Pep Albanell recull el Premi Trajectòria acompanyat d’amics i cares conegudes: “Em cau molt bé… el Premi Trajectòria»!

Pep Albanell amb Montse Ayats, presidenta de La Setmana, i Màrius Serra
Pep Albanell amb Montse Ayats, presidenta de La Setmana, i Màrius Serra

L’escriptor Pep Albanell ha recollit avui el Premi Trajectòria 2013 que la Comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català li ha atorgat en la seva 31ª edició. L’acte ha tingut lloc a la Plaça de la Catedral de Barcelona i ha estat presentat pel també escriptor i periodista, Màrius Serra.

Montse Ayats, presidenta de la Setmana del Llibre en Català, ha estat l’encarregada de lliurar el guardó a l’escriptor Pep Albanell alhora que ha destacat la profunda tasca de l’autor en el món de les lletres i, en concret, en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil: “Tot i que Pep Albanell va començar a escriure per a un públic adult, aviat va fer-ho per a nois i noies joves, en un moment en el que feien molta falta publicacions en català adreçades a aquest públic”. Ayats també ha afegit: “Premiar Josep Albanell vol dir posar en valor la literatura infantil i per a joves, una literatura a la que, malauradament, sovint no som capaços de donar-li el valor i l’atenció que es mereix”.

130912 SLC LLiurament del Premi Trajectòria 3En pujar a l’escenari, Pep Albanell ha explicat que quan va saber que havia rebut el premi, no li va fer gaire il·lusió i ha comparat el guardó amb un vestit: “Un vestit, si no el tens no et fa cap falta. Ara bé, quan el tens, te l’emproves i veus que encara et cau bé, et sents a gust i penses que has fet bé en comprar-te’l. Per això us dono les gràcies pel premi i per haver pensat en mi. Em cau bé… el premi, vull dir”.

En la seva llarga trajectòria, Pep Albanell ha tractat diversos gèneres a través de nombrosos títols i acompanyat de grans amics i professionals. Alguns d’ells han volgut estar al seu costat en aquest dia tant especial, recordant els moments més destacats de la seva biografia i algunes de les anècdotes més divertides i emotives. Entre d’altres, hi han estat presents Albert Monclús, Carles Senpau, Joaquim Carbó, Mercè Canela, Joan Rendé, Jordi Muñoz, Anna  Martí i Ramón Besora. L’actriu Mònica Glaenzel ha llegit algunes dedicatòries de qui no ha pogut ser-hi avui a La Setmana per felicitar en Pep Albanell en persona i Maria Albanell, filla d’en Pep, llegeix un fragment d’un dels llibres de l’autor homenatjat.

130912 SLC LLiurament del Premi Trajectòria 2Junts han volgut rememorar els seus inicis, les seves obres més destacades i d’altres vivències que han marcat la seva etapa professional, com l’origen del seu sobrenom, Joles Sennell. També la seva participació en les escoles (visita entre 30 i 40 escoles a l’any) i com a docent en l’escola d’escriptura. Pep Albanell ha assegurat: “El feedback que tenen els nens a les escoles és insubstituïble pels escriptors. Et donen molta informació i, sobretot, et carreguen”.

Una vetllada màgica que no ha volgut commemorar només la trajectòria de Pep Albanell, sinó el llarg camí que encara queda per recórrer.

A %d blogueros les gusta esto: