Lectures per aquest Nadal, de la mà de Pagès editors

bodegc3b3-nadal-pagc3a8s-editors

Petita selecció de llibres publicats per Pagès editors per aquestes festes nadalenques.

Narrativa

13525 COBERTA COM EL SALMO.inddCOM EL SALMÓ DINS L’AIGUA
Un viatge al·lucinant per les aigües de la vida
Jordi Palou-Loverdos

En aquests moments de transició local i global vers un nou cosmos, la inspiració d’aquesta faula —amb el salmó com a centre— resulta essencialment esperançadora. Avui les persones i els pobles tenim al daellevants reptes per superar enmig dels ràpids… Alguns sobrepassen dues vegades la seva estatura. Com diu l’autor, «…els salmons no es pregunten si seran capaços o no de remuntar el riu. Simplement ho fan.» A partir d’un relat senzill i vibrant, Jordi Palou-Loverdos, un reconegut mediador en conflictes, coach i expert facilitador de diàlegs, ens endinsa en les aigües originals i ens porta a fondàries insospitades de l’existència. Ens col·loca davant d’un mirall la veritable potència de l’ésser, enmig de l’evolució individual i col· lectiva.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

12630 coberta mapundi.inddMAPUNDI
Joan Bernà Xirgo

Salvatore, de 42 anys i divorciat, és un professor de geografia a la ciutat siciliana de Siracusa, enamorat dels mapes i de les boles del món, que es comunica amb Grazia, la seva única filla, morta d’accident a l’edat de sis anys, la qual el convida a complir la missió d’organitzar una assemblea mundial de persones, embrió d’un futur govern mundial, a canvi de poder realitzar el seu desig de refer la seva vida amb una nova dona, que li ha de donar un nou fill. Grazia col·labora amb el seu pare, des d’un exoplaneta, i li ofereix suport militar, esportiu i artístic, al mateix temps que lluita pels seus propis objectius… Paolo, d’onze anys, fill únic i tardà de Mario i Nicoletta, veïns i amics de Salvatore, pateix un accident que el deixa en coma, i des d’aquest estat es comunica amb Salvatore, ajudant-lo també, acompanyat per un grup secret de col·laboradors-comunicadors, en la formació de l’assemblea.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

11618 el somriure dun eco.inddEL SOMRIURE D’UN ECO
Jordi Gimeno

XIV Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró, 2012

“Aquesta ha de ser una història amb un final feliç, tot i que no podia començar pitjor ni durar tants anys. Una història que només serà al nostre abast, de tu que ets jo, per a recordar-nos qui som i oblidar que hem participat en la mort d’un home. Però no vull ni puc avançar esdeveniments, el que importa de debò és l’operació i que aquestes paraules seran part de la cura, perquè després no sabré qui sóc i et caldrà aquesta conversa. … He esmolat la memòria, he encès totes les càmeres de casa, i parlant amb mi mateix, amb el meu passat, et guiaré a les palpentes. M’han dit que parli del que vulgui, però que sigui recent, que la resta vindrà tot sol, empès pel pes d’un passat tan proper com terrible.” El somriure d’un eco explica el descens a l’infern de l’inspector Guiu Montal, un policia del futur adscrit a l’Ecomissaria, una unitat dedicada a investigar els delictes relacionats amb la tecnologia eco, que permet als vius interactuar amb els morts. Una història que planteja si, quan sigui possible, estarem disposats a marxar per sempre. O si ens permetran fer-ho…

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Assaig/Història

10954 coberta la vall de la fi del mon 2.indd LA VALL DE LA FI DEL MÓN
La vida a Taüll, Boí, Erill la Vall, Barruera, Durro, Cardet, les Cabanasses, Saraís i Cóll durant el segle XX
Francesc Ribes Juanati

És el millor llibre que s’ha escrit i publicat sobre la Vall de Boí. Narra com han viscut els seus habitants durant el segle xx. Taüll, últim poble de la vall, representa on s’acaba el món, d’aquí el títol. L’autor ha rescatat de l’oblit els noms llegendaris de la seva infància en un idíl·lic i solitari lloc, encara ple de vida. Ens porta notícies dels cims de les muntanyes, de les cases, dels pastors transhumans, de les seves valls incomparables i els seus estanys misteriosos; dels pobles, fires, religió, moral, remeis medicinals, diversions. Aquestes pàgines pretenen reflectir l’aventura de l’esperit d’un poble, composta d’un viatge inacabat en una complexa ramificació que és pregunta i també intuïció de la seva resposta.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

12095 jo vilanaperles.inddJO, VILANA-PERLES
El diplomàtic català que va moure els fils de la Guerra de Successió (1704-1734)
Sebastià Sardiné Torrentallé

Ramon Frederic de Vilana-Perles i Camarasa (Oliana 1663, Viena 1741) és el català amb més poder que mai ha tingut Catalunya. El darrer protonotari de la Corona d’Aragó que va manegar els fils polítics i diplomàtics de la Guerra de Successió des de 1705-1714 i des de Viena fins més enllà de 1734. Mà dreta de l’emperador Carles VI. Canceller imperial. Va fer el que va poder per Catalunya, tot i que caigué, per traïcions, com a dany col·lateral. Morí noble sent marquès de Rialp i compte del S.R.I amb grans propietats per Àustria i Hongria. Lo Vilana torna ara a Catalunya per oferir-nos el seu argumentari biogràfic. Vol viure el procés del Dret a Decidir. Vol participar signant el Dret de Petició. Vol la sol·lució política del Cas dels Catalans. Desitja assolir la Independència pel Dret. Els polítics catalans no el defraudaran. Llavors tornarà a Viena i amb els altres exiliats oblidats, reposarà en pau.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

EL MEU MONTSERRAT INTERIOREL MEU MONTSERRAT INTERIOR
Jordi Vila-Abadal

En un llenguatge planer a l’abast de tothom, l’autor exposa, en aquest llibre, el procés que viu des de la seva entrada a Montserrat fins al moment actual —són seixanta-set anys—, i el qual el fa passar per situacions personals dominades per qüestions d’importància: Déu, el mal, la natura, la llibertat, la societat, la sexualitat, la transcendència humana, etc. Considera que aquest viatge anímic i racional ha esdevingut per ell un pas de l’espiritualitat religiosa a l’espiritualitat laica. En les seves reflexions no s’està de posar en evidència conflictes i contradiccions, amb els quals s’ha vist obligat —més o menys ens hi veiem tots— a enfrontar-se. Amb tot, creu que podem sortir airosos d’aquest enfrontament i gaudir d’una pau i benestar íntims que anomena el Montserrat interior. Un pròleg de Xavier Rubert de Ventós, lúcid, docte i compenetrat amb el contingut del llibre, justifica i enriqueix l’obra, i li confereix un notable valor afegit.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Infantil

EL JOAN HA MORT
Conte i guia per acompanyar els nens i els adolescents en el dol i la comprensió de la mort
Itziar Fernández

Tant de bo poguéssim ser capaços de parlar de la mort, preparar-nos i alhora preparar els nens abans que aquesta arribés. Lluny de traumatitzar-los, com fàcilment podem pensar, els donem eines per afrontar una experiència que tard o d’hora han de viure. Com? El punt clau rau en una bona comunicació. I per comunicar hem de saber transmetre, escoltar i entendre l’altre. Això és el que pretenem a través d’aquest conte i de la guia que el segueix. El conte va adreçat a nens, i no tan nens, i explica la malaltia, la mort i el dol d’un familiar proper. La guia, que complementa el conte, es pot llegir de dues maneres diferents: una de ràpida, per acompanyar si s’està de dol, o una altra de més completa que podrà ser útil per ajudar pares, familiars i educadors a treballar amb els nens i els adolescents sobre el tema de la mort.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Autoajuda

El poder de la por.inddEL PODER DE LA POR
On guardem els nostres temors quotidians?
Jorge L. Tizón

La por s’ha convertit en un dels sentiments dominants en la societat actual. Tant el temor que neix de les circumstàncies col·lectives (calamitats climatològiques, guerres o crisis econòmiques galopants) com el que sorgeix del nostre interior, especialment del cervell (fòbia, ansietat, terror, angústia, pànic, incertesa). A més a més, la creixent influència dels mitjans de comunicació de masses sobre la nostra conducta provoca que els temors ens semblin més terribles del que realment són. El professor Tizón aborda, de manera rigorosa però comprensible per a qualsevol lector, la naturalesa i el poder de la por. Intenta situar cadascun dels temors en el seu context just, per a mostrar on guardem les nostres pors i mirar d’explicar-nos com gestionar- los a la nostra vida quotidiana. Un cop identificats, poden perdre força i, sobre tot, poden quedar atenuats o neutralitzats per teràpies i enfocaments basats en la intel·ligència emocional. Amb el bisturí precís, el doctor Tizón descriu i posa les bases per a que cada persona pugui viure sense por.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Rangolis (coberta definitiva).inddRANGOLIS DE LA SAVIESA
Asha Miró

Els rangolis són pensaments hindús, una eina per millorar la salut tant dels infants com dels adults. Són una manera de meditar, concentrar-se i enfocar, a part d’atraure la sort a cada casa. L’art de pintar rangolis prové de l’Índia i té principalment dos objectius: el primer és actuar com un element decoratiu en salons d’estar i patis per a ser zones sagrades de benvinguda per als déus i deesses hindús, utilitzat sobretot com a decoracions festives. I el segon és un objectiu més espiritual. Les mestresses els pinten davant de les cases, ja que amb actest acte es redueix l’energia negativa i n’augmenta la positiva, i s’aporta fortuna i protecció. Els rangolis en el món occidental s’utilitzen com a art teràpia. L’art teràpia es caracteritza per l’ús de mitjans i de processos artístics per ajudar a contenir i a resoldre els conflictes emocionals i psicològics de les persones. Estan adreçats a diversos col·lectius: nens amb TDH, gent amb problemes mentals, per malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer, l’Ela, el Parkinson

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

12631 COBERTA GARROFE.inddCAMINAR PER SER FELIÇ
El mestre de les xiruques
Lluís Garrofé, amb Josep R. Ribé

En un món cada cop més mancat de líders, Lluís Garrofé encarna aquell lideratge silenciós i autèntic que fa que tothom el segueixi en tot el que fa. Mai busca homenatges, ni tampoc reconeixements per la seva tasca i sempre se l’ha d’enganyar perquè hi participi. Però si hi ha alguna cosa que li agrada per damunt de tot és treballar i ajudar la canalla i el jovent, tant quan era mestre en actiu com ara. Caminar per ser feliç no és un relat de les seves gestes muntanyenques, en aquest llibre hi trobarem alguns dels seus secrets (l’alimentació saludable, l’exercici diari, la solidesa de les seves creences…) que ens ajudaran a entendre com ha pogut arribar a la seva edat en una plenitud física i mental que persones molt més joves que ell no tenen ni han tingut mai. És un llibre de receptes per assolir la fita més important de les nostres vides: la felicitat.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Llibre gràfic

Deus desconeguts (coberta bona).inddDÉUS DESCONEGUTS
Viatge iniciàtic a les religions de l’Orient
Fèlix Martí

Fèlix Martí us proposa un viatge a l’Orient per conèixer en directe les religions nascudes a l’Àsia. És un itinerari que explica les pràctiques religioses que ha observat a l’Índia, Sri Lanka, Nepal, Birmània, Tailàndia, Laos, Cambodja, Vietnam, Xina i Japó. L’autor, que s’ha deixat fascinar per unes tradicions espirituals i unes icones de la divinitat molt allunyades de les cultures occidentals, expressa impressions i opinions que ajuden el lector a interpretar missatges i símbols valuosos per a qualsevol persona. El llibre no és una guia de viatges però serà útil als que vulguin descobrir les contribucions de les religions de l’Orient al patrimoni espiritual i estètic de la humanitat. Déus desconeguts ofereix un viatge cultural sense cap pretensió catequètica confessional. Presenta de manera respectuosa tradicions espirituals que potser no coincideixen amb la pròpia del lector però de les quals pot rebre efectes positius.

1211 Cuina per a Celíacs

CUINAR PER A CELÍACS

Sílvia Vicent

El llibre Cuinar per a celíacs no és només un conjunt de receptes, és una guia per al celíac i per als seus familiars i amics. Consta d’una primera part amb consells sobre com manipular els aliments per tal d’evitar les contaminacions creuades, conté un llistat de cereals d’arreu del món que no contenen gluten i fan que la dieta sigui més variada, apetitosa i saludable. Aquesta guia es complementa amb l’explicació de com ha de ser el rebost, aliments bàsics, mètodes de cocció, conservació i aprofitament. A més, conté 250 receptes aptes per a celíacs. El llibre està adreçat tant a la alimentació dels infants com a la dels adults i ajuda a portar una vida normal, no només pel dia a dia sinó també per a les festes i celebracions tradicionals de la nostra terra.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Art de la tipografia (coberta minion).inddHISTÒRIA DE LA TIPOGRAFIA 
Evolució de la lletra des de Gutenberg fins a les foneries digitals
Albert Corbeto i Marina Garone

Què faríem sense les lletres? Les lletres formen part del nostre llegat cultural i humà. El seu origen ve de molt lluny i, quasi, s’esborra sota la petja del temps. Però la necessitat de comunicació, ha fet que les seves formes siguin part del nostre paisatge quotidià: des de la retolació dels carrers de la gran ciutat fins als cartells que l’omplen de formes i colors. La comprensió del context on s’han gestat les formes de les lletres que utilitzem i llegim avui ens aproparà a la mateixa història dels moviments artístics i culturals que han ajudat a configurar el caràcter de la nostra societat. La història de la lletra no es detura en el moment en què apareixen els nous formats de lectura, sinó que continua avançant. Un bon coneixement de la història ens ajudarà a entendre millor el nostre present i ens abocarà cap a un futur menys incert.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Concert llibertat (coberta definitiva).inddEL CONCERT PER LA LLIBERTAT
Enric Lucena i Matthew Tree

Hi ha dates que tots recordarem sempre. Des de l’any 2013, el 29 de juny forma part d’aquesta llista, després de tot el que es va viure al Camp Nou. Sis hores en què la música es va convertir en un fil conductor perquè milers de persones visquessin quelcom més que un concert. Aquí teniu un llibre sobre aquell dia. I és un llibre ple de mirades. D’una banda, les fotografies que l’Enric Lucena va fer al llarg de la nit, moltes de les quals us emocionaran per primer cop. De l’altra, un dels escriptors més coneguts de casa nostra i que va sortir a parlar davant dels noranta mil assistents aquell dia, el Matthew Tree, ens ofereix la seva visió particular sobre com va veure i viure el Concert per la Llibertat.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí
A %d blogueros les gusta esto: