Josep-Lluís Carod-Rovira publica ‘2014’ amb Pagès editors

2014 de Carod-RoviraEl fracàs de la reforma de l’estatut i el tancament d’Espanya al reconeixement institucional de la nació catalana, l’al·lèrgia permanent a la diferència, així com la crisi econòmica, han fet prendre consciència al poble català que no hi ha futur millor que aquell que es basa en la sobirania nacional per aconseguir benestar i progrés, sempre per vies democràtiques.

A 2014, Josep-Lluís Carod- Rovira hi explica el pas de l’independentisme emocional, minoritari, a l’independentisme polític, majoritari, el camí que va del nacionalisme defensiu a la construcció d’un projecte nacional per a una societat moderna que es vol lliure i amb qualitat de vida. Aquí hi ha el full de ruta d’un poble camí de la seva llibertat.

Fa sis anys, l’aparició de 2014 va ser rebuda com una obra sorprenent, titllada de fantasiosa per uns, desconsiderada per altres i llegida amb atenció per una minoria. En paraules de Carod-Rovira, tots els pobles tenen dret al somni. Tots els pobles necessiten un somni. I no hi ha millor somni per a un poble que el somni de la llibertat. El somni nacional de molts catalans, durant generacions, ha estat poder veure una Catalunya lliure i sobirana, amb el seu propi estat independent. Ja fa més d’un segle que molts compatriotes nostres s’imaginaven una nació lliure, mentre altres pobles europeus tenien també el mateix somni i lluitaven per aconseguir-ho. Gairebé totes aquelles nacions que s’ho proposaven, cents anys enrere, han assolit el seu objectiu com a poble i avui són estats independents, membres de ple dret de la Unió Europea i amb un seient a l’Organització de les Nacions Unides. Però Catalunya no. Catalunya, encara no.

Sis anys després, les tesis expressades al llibre s’han convertit en majoritàries al si de la societat catalana, tant per als vells catalans d’origen, de sortida, com per als nous catalans de voluntat, d’arribada, tots els quals han acabat defensant unes posicions i una data emblemàtica que 2014 va saber concretar, avançant-se al seu temps, formulant-les per primer cop en la història del catalanisme polític. Les idees avui hegemòniques arrenquen, doncs, d’aquest llibre i, més que mai, conserven tota la seva vigència. Aquest és l’interès d’anar, directament, a les fonts originàries i endinsar-se en l’obra que va imaginar per primer cop una Catalunya independent i va posar data a l’exercici de la llibertat.

El llibre, està estructurant en sis capítols:

  1. Un Estat per a Catalunya: del cor al cap
  2. Raons per a la sobirania
  3. Camins per a la sobirania
  4. Els reptes de la sobirania
  5. Condicionants davant la sobirania
  6. 2014, l’hora de decidir

Gènere: Política                            

Col·lecció: Monografies, 52

Pàgines: 244                                  

PVP: 18,00€

Totes les aparicions de 2014 als mitjans de comunicació i les entrevistes amb el seu autor, clicant aquí
A %d blogueros les gusta esto: