Novetats editorials de febrer, de Pagès editors

2-Novetats Febrer 2014 Pagès-1Si vols conèixer totes les novetats de febrer de Pagès editors, només cal que facis clic aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

De les novetats d’aquest mes cal destacar:

Novel·les amb premi

13786 coberta les mars perdudes.inddLes mars perdudes, de Leandre Iborra Polo.

VIIIè Premi 7lletres, 2013. Set narracions que tenen com a fons El Campello, una població marinera propera a Alacant. La seua història gira al voltant de la mar. Hi ha cinc històries on es mostren la vida de la gent de la mar de fa cent anys i dues històries que parlen de l’actualitat, dels immigrants que han arribat a les nostres terres, de la seua lluita per sobreviure i de la seua integració. Al llibre, a més de conèixer la vida dels pescadors, o els viatges de mesos per anar a pescar a Larraix al Marroc, els lectors també descobriran els penya-segats de la costa, les coves on s’amagaven els contrabandistes o el soroll que fa l’aigua de la mar quan entra al fons la cova del llop Marí, així com les plantes i herbes de la zona i quina era la utilització que es feia.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí
13801 coberta PROFESSOR DE COIMBRA.inddEl professor de Coïmbrade Francesc Planas.

Premi Ferran Canyameres, 2013. L’any 1974, Eduardo, fill d’una rica família que havia marxat de casa i que donaven per mort, torna a Portugal amb l’exèrcit colonial que porta la democràcia al país. Exigeix al seu germà Joao, catedràtic de Coïmbra, a la mare i a les dues germanes que s’investigui l’assassinat d’una minyona del servei que havia quedat sense resoldre. Per evitar un gran escàndol, acorden contractar el detectiu privat de Porto Amaro Correia.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí
14426 coberta BADIA DE MINDELO.inddBadia de Mindelo, de Sebastià Bennasar

XLIX Premi Recvll de Narració «Joaquim Ruyra» 2013. Tres germans francesos arriben a la ciutat de Mindelo, a Cabo Verde, per assistir a la lectura del testament del seu pare, un important empresari navilier. Del document en depenen molts llocs de feina i el futur de la biblioteca o l’Aliança Francesa. Una editora de Barcelona ho deixa tot per anar-hi a viure seduït per les paraules d’un escriptor que parla amb les balenes. I l’Augusto, un taxista obsessionat per la neteja, té la clau de tot plegat.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Teatre

1402 O WO.W., de Joan Guasp

Premis Recvull 2013. Premi de Teatre «Josep Ametller». Assistim, en aquesta obra, a les últimes hores de vida d’Oscar Wilde a París. Després de diverses vicissituds vitals i de les seves experiències personals i literàries, després d’haver mantingut delicades amistats que el portaren a ingressar en un centre penitenciari i a una greu malaltia de la qual ja no es recuperaria mai, l’il·lustre i brillant dramaturg i escriptor dublinès repassa la seva vida en companyia dels seus amics més íntims, fent ús dels seus millors diàlegs i del seu enginy lluminós, reconciliant-se del tot amb la Humanitat i la Història.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí
13802 coberta els altres candels.inddEls altres Candels. Un text escrit a partir de l’obra de Paco Candel, de Manuel Vega

X Premi Literari Lleida Narrativa, 2011. El Juanitu, fill d’aquells anònims altres catalans que habitaven els assentaments de xaboles, assolirà una plena integració dins el món cultural català mitjançant l’ajut d’una mestra d’adults i a través de la influència dels llibres d’en Paco Candel. Al llarg de l’obra descobrirem com el pare del Juanitu havia estat un dels personatges que inspirà la candeliana novel·la Donde la ciudad cambia su nombre. La mestra del Juanitu, però, amaga un secret: la relació passional que va mantenir amb el pare del seu alumne. Un viatge d’unes quantes dècades al voltant de la postguerra i la democràcia: fets diversos, diàlegs, notícies i músiques despertaran la nostra memòria col·lectiva.

Llegir les primeres págines clicant aquí

Poesia

160. Extrema llum (coberta suda).inddExtrema llum, de Joan Duran

XLIX Premis «Recvll» de Blanes Premi Benet Ribas de Poesia, 2013. Tinc la sensació que els teus poemes parlen de tot allò que el lector vulgui que parlin. Els uns voldran que parlin de l’amor, del record, de la derrota; altres del desig, del temps, de l’esperança; altres de la incertesa, la inclemència, la bellesa o la mort. Però aquests noms, tots veritat, hi són transmutats en un camí envers (o des de) l’origen del mot, els coàguls de sal a l’origen del mot. Un camí on els residus, runes, excedents adquireixen categoria de pilars, òrgans vitals, clímaxs. I on no hi ha més guia que l’ossada de la llum. (Del pròleg de Cèlia Sànchez-Mústich).

Llegir les primeres pàgines clicant aquí
Les hores oblidades (coberta suda).inddLes hores oblidades. Poesia (1983-2003), de Jordi Jové

Amb Les hores oblidades (Poesia, 1983-2003) , el lector té una oportunitat única d’acompanyar Jordi Jové en un recorregut poètic que a més de contemplar els tres títols publicats en vida de l’autor —per aquest ordre, 1983, Terra incògnita  i l’opuscle Poemes inèdits aparegut el 2005 als lleidatans Quaderns de Mahalta—, recupera el corpus ja enllestit de la seva poesia inèdita —quaranta-tres poemes en total—, on senyoreja el recull que dóna títol al present volum: Les hores oblidades.  En aquesta obra sense datar, però molt possiblement acabada al llarg dels tres primers anys d’aquest mil·lenni, aconsegueix Jordi Jové la fita culminant de la seva poesia al costat d’un nombre considerable de composicions de la secció “Altres poemes inèdits”.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

De les novetats de mesos anteriors cal destacar:

2014 (coberta).indd2014, de Josep-Lluís Carod-Rovira.

El fracàs de la reforma de l’estatut i el tancament d’Espanya al reconeixement institucional de la nació catalana, l’al·lèrgia permanent a la diferència, així com la crisi econòmica, han fet prendre consciència al poble català que no hi ha futur millor que aquell que es basa en la sobirania nacional per aconseguir benestar i progrés, sempre per vies democràtiques. A 2014, Carod- Rovira hi explica el pas de l’independentisme emocional, minoritari, a l’independentisme polític, majoritari, el camí que va del nacionalisme defensiu a la construcció d’un projecte nacional per a una societat moderna que es vol lliure i amb qualitat de vida. Aquí hi ha el full de ruta d’un poble camí de la seva llibertat.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí
14131 COBERTA CORATGE SER UN MATEIX.inddEl coratge de ser un mateixde Francesc Torralba.

Tot ésser humà disposa d’un temps i d’un espai per materialitzar la seva vida, per edificar l’obra d’art més important: la seva pròpia existència. Cada persona pot viure desperta o adormida. La decisió és única, personal i intransferible. Cada itinerari és diferent i profundament incert. En néixer no sabem què ens espera. La vida és una aventura. Però arribar a ser un mateix demana decisió i valentia. Adonar-se de la pròpia naturalesa i viure conforme a ella exigeix coratge. D’aquest coratge parla el llibre que teniu a les mans. Cal un procés de treball interior amb set etapes: l’autoconsciència, l’autoconeixement, l’autopossessió, l’autodeterminació, l’autogovern, l’autodonació i l’autorealització.

Llegir les primeres pàgines fent clic aquí
A %d blogueros les gusta esto: