Neixen ePages i eMilenio, les branques electròniques de Pagès editors i Editorial Milenio

emilenio-i-epages

Pagès editors (català i aranès) i Editorial Milenio (castellà) posen en marxa, a partir de primers de novembre de 2013, dos nous segells editorials dedicats de manera especial a la producció de llibres electrònics. ePages i eMilenio, respectivament, editaran i comercializan, a través de diverses plataformes electròniques, ebooks en català, castellà i també en altres llengües, com l’anglès. Tant en el cas d’ePages com en el d’eMilenio, el projecte neix a partir d’una casa editorial comuna amb gairebé 25 anys de treball prestigiós i ininterromput d’uns 3.000 llibres publicats en format paper.

El salt al llibre electrònic, iniciat per la casa editorial lleidatana fa uns anys amb un centenar de títols, pretén adaptar-se al nou paradigma del món del llibre que permet publicar, llegir i comprar e-books a través d’internet. La xarxa, amb totes les seves aplicacions colaterals, presenta un circuit del llibre lleugerament diferent del que només preveu la publicació en format paper. Entre les plataformes a través de les quals es podran comprar els nous llibres electrònics, tant per lectors individuals com per biblioteques i centres de recerca o Universitats, hi ha esmentar Casa del Libro, Apple Store, Bookwire, Amazon, Digitalia, Barnes & Noble, Overdrive, e-libro, Torrossa Casalini o Liberdrac que agrupa els llibreters catalans, entre d’altres.

Aquesta nova oferta de serveis editorials inclourà tant la creació de la totalitat de l’arxiu digital corresponent i la seva promoció, comunicació, marqueting i venda, com altres aspectes determinats del procés com pot ser traducció, lectura, avaluació editorial, disseny o composició. També, i de manera complementària, ePages i eMilenio podran oferir als autors el servei d’impressió a la demanda d’un nombre determinat exemplars en format paper d’aquell original que sigui editat en digital. Els títols d’ePages i d’eMilenio formaran part, com a col·leccions pròpies, dins del catàleg de Pagès editors i Editorial Milenio, respectivament.

El contracte editorial entre editor i autor dels ebooks d’ePages i d’eMilenio serà establert seguint les pautes de la Llei de Propietat Intel·lectual i d’acord amb els usos i costums del sector editorial. En aquest sentit, els dos nous segells podran proporcionar als autors que ho desitgin altres serveis relacionats amb el món del llibre com la promoció a les xarxes socials, l’elaboració de booktrailers o assessorament en el camp del micromecenatge. Els formats dels nous ebooks seran els estàndards que usen les plataformes de distribució i venda de llibre digital amb els dos formats més utilizats actualment: l’arxiu pdf enriquit, l’epub o, en el cas d’Amazon, el format compatible amb l’aparell lector kindle.

Els dos primers llibres electrònics d’aquesta iniciativa seran, d’una banda, la versió en anglès de Viure en temps real, de Joan Ollé Biosca, ja publicat en català i en castellà, i Mi aventura submarina, del veterà submarinista Eduard Admetlla. Tots dos títols estaran disponibles en les pròximes setmanes. Els títol en format electrònic actualment ja existents als catàlegs de Pagès i de Milenio, quedaran incorporats als dos nous segells ePages i eMilenio, respectivament. Amb aquesta iniciativa Pagès i Milenio esperen poder oferir als autors i als lectors una nova via de comunicació que ha de permetre una millor facilitat per la lectura.

Podeu trobar més informació a:

http://www.pageseditors.cat/CAT/epages_milenio2.asp
http://www.edmilenio.com/ESP/emilenio_milenio2.asp

A %d blogueros les gusta esto: