La Via Catalana passarà pel bel mig de La Setmana del Llibre en Català

L'11 de Setembre de 2012
L’11 de Setembre de 2012

La Via Catalana, la gran cadena humana per reivindicar la llibertat del poble català, passarà pel bell mig de la Ciutat de la Lectura. La Setmana del Llibre en Català s’afegeix a la Via Catalana, iniciativa que proposa l’Assemblea Nacional de Cata­lunya, instal·lant una gran pancarta amb el lema Llegim en català! la qual estarà traduïda a diversos idiomes. Paral·lelament es convocarà tots els lectors en català que vagin a La Setmana amb un llibre en català el quals faran cadena al voltant de la pancarta i la mateixa Via Catalana.

Però la temàtica de l’onze de setembre estarà present també al matí, perquè La Setmana se sent molt a prop del sentiment popular de l’onze de setembre i es manifesta a favor del reconeixement de la nostra nació. Per això, durant el matí ha programat activitats per al públic familiar i per l’adult, en el que el sentiment català està molt present.

Hi haurà activitats per al públic familiar, com L’auca de la diada, Aquell dia de 1714, L’Onze de setembre i el taller Pinta amb colors el 1714. Per al públic adult hi haurà presentacions de llibres, com Trama contra Catalunya, Posant en relleu la nostra llengua, ¡En cristiano! Policia i guàrdia civil contra la llengua catalana, Lèxic del Maestrat: el Vocabulari de Catí. Les aportacions de Joaquim Garcia Girona i Carles Salvador, El concert per la llibertat i Rescatem persones i una conversa sobre la Catalunya sentenciada: de l’agonia de l’Estatut a la Diada de 2013.

Recordar que fins al 15 de setembre l’espai a l’Àgora del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya acull l’exposició Traços d’història organitzada per Ficomic per La Setmana. Traços d’història. És un recorregut per l’obra d’Oriol Garcia Quera, un autor que ha dibuixat diferents etapes de l’esdevenir de Catalunya. Els seus còmics abasten episodis que van de Guifré i l’origen de la nació catalana fins a la desfeta del 1714. Excel·lent narrador gràfic, els àlbums d’Oriol Garcia Quera barregen el rigor històric amb la trama de ficció, on els personatges reals conviuen amb altres d’inventats.

A %d blogueros les gusta esto: