La Setmana del Llibre en Català comptarà enguany amb més expositors i gairebé 250 activitats

Gino Rubert, autor del punt de llibre col·leccionable

La Setmana 120914©VZ 01
Vista general de la passada edició de La Setmana

La propera edició de La Setmana del Llibre en Català comptarà amb més expositors que en edicions anteriors i amb gairebé 250 activitats adreçades al foment de la lectura. Per altra banda, Gino Rubert ha cedit una de les seves obres per fer el punt de llibre de col·leccionista de La Setmana.
 
Entre el 6 i el 15 de setembre l’esplanada de l’Avinguda de la Catedral de Barcelona es convertirà de nou en la Ciutat de la Lectura de la 31a edició de La Setmana del Llibre en Català i acollirà un total de 67 expositors entre editorials i llibreries, que ens convidaran a descobrir novetats, fons editorials i publicacions periòdiques en català. Dels expositors, 54 són editorials, 12 llibreries i també hi ha una distribuïdora.

La Setmana és una eina per tal què les editorials que editen en català i les llibreries apropin al lector les seves publicacions, tot donant visibilitat als llibres i les revistes, oferint recomanacions de lectura i organitzant diferents activitats dinamitzadores de la lectura i del llibre en català. En aquest sentit La Setmana compta amb la col·laboració de les biblioteques públiques, de diverses entitats culturals i de les pròpies editorials. En total enguany hi hauran unes 250 activitats de diferents tipus: lectures, itineraris, presentacions, matinals familiars, commemoracions…

L’any passat La Setmana va rebre la visita de 120.000 persones, van tenir presència 12 llibreries i 39 editorials i es van vendre 13.000 llibres.

Gino Rubert, autor del punt de llibre d’autor

Aplicació obra Gino Rubert
Aplicació de l’obra Hide and seek, de Gino Rubert, pel punt de llibre de La Setmana

La Setmana edita, cada any, una sèrie de quatre punts de llibre col·leccionables que es poden comprar durant els dies de celebració de la fira. En aquesta 31 edició els punts de llibre s’han fet a partir d’una obra cedida per l’artista Gino Rubert. Es tracta de Hide and seek (Fet i amagar) realitzada l’any 2010 amb tècnica mixta/paper de 122 x 160 cm.

Altres autors dels punts de llibre de col·leccionista de La Setmana han estat els artistes Helena Basagañas i Santi Moix.

Gino Rubert va nèixer a Mèxic DF al 1969 i va estudiar Belles Arts a la Parsons School of Design de Nova York. L’any 1993 guanya el premi a la pintura jove de la Sala Parés i rep una beca nacional per treballar durant un any a l’Academia de España a Roma. Ha exposat a nombroses galeries, centres culturals i fires nacionals i internacionals d’art d’Europa, Amèrica i Àsia.

Al llarg dels darrers deu anys l’obra de Gino Rubert, d’una elaborada tècnica, ha adquirit una coherència contundent i torbadora on les emocions de les relacions sentimentals, les seves disfuncions, retòriques i conflictes es representen sovint amb ironia i un humor fosc que emergeix d’un surrealisme simbòlic i provocador.
La seva inquietant obra va servir també per il·lustrar l’edició espanyola de les novel·les de la Trilogia Millenium d’Stieg Larsson.

Hideandseek, de Gino Rubert, per La Setmana
Obra original Hide and seek, de Gino Rubert

A %d blogueros les gusta esto: