Francesc Torralba parla d'»El coratge de ser un mateix» en el seu nou llibre publicat per Pagès editors

llibre Torralba còpiaFrancesc Torralba presenta, aquest mes de gener, un nou llibre publicat per Pagès editors en català i per Editorial Milenio en castellà. Es tracta d’El coratge de ser un mateix. L’autorealització en set moviments.

El camí singular és l’inconfusible camí que cada ésser humà ha de fer per conèixer-se a si mateix, per expressar tot allò que hi ha latent en ell, per aportar la seva particularitat en el conjunt del món i de la historia i al final edificar l’obra d’art més important: la seva pròpia existència. Cada persona pot viure desperta o adormida, pot fer de la seva vida una obra única i irrepetible; però també pot negar el que és i dimitir abans del final. La decisió és única, personal i intransferible. Cada itinerari és diferent i profundament incert.

En néixer no sabem què ens espera. La vida és una aventura. Però arribar a ser un mateix demana decisió i valentia. Ser conscient del que un és, adornar-se de la pròpia naturalesa i viure conforme a ella, requereix coratge. Ser un mateix significa respectar la pròpia naturalesa, allò que hi ha en ella, els elements tangibles i intangibles i comporta la negació dels elements que limiten el propi ésser. D’aquest coratge de ser un mateix és del que parla el llibre que teniu a les mans. Esdevenir allò que s’és no és fàcil. L’afirmació biològica de si mateix comporta l’acceptació de la necessitat, inseguretat, precarietat, sofriment, vulnerabilitat i mortalitat. Sense aquesta afirmació de si mateix seria impossible preservar i defensar la vida. Comporta l’equilibri entre la por i el coratge com a elements d’un desenvolupament vital en un equilibri que va canviant. Cal un procés de treball interior, un camí que inclou set etapes: l’autoconsciència, l’autoconeixement, l’autopossessió, l’autodeterminació, l’autogovern, l’autodonació i l’autorealització.

Francesc Torralba les estudia cada una, no solament en clau teòrica, sinó com un exercici espiritual, com un treball ascètic i convida al lector a llegir cada frase com un desafiament personal, com una ocasió per progressar cap al seu propi ésser. És un llibre per a esdevenir un pensador subjectiu, per pensar en un mateix i en el fil vital que cadascú està teixint. El lector no ha de ser solament un receptor de les reflexions sinó que han de servir com a estímuls per pensar-se a si mateix. L’autor compara els moments de la vida amb una escala i es proposa pujar un graó rere graó des de l’autoconsciència fins a l’autorealització. Pujar una escala costa esforç i cada esglaó demana un treball físic, però res no es pot assolir en aquest món sense tenacitat i constància, comenta l’autor.

  • Francesc Torralba explica minuciosament cada estació d’aquest camí personal, amb l’ajuda dels grans pensadors: Camus, Kierkegaard, Tillich, Nietzsche, Fromm, Kafka, Japers o Panikkar, entre altres.
  • L’objectiu de l’autor és que cada lector esdevingui un pensador subjectiu, que tingui el coratge de pensar-se a si mateix i el fil vital que està teixint.

El autor

Francesc Torralba
Francesc Torralba

Francesc Torralba i Rosselló (Barcelona, 1967) és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona (1992) i doctor en teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya (1997). És professor de la Universitat Ramon Llull i al llarg de la seva trajectòria ha rebut diferents premis i reconeixements, entre ells el Premi Extraordinari de Llicenciatura i el de Doctorat, així com diversos premis d’assaig. Ha publicat una quarantena de llibres. Entre els més celebrats hi ha Rostres del silenci (1996), Cent valors per viure (2001), les obres de “La Biblioteca Francesc Torralba” i, sobretot, L’art de saber escoltar, traduït a l’alemany, el francès, l’italià i el castellà, i del qual se n’han venut més de 20.000 exemplars.

En l’actualitat és Professor de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i imparteix cursos i seminaris en moltes altres universitat d’Espanya i de Sud Amèrica. Ensenya Història de la Filosofia contemporània i Antropologia filosòfica i alterna la seva activitat docent amb l’ofici d’escriure. Imparteix conferències per tot el país i participa en congressos de caràcter nacional, europeu i internacional. Forma part de diversos comitès d’ètica. Actualment és director de la Càtedra Ethos d’ètica aplicada a la Universitat Ramon Llull, http://ethos.url.edu/pages/Inici.html, Director del Ramon Llull Journal of applied Ethics i des del maig de 2011 President del Consell assessor per a la diversitat religiosa de la Generalitat de Catalunya. El desembre de 2011 va ser nomenat per Benet XVI consultor del Consell Pontifici de la Cultura de la Santa Seu. Des del juny de 2012 és membre de la junta directiva d’Aldeas Infantiles SOS España.

 

Gènere: Psicologia                          ALTRES TÍTOLS DE LA COL·LECCIÓ:

Col·lecció: L’espert, 30                   • L’art de saber escoltar

Pàgines: 236                                   • L’art de saber estar sol

PVP: 18,00€                                    • Destriar el bé del mal

A %d blogueros les gusta esto: