autor actual de novel·les de les Balears, publica el seu primer llibre amb Pagès editors. Aquesta novel·la històrica i d’intriga, suposa la continuació de la nissaga d’Els Nikolaidis. 

El dia 8 d’abril tindrà lloc la presentació del llibre a l’Espai Mallorca (Plaça de Vicenç Martorell, 1 de Barcelona) i l’autor estarà disponible per entrevistes durant el dia 9. 

La història comença a París, a l’estiu de 1913. Roger Codina, un jove enamoradís i amb ànima de periodista, s’interessarà per la vida de Daniel Clark, un menorquí com ell, que acaben de trobar mort en estranyes circumstàncies a la seva habitació de l’hotel Ritz. Codina quedarà fascinat i atrapat en la història d’aquest personatge que, no solament va estar en contacte amb els grans pintors impressionistes del moment, sinó que, a més, va tenir un paper clau en la Revolució de 1868, la Primera República i el desplegament econòmic de l’illa de Menorca.

Segons Josep Maria Quintana: «aquesta és la meva visió del segle XIX a Menorca, amb una literatura realista basada en fets històrics i recreada a través de personatges imaginaris que conviuen amb personalitats que han existit» Per a ell, escriure aquesta novel·la plena de personatges polièdrics ha estat apassionant, i destaca que «està escrita amb un punt d’intriga important que cerca engrescar i enganxar el lector»

Amb Els Clark es tanca la nissaga familiar dels mercaders grecs que va començar amb Els Nikolaidis  (Proa, 2006), i que ara acaba amb l’agitada trajectòria vital d’aquest home ambiciós, culte, apassionat en l’amor i fred en els negocis. L’autor dibuixa, en un retrat preciosista i ple de matisos, l’evolució industrial, política i financera d’un segle, el XIX , abocat de ple al capitalisme, que a Menorca es va tancar amb el crac bancari de 1911.

→  Si ho vols, pots llegir les primeres pàgines llegint aquí

Josep M. Quintana (Alaior, Menorca, 1950) és llicenciat en dret, registrador de la propietat, doctor en filología catalana, acadèmic de número de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Balears i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Ha compaginat l’assaig i el periodisme amb la investigació i la creació literària. A més de treballs jurídics i de caràcter històric i biogràfic, ha publicat diverses novel·les, de les quals destaquem Els Nikolaidis (2006), un fresc de l’illa de Menorca del segle XVIII —traduïda al castellà i al grec—, Les revolucions perdudes (2008), Els herois de la nit (2010) i Ningú no pot enganyar els morts (2012), guanyadora del premi Llorenç Villalonga, Ciutat de Palma 2011.

Una novel·la històrica i d’intriga amb sorpresa final, que retrata l’ascens i la caiguda de l’empresari i financer Daniel Clark.

  • Gènere: Novel·la                             
  • Col·lecció: Lo Marraco, 279
  • Pàgines: 308
  • PVP: 18,00€

ALTRES TÍTOLS DE LA COL·LECCIÓ:

  • Les mars perdudes
  • El professor de Coïmbra
  • Badia de Mindelo
A %d blogueros les gusta esto: