«El poder és nostre» de Leymah Gbowee, Premi Nobel de la Pau 2011, publicat per Pagès editors

El poder és nostre. La transformació d’un país en guerra gràcies a la solidaritat femenina, la pregària i el sexe, de la Premi Nobel de la Pau 2011 Leymah Gbowee, és la crònica apassionant d’un viatge des de la desesperació fins a la superació que emocionarà tots aquells que somien en un món millor. El llibre és una  novetat editorial del mes d’octubre de Pagès editors, i veu la llum just en el moment que Gbowee torna als mitjans de comunicació perquè ha acusat la presidenta de Libèria, Ellen Johnson Sirleaf, amb qui va compartir el guardó, de no esforçar-se prou en lluitar contra els suborns i els favoritismes que envaeixen l’Administració de Libèria.

La inspiració

Essent una dona jove Leymah Gbowee va ser sacsejada per la guerra civil de Libèria, un conflicte brutal que va destrossar la seva vida. Com a jove mare atrapada en un malson d’abusos domèstics, va trobar el coratge per convertir la seva amargor en acció, impulsada pel convenciment que són les dones les que més pateixen durant els conflictes, i també que el poder de les dones treballant plegades pot convertir-se en una força imparable. El 2003 va ajudar a crear i posteriorment va dirigir l’Acció de Masses per la Pau, una coalició de dones cristianes i musulmanes que van dur a terme una seguda de protesta contra el despietat president de Libèria i els senyors de la guerra rebels, i fins i tot van protagonitzar una vaga de sexe. Amb un exèrcit de dones, Gbowee va portar la pau al seu país i en el procés va esdevenir una líder internacional que va canviar la història.

Segons la mateixa autora:

Aquesta no és una crònica de guerra habitual. Tracta sobre un exèrcit de dones vestides de blanc que van reaccionar quan ningú no ho feia, i sense por, perquè ja havien patit tots els mals imaginables. Tracta sobre la manera com vam adquirir la fermesa moral, la perseverança i el valor necessaris per aixecar les nostres veus contra la guerra i fer que tornés el seny al nostre país.

Si no heu sentit abans aquesta història és perquè pertany a una dona africana, i les nostres històries rarament s’expliquen.

Ara voldria que coneguéssiu la meva. 

Sobre Leymah Gbowee

L’activista liberiana a favor de la pau i els drets de les dones Leymah Gbowee és columnista de temes africans a Newsweek i The Daily Beast. Ha rebut nombrosos reconeixements per la seva tasca, incloent-hi el Premi al Valor John F. Kennedy, el Premi de la Fundació Patricia Gruber pels Drets de les Dones i el Premi del Fons per al Desenvolupament de les Dones Africanes a la Dona amb Fonaments. Gbowee és mare soltera de sis fills, incloent-hi una filla adoptada, i viu a Accra (Ghana), on és directora executiva de la Xarxa de Dones per a la Pau i la Seguretat-Àfrica, a banda de membre de la Xarxa de Dirigents Femenines Africanes per a la Salut Reproductiva i la Planificació Familiar (AWLN).

Clica aquí per llegir les primeres pàgines
A %d blogueros les gusta esto: