La Setmana del Llibre en Català suma complicitats amb diversos sectors per a divulgar la lectura en català

Editorials, llibreries, institucions i entitats
programen gran part de les 250 activitats de La Setmana pel foment de la lectura

Lluís Llach, al 2012 a La Setmana©VZLa Setmana del Llibre en Català compta, en la seva 31a edició, amb un gran nombre de complicitats. Complicitats a l’hora de programar activitats i per portar el missatge de La Setmana a diversos punts del nostre país, però també complicitat de les empreses patrocinadores i, naturalment, de les Administracions. Per altra part també disposa d’una amplia xarxa d’ambaixadors, que portaran el missatge de La Setmana per tot Catalunya.

Més de 60 editorials de tot el país, gairebé 40 entitats, 10 llibreries, 100 biblioteques, 20 escoles de diversos punts de Catalunya, institucions i patrocinadors s’han unit per ser els còmplices necessaris i a fer possible la celebració de la 31a edició de la Setmana del Llibre en Català. Gairebé tots ells han proposat interessants activitats per promoure que la ciutadania s’apropi a la Ciutat de la Lectura per gaudir d’elles i també descobrir o adquirir les novetats editorials o llibres de fons que hi trobarà. Cal tenir en compte que totes les activitats programades a La Setmana estan lligades a l’oferta de publicacions en català (llibres i revistes) que es trobarà a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona, entre el 6 i el 15 de setembre.

Tots els actors relacionats amb el llibre en català (gremis i associacions d’editors de llibres i revistes, llibreters, distribuïdors, administracions locals i autonòmiques) han fet pinya, un any més, per donar impuls a un sector que lluita amb força i il·lusió per sortir de la crisi i crear nous lectors. Per això ha creat un atractiu programa d’activitats que donarà vida a la Ciutat de la Lectura que es divideixen en dos grans grups: les familiars i les adreçades al públic adult. Totes elles, juntament amb les creades per l’organització de La Setmana, formaran un ambiciós i atractiu programa amb unes 250 activitats.

Valentina i Gènius a La Setmana 120910©VZItineraris, commemoracions d’efemèrides, presentacions de llibres o converses amb autors, són només algunes de les propostes pensades per al públic adult. Per a les famílies el programa d’activitats és també molt ampli. Els matins dels dies festius i dels dissabtes hi haurà matinals temàtiques, espectacles teatrals, trobades de corporis de contes infantils, lectures en veu alta i moltes més activitats.

Els Ambaixadors de La Setmana

L’any 2011 es va impulsar la creació dels Amics de La Setmana, que en aquest moment sumen més de 5.500; el 2012 va néixer el Cercle d’Empreses Amigues de La Setmana del Llibre en Català, que aquest any s’ha ampliat, i enguany La Setmana vol arribar a tots els racons del país; per això compta amb la col·laboració de diversos Ambaixadores, com companyies de teatre amateur, escoles i biblioteques públiques de tota la geografia catalana. Totes elles col·laboraran penjant cartells de La Setmana als seus equipaments i a altres espais de la seva població.

La missió dels Ambaixadors és la difusió d’aquesta 31a edició per tal que el foment de la lectura en català pugui arribar a tots els racons del país.

Les entitats amb La Setmana

Les entitats troben en La Setmana un aparador molt important per apropar-se als ciutadans o donar-se a conèixer. El ventall d’entitats és molt ampli i va des de les biblioteques de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament, fins al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, passant per la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya, Amics d’Els Clàssics, Autors en Perill d’Extinció, el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, la Institució de les Lletres Catalanes, Primavera Sound, Carnet Jove, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, Llengua Nacional, Illa de Llibres, el Museu Diocesà de Barcelona, l’Agrupació Cultural Folklórica de Barcelona, o la Fundació Antigues Caixes Catalanes-BBVA. Sense oblidar, naturalment, l’Any Espriu, l’Any Joana Raspall, el Tricentenari BCN, entre moltes altres fins arribar a la quarantena.

Anna Vives i La Setmana sumen complicitats

ABCDRIOLa Setmana promocionarà la Font tipogràfica dissenyada per Anna Vives fent-la servir en algunes aplicacions gràfiques, com ara les pissarres de les activitats i les guies de lectura. D’aquesta forma es pot dir que Anna Vives i La Setmana sumen complicitats. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a un acord amb la Fundació Itinerarium.

L’Anna treballa en equip i en xarxa per millorar la seva tipografia i contribuir a difondre l’experiència de superació que ha viscut perquè serveixi de revulsiu a altres persones.

Patrocinadors que fan possible La Setmana

També son còmplices de la construcció de la Ciutat de la Lectura de la Setmana del Llibre en Català els patrocinadors. Empreses com La Vanguardia, Banc Sabadell, Cedro, Renfe i Ikea són algunes de les que, des de fa anys, estan donant el seu suport a La Setmana. Enguany s’afegeixen també Diputació de Barcelona, Moritz, Fundació Antigues Caixes Catalanes –BBVA, a més d’un un gran nombre d’empreses que col·laboren amb La Setmana oferint els seus serveis o productes.

A %d blogueros les gusta esto: