Presentació del llibre «Un amor sense clixés» (Pagès editors), una història d’amor real que supera la ficció

Si aquest fos un relat de ficció, segurament diríem que a la vida no es donen tantes casualitats com a Amor sense clixés. Però el cert és que sovint la realitat depassa totes les imaginacions possibles, i aquesta és la història que Maria Clara Forteza explica a aquest llibre publicat per Pagès editors.

El llibre es presentarà el dia 21 de novembre, a les 7 del vespre a la Sala Joan XXIII de la Institució Cultural del CIC (Via Augusta, 205 de Barcelona)

El principal interès d’aquesta història és que tots els fets són reals: un amor molt poc corrent que té en contra factors tan dissuasoris com l’espai que separa els protagonistes (Suïssa i Barcelona) i la gran diferència entre les seves edats.

Parla d’un amor intens que comporta molt de sofriment tant entre els seus protagonistes com entre les persones que els són més pròximes, i d’una quantitat de perdó insospitada, atesos els lligams tan estrets que hi ha entre uns i altres.

Amor sense clixés explica una història amb persones que han exercit un càrrec públic en un moment donat de la vida escolar barcelonina i els fets que en ell s’exposen donen testimoni de la manera de viure i de l’escala de valors d’una època: la postguerra i el franquisme.

És un llibre de sentiments, de relacions i tensions humanes, d’amors i desamors i de pedagogia. Sentiments intensos i amplis de possessió, de gelosia, d’admiració, dins un món escolar on sobresurten una mestra, Josepa Català, una directora, Dolors Palau, i un ideòleg de l’educació, Antoni Riera. No són les seves memòries, si bé hi ha bona part de les seves vides. És la història d’un amor únic, on Maria Clara Forteza n’és la coprotagonista rodejada d’uns notables personatges de repartiment. És la lluita per la reafirmació d’una personalitat, plena de tsunamis sentimentals i d’emotivitat, que comporta el camí traçat cap a la vida viscuda amb plenitud.

Maria Clara Forteza Albet (Barcelona 1941) va ser alumna de l’Escola Municipal del Parc del Guinardó. Va fer estudis de magisteri, de piano, de rítmica, de belles arts al Conservatori Superior del Belles Arts de Sant Jordi i de dansa a l’Institut del Teatre. L’any 1964 va fundar l’Escola Reina Elisenda, a Barcelona, per donar continuïtat als principis de l’Escola Activa i crear una escola plenament catalana en època franquista. Durant quaranta-sis anys n’ha estat la directora.

FITXA

  • Gènere: Biografia
  • Col·lecció: Guimet, 163
  • Pàgines: 288
  • PVP: 20,00€
A %d blogueros les gusta esto: