La Setmana es consolida a l’Avinguda de la Catedral i esdevé un punt de trobada del sector

130914 SLC Ambient 7La Setmana del Llibre en Català tanca les seves portes amb el convenciment d’haver trobat l’espai idoni per a la Ciutat de la Lectura i amb un increment de vendes. Per altra banda la fira del llibre i les revistes en català, s’està convertint en un punt de trobada de diferents agents del sector.

La 31a edició La Setmana ha experimentat un moderat augment de vendes i de visitants respecte l’any passat, que es tradueix en una facturació aproximada de 210.000€ (un 7,5% més que l’any passat) i al voltant de 14.000 llibres venuts”, declara Montse Ayats, presidenta de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català. “Valorem molt positivament aquestes xifres, a les que hem d’afegir que també hem augmentat en públic assistent a les diverses activitats (unes 25.000 persones). Cal tenir en compte, recorda Ayats, que la meteorologia no ens ha acompanyat gens ni mica. Hem tingut dies de pluges o de temps insegur i, a més, el preu mitjà del llibre ha baixat en gairebé un euro respecte a l’any passat, això sense parlar del context de crisi que vivim”.

No obstant això, reconeix Ayats, “aquests factors que hem tingut en contra s’equilibren amb un emplaçament idoni de La Setmana a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona i amb la situació política i social del país, que ha propiciat la compra de llibres en català per part de la ciutadania. Tot i així, encara estem lluny de la proposta que la presidenta de Gispert i el conseller Mascarell van fer durant la inauguració, que convidaven a què cada ciutadà comprés un llibre en català per la diada.

Respecte a la ubicació de La Setmana, Montse Ayats, declara que “es demostra que el nou l’emplaçament és l’idoni i que la seva consolidació fa que el públic tingui un espai de referència al mes de setembre, pels volts de la diada, per tenir un contacte directe amb el llibre i les revistes en català”.

Per altra part també s’ha comprovat que La Setmana, s’està convertint en un punt de trobada informal i amable entre els diferents agents del sector i que aquest té moltes ganes i possibilitats de tirar endavant.

Segons explica Montse Ayats, “pels expositors és important que les xifres de venda durant La Setmana siguin altes, però encara ho és més la creació de nous lectors, perquè en el fons, l’objectiu principal de La Setmana és arribar a més públic i fomentar la lectura en català”.

Pel que fa als llibres més venuts, destaquen sense cap tipus de dubte, tots els relacionats amb el setge de 1714, ja siguin assaig, narrativa o infantil i juvenil.

A %d blogueros les gusta esto: