Un complet programa familiar promourà la lectura en català entre els més petits, a la Setmana del Llibre en Català

La Setmana FAM 120910©VZ 03
En Gènius i la Valentina amb els personatges de conte que van visitar La Setmana l’any passat

La Setmana del Llibre en Català ha preparat una àmplia programació que té com a objectiu promoure la lectura i la compra de llibres en català entre el públic familiar. Una quarantena d’activitats d’allò més variat i engrescador que inclou contacontes, espectacles, tallers i trobades amb personatges de contes i il·lustradors. 

Entre el 6 i el 15 de setembre, en el marc de la Setmana del Llibre en Català, hi haurà un ampli ventall d’activitats familiars destinades a fomentar la lectura en català entre els infants. Un dels plats forts de la programació familiar seran les Matinals Festives, que tindran lloc els caps de setmana i dimecres 11 de setembre. Els divertits personatges Gènius i Valentina, protagonistes del portal infantil de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, seran els presentadors. Cada una de les Matinals tindrà un eix vertebrador al voltant del qual giraran totes les activitats.

El dia 7 se celebrarà la III Trobada de personatges de conte corporis, en la que els més populars personatges de contes visitaran La Setmana per fer-se fotografies amb els infants, signar-los llibres, descobrir-los alguns secrets de les seves aventures… Hi seran presents Geronimo Stilton, Bat Pat, Elvis Riboldi, Llibracus. A més, un nou personatge de contes molt entranyable i nascut aquest any, anirà a La Setmana per ser batejat entre tots els nens i nenes.

Diumenge 8 serà el dia en què els més petits possiblement descobriran la figura de Salvador Espriu. Ho faran a través d’espectacles que responen al títol genèric d’Els petits també celebrem l’Any Espriu.

El matí de la Diada hi haurà un record dels fets del 1714 explicats per al públic familiar. Aquesta matinal té el nom genèric de Hi havia una vegada al 1714… Hi haurà diversos espectacles, tallers d’il·lustracions i contacontes.

L’últim dissabte de La Setmana, el dia 14, tindrà lloc la III Trobada d’il·lustradors. Els infants es quedaran bocabadats en veure, en directe, com es dibuixen alguns dels protagonistes dels seus contes preferits. Hi seran presents Sonja Wimmer, Carme Invernón, Miquel Cazaña, Miguel Bustos, Pedro Rodríguez, Oscar Julve, Ignasi Blanch i Jordi Lafebre.

Finalment, diumenge 15 al matí, totes les famílies que siguin a La Setmana podran celebrar el centenari de Joana Raspall amb la matinal Per molts anys Joana!!! que inclou diversos espectacles a partir de la seva obra.

Recomanacions, contacontes, migdia de nadons, Pep Albanell i fins i tot un llibre gegant

La Setmana FAM 120909©VZ 01Cada tarda, a la Plaça de les Biblioteques de la Ciutat de la Lectura, hi haurà recomanacions lectores per als més petits. L’acte té el nom genèric d’El quartet d’hora de recomanacions amb… i en ell diverses llibreries i entitats recomanaran novetats editorials i textos clàssics per a infants i joves.

Una altra activitat que tindrà lloc cada tarda serà L’hora del conte, amb diversos espectacles que compten amb el suport de Biblioteques de Barcelona.

Dijous 12 i divendres 13 de setembre els protagonistes de La Setmana familiar seran els nadons amb l’activitat Migdia de Nadons, una iniciativa poc habitual i pensada per als infants de 0 a 3 anys. Hi haurà una selecció de propostes dedicades als més petits de la casa. Ballmanetes, ioga i altres espectacles i tallers per treballar la promoció de la lectura i l’estimulació de l’aprenentatge amb pares i mares amb nadons.

Pep Albanell, guardonat amb el Premi Trajectòria per la comissió organitzadora de La Setmana, llegirà fragments de la seva obra per a nens i nenes. Serà l’activitat que porta el nom de Vet aquí les històries de Pep Albanell… o és Joles Senell? i tindrà lloc diumenge 8 en dues sessions, a les 13.00h i a les 13.30h.

Per tal de demostrar que els infants també poden ser escriptors, dissabte 7 en el marc del 15è aniversari de l’Escola d’Escriptura d’Ateneu Barcelonès, tindrà lloc l‘acte La Tarda del Llibre Gegant en què els nens i les nenes podran escriure un petit relat que diversos professionals del dibuix il·lustraran en directe per construir, entre tots, un llibre gegant.

A %d blogueros les gusta esto: