Cinc anys després de la publicació del primer exemplar de la biblioteca francesctorralba arriben els dos últims volums: L’espiritualitat i La bellesa. Ara la biblioteca ja es dóna per tancada amb un total de 22 volums.
La idea de la col·lecció va sorgir a partir de l’èxit del llibre Cent valors per viure, editat l’any 2008 per Pagès editors, on Francesc Torralba donava pinzellades sobre tots aquests valors i molts altres. La idea de fer aquesta biblioteca, doncs, és aprofundir en cadascun d’aquests valors.
Alguns dels títols publicats a la biblioteca francesctorralba s’han reeditat en diverses ocasions. Aquest és el cas dels llibres La tendresa, La l’esforç, La paciència i L’amistat, dels que s’han fet tres edicions i de La sobrietat i El perdó, dels que s’han fet, de moment, dues edicions.
Amb motiu també de l’èxit d’aquesta col·lecció de llibres de creixement personal s’està traduint al castellà a l’Editorial Milenio. De moment s’han publicat els 12 primers títols, però es traduiran tota la resta fins als 22.
Segons explica el mateix Francesc Torralba, a la biblioteca francescTorralba hi ha uns llibres que parlen clarament valors, mitjans de referencia; hi ha uns altres que ho fan de virtuts, es a dir, hàbits que fan més perfecta una persona, que la fan més excel·lent. I després hi ha qualitats, es a dir, trets, característics intangibles d’una persona, que expressen en la manera com aquella persona viu, es relaciona, es vincula amb els altres.
«aquests llibres estan pensats per a un públic ampli. Són breus i integren teoria i casos pràctics, per tant, tenen una voluntat pedagògica parlen de virtuts, qualitats i valors»
L’autor comenta que «els lectors d’aquesta col·lecció són, sobretot, mestres de primària i secundària o associacions de mares i pares, que volen ressaltar la cultura de l’esforç. També pertanyen a l’àmbit de la cura personal com per exemple els professionals de la salut com a infermeres, geriatres, metges, que tracten a malalts en situacions de molta fragilitat. Aquests llibres els plantegen reflexions que els hi son especialment útils per fer millor la seva feina»
Si vols conèixer tots els llibres que formen la biblioteca francescTorralba només cal que cliquis aquí.
Sobre Francesc Torralba
Francesc Torralba va néixer a Barcelona el 15 de maig de l967. Va estudiar filosofia en la Universitat de Barcelona i teologia en la Facultat de Teologia de Catalunya.
Va acabar la llicenciatura en filosofia en 1990 i va rebre el Premi Extraordinari de Llicenciatura al millor expedient acadèmic. Posteriorment va ampliar estudis a la Universitat de Copenhaguen on va estudiar llengua danesa per fer la seva tesi sobre el pensador Soeren Kierkegaard, que va defensar el 1992 i gràcies a la qual va obtenir el Premi Extraordinari de Doctorat a la millor tesi de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. També va realitzar la llicenciatura en Teologia (1993) sobre la cristologia de Kierkegaard i va defensar la tesi doctoral en teologia sobre el pensament antropològic del teòleg catòlic Hans Urs Von Balthasar (1997).
Al llarg de la seva trajectòria professional ha rebut diferents premis d’assaig en llengua catalana i ha publicat més de setanta llibres de filosofia sobre temes molt variats. Publica en diverses revistes especialitzades i també és molt present en els mitjans de comunicació social a Catalunya i a l’Estat espanyol. Durant la seva vida acadèmica ha rebut diferents beques i ajuts del Ministeri d’Educació i d’Assumptes Exteriors per realitzar estudis i projectes d’investigació.
En l’actualitat és Professor de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i imparteix cursos i seminaris en moltes altres universitat d’Espanya i de Sud Amèrica. Ensenya Història de la Filosofia contemporània i Antropologia filosòfica i alterna la seva activitat docent amb l’ofici d’escriure. Imparteix conferències per tot el país i participa en congressos de caràcter nacional, europeu i internacional. Forma part de diversos comitès d’ètica.
Actualment és director de la Càtedra Ethos d’ètica aplicada a la Universitat Ramon Llull, Director del Ramon Llull Journal of applied Ethics i des del maig de 2011 President del Consell assessor per a la diversitat religiosa de la Generalitat de Catalunya. El desembre de 2011 va ser nomenat per Benet XVI consultor del Consell Pontifici de la Cultura de la Santa Seu. Des del juny de 2012 és membre de la junta directiva d’Aldeas Infantiles SOS España.
El seu pensament s’orienta cap a l’antropologia filosòfica i l’ètica. Emmarcat dins del personalisme contemporani, planteja en la seva obra una anàlisi de les qüestions centrals de l’existència humana (el sofriment, el silenci, la mort, Déu, el sentit, la llibertat) des d’una perspectiva filosòfica que tracta d’integrar la riquesa de l’herència judeocristiana i els corrents filosòfics moderns i contemporanis.
És vicepresident de la Societat Hispànica d’Amics de Soeren Kierkegaard (SHAK) com a especialista que és d’aquest autor que ha traduït del danès al català, i coneix a fons el pensament de Friedrich Nietzsche.
Francesc Torralba a Pagès editors
A més de la biblioteca francesctorralba ha publicat diversos llibres a Pagès editors:
- Creients i no creients. Junts cerquem un món millor, amb Melchor Sánchez de Toca i Antoni Puigverd (2012)
- Vida espiritual en la societat digital (2012)
- Cristians en el món. Una presència activa, amb Javier Elzo i Josep M. Margenat (2011)
- Quin futur imaginem? Vint anys després del mur de Berlín, amb Arcadi Oliveres i Joan Rigol (2010)
- L’art de saber estar sol (2009)
- L’art de saber escoltar (2008)
- Valors emergents a Europa, amb José-Antonio Marina i Jordi Pujol (2009)
- Memòria del segle XX, amb Miquel García-Baró i Armand Puig (2008)
- Cent valors per viure (2008 i a 2011 4a edició)
- Claus ètiques per al segle XXI, amb Leonardo Rodríguez i Dominique Folscheid (2007)
- Educar en un món vulnerable, amb Alfonso López Quintás i Paul Moreau (2006)
- Rostres del silenci (2006)
- Repensar la dignitat humana, amb Julio Martínez i Catherine Perrotin (2005)
- Entre la fe i la cultura. Memòria i pensament de Maria Rosa Farré i Escofet (2003)
- L’eternitat de l’instant. Lectura de Nietzsche (1994)
- Geografia de l’absurd (1993)
- Punt d’inflexió. Lectura de Kierkegaard (1992)