Novetats editorials d’octubre, de Pagès editors

1310 Butlletí Pagès editorsSi vols conèixer totes les novetats d’octubre de Pagès editors, només cal que facis clic aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

De les novetats d’aquest mes cal destacar:

11618 el somriure dun eco.inddEl somriure d’un eco, de Jordi Gimeno. Ciència ficció. XIV Premi de narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró, 2012. “Aquesta ha de ser una història amb un final feliç, tot i que no podia començar pitjor ni durar tants anys. Una història que només serà al nostre abast, de tu que ets jo, per a recordar-nos qui som i oblidar que hem participat en la mort d’un home. Però no vull ni puc avançar esdeveniments, el que importa de debò és l’operació i que aquestes paraules seran part de la cura, perquè després no sabré qui sóc i et caldrà aquesta conversa… He esmolat la memòria, he encès totes les càmeres de casa, i parlant amb mi mateix, amb el meu passat, et guiaré a les palpentes. M’han dit que parli del que vulgui, però que sigui recent, que la resta vindrà tot sol, empès pel pes d’un passat tan proper com terrible.” El somriure d’un eco explica el descens a l’infern de l’inspector Guiu Montal, un policia del futur adscrit a l’Ecomissaria, una unitat dedicada a investigar els delictes relacionats amb la tecnologia eco, que permet als vius interactuar amb els morts. Una història que planteja si, quan sigui possible, estarem disposats a marxar per sempre. O si ens permetran fer-ho…

Llegir les primeres pàgines fent clic aquí

12630 coberta mapundi.inddMapundi, de Joan Bernà Xirgo. Narrativa fantàstica. Salvatore, de 42 anys i divorciat, és un professor de geografia a la ciutat siciliana de Siracusa, enamorat dels mapes i de les boles del món, que es comunica amb Grazia, la seva única filla, morta d’accident a l’edat de sis anys, la qual el convida a complir la missió d’organitzar una assemblea mundial de persones, embrió d’un futur govern mundial, a canvi de poder realitzar el seu desig de refer la seva vida amb una nova dona, que li ha de donar un nou fill. Grazia col·labora amb el seu pare, des d’un exoplaneta, i li ofereix suport militar, esportiu i artístic, al mateix temps que lluita pels seus propis objectius… Paolo, d’onze anys, fill únic i tardà de Mario i Nicoletta, veïns i amics de Salvatore, pateix un accident que el deixa en coma, i des d’aquest estat es comunica amb Salvatore, ajudant-lo també, acompanyat per un grup secret de col·laboradors-comunicadors, en la formació de l’assemblea.

Llegir les primeres pàgines fent clic aquí

8877 la moreneta a cuba cob.inddLa Moreneta a Cuba. Les esglésies cubanes de la Mare de Déu de Montserrat, de Joan M. Ferran Oliva. Història. Hores d’ara només resten uns pocs catalans a Cuba, però encara hi ha en peu 3 edificis originalment dedicats a la Mare de Déu de Montserrat. Dues esglésies i l’edifici de Martanzas, recentment renovat, que és una entitat cultural. La intenció inicial del llibre va ser referir-se al tema del títol, però en el desenvolupament de la  recerca va caldre analitzar també, com entorn general, la religiositat a Cuba. El resultat potser pot donar sorpreses. La transculturització ha deixat com a producte una forta presència de religions d’origen Africà. Abans eren practicades de manera vergonyant i quedaven solapades sota l’ombra catòlica de les imatges que adoren, però la seva essència és una altra.

Llegir les primeres pàgines fent clic aquí

El Joan a mort. Conte i guia per acompanyar els nens i els adolescents en el dol i la comprensió de la mort, de Iziar Fernàndez. Conte infantil. Tant de bo poguéssim ser capaços de parlar de la mort, preparar-nos i alhora preparar els nens abans que aquesta arribés. Lluny de traumatitzar-los, com fàcilment podem pensar, els donem eines per afrontar una experiència que tard o d’hora han de viure. Com? El punt clau rau en una bona comunicació. I per comunicar hem de saber transmetre, escoltar i entendre l’altre. Això és el que pretenem a través d’aquest conte i de la guia que el segueix. El conte va  adreçat a nens, i no tan nens, i explica la malaltia, la mort i el dol d’un familiar proper. La guia, que complementa el conte, es pot llegir de dues maneres diferents: una de ràpida, per acompanyar si s’està de dol, o una altra de més completa que podrà ser útil per ajudar pares, familiars i educadors a treballar amb els nens i els adolescents sobre el tema de la mort.

Llegir les primeres pàgines fent clic aquí

De les novetats de mesos anteriors cal destacar:

  • Rami, remeis contra la crisi (coberta definitiva).inddRami Remeis contra la crisi. Millorar la salut, aconseguir la felicitat i fer front a les crisis personals i econòmiques amb l’ajut de plantes i complements, dAlbert Rami. SEGONA EDICIÓ. Presenta vivències i crisis de persones que amb una forta motivació han aconseguit sortir-se de tot, o gairebé de tot. El seu primer consell no deixa cap dubte: “Cuideu l’alimentació! Que sigui com més sana millor, un pes important d’aliments crus i vegetals. No oblideu els minerals, les herbes i l’aplicació d’argila curativa a la zona del pit. Però, sobretot, tingueu clar que voleu curar-vos. El que realment cura és la persona amb la seva determinació de voler la curació. El terapeuta només pot encertar al màxim el tractament o remei, ja que el cos es cura tot sol quan té tot el vent a favor.” Rami Remeis ofereix solució a partir de l’alimentació i les herbes medicinals a problemes com: l’alcohol, el tabac, la sexualitat o les crisis d’ansietat, la menopausa, la falta de felicitat, també parla dels aliments compatibles, l’autoestima, la feina, el mal d’amor, o com afrontar la crisi econòmica.
Llegir les primeres pàgines clicant aquí

Concert llibertat (coberta definitiva).indd

El concert per la Llibertat, d’Enric Lucena i Matthew Tree. Hi ha dates que tots recordarem sempre. Des de l’any 2013, el 29 de juny forma part d’aquesta llista, després de tot el que es va viure al Camp Nou. Sis hores en què la música es va convertir en un fil conductor perquè milers de persones visquessin quelcom més que un concert. Aquí teniu un llibre sobre aquell dia. I és un llibre ple de mirades. D’una banda, les fotografies que l’Enric Lucena va fer al llarg de la nit, moltes de les quals us emocionaran per primer cop. De l’altra, un dels escriptors més coneguts de casa nostra i que va sortir a parlar davant dels noranta mil assistents aquell dia, el Matthew Tree, ens ofereix la seva visió particular sobre com va veure i viure el Concert per la Llibertat.

Llegir les primeres pàgines clicant aquí
  • Rangolis (coberta definitiva).inddRangolis de la sabiesa, d’Asha Miró amb dibuixos de Vaishali DasGupta. Els rangolis són pensaments hindús, una eina per millorar la salut tant dels infants com dels adults. Són una manera de meditar, concentrar-se i enfocar, a part d’atraure la sort a cada casa.
Llegir les primeres pàgines 
clicant aquí
A %d blogueros les gusta esto: