Novetats editorials d’octubre, de Pagès editors

.

Si vols conèixer totes les novetats del mes de setembre de Pagès editors, només cal que facis clicar aquí i el butlletí es descarregarà al teu ordinador en format PDF.

De les novetats d’aquest mes cal destacar…

  • El poder és nostreLa transformació d’un país en guerra gràcies a la solidaritat femenina, la pregària i el sexe, de Leymah Gbowee, Premi Nobel de la Pau 2011Essent una dona jove Leymah Gbowee va ser sacsejada per la guerra civil de Libèria, un conflicte brutal que va destrossar la seva vida. Com a jove mare atrapada en un malson d’abusos domèstics, va trobar el coratge per convertir la seva amargor en acció, impulsada pel convenciment que són les dones les que més pateixen durant els conflictes, i també que el poder de les dones treballant plegades pot convertir-se en una força imparable. El 2003 va ajudar a crear i posteriorment va dirigir l’Acció de Masses per la Pau, una coalició de dones cristianes i musulmanes que van dur a terme una seguda de protesta contra el despietat president de Libèria i els senyors de la guerra rebels, i fins i tot van protagonitzar una vaga de sexe. Amb un exèrcit de dones, Gbowee va portar la pau al seu país i en el procés va esdevenir una líder internacional que va canviar la història. El poder és nostre és la crònica apassionant d’un viatge des de la desesperació fins a la superació que emocionarà tots aquells que somien en un món millor.
Per llegir les primeres pàgines clica aquí

De mesos anteriors recordar…

  • La riuada de Franco. Pugnes polítiques, propaganda i corrupció en el context de les inundacions del Vallès (1962), de Ferran Sales i Lluís Sales. La riuada del Vallès de la tardor del 1962 deixà un saldo de més de sis-cents morts, centenars de cases i fàbriques destruïdes i milers de damnificats. El règim convertí aquesta tragèdia en una campanya de propaganda a favor del cap d’Estat, el Caudillo Francisco Franco. Alguns sectors de l’oposició detectaren la manipulació franquista, però un dels pocs a combatre- la fou Josep Tarradellas. El president de la Generalitat, capitanejant els exiliats polítics, desafià el franquisme amb la promoció de col·lectes. En aquesta operació, comptà amb la col·laboració dels monjos de Montserrat. Aquesta fou una de les maniobres més ambicioses dutes a terme per la Generalitat a l’interior de Catalunya des del final de la Guerra Civil.
Per llegir les primeres pàgines clica aquí
  • Però plou poc, de Josep Vallverdú. De vegades considerem que s’ha fet algún progrès, però que no és prou convincent. Ho podem expressar de manera més o menys semblant a quan parlem de la meteorologia i trobem sempre que plou d’una manera anàrquica (“o plou poc o plou massa”, segons Raimon), però quasi sempre ens quedem pobres de líquid. Plou, però no cau mai tot allò que hauria de caure. I aquesta constatació meteorològica la transposem, com una transparència fotogràfica, a la nostra situació nacional, política, social i cultural”. Així situa l’autor el projecte d’aquest dietari d’anotacions creuades: un fet del dia a la vora d’un record d’un altre dia. El resultat és un mosaic diàfan i clarivident.
Per llegir les primeres pàgines clica aquí
  • Francesc Macià en la intimitat, de Zeneida Sardà. El President vist per la seva filla Maria. Des de les seves llargues estades a la finca familiar de Vallmanya (Alcarràs, el Segrià) fins als neguits de l’alta política com a president de la Generalitat, passant per l’empresonament a La Santé de París o l’entrada clandestina a l’Argentina en un petit bot, la trajectòria de Francesc Macià fou intensa, dinàmica i arriscada. El llibre que teniu a les mans reconstrueix, a través de la veu de la filla del President, Maria Macià, les anècdotes familiars de la seva vida. La visió de la filla, tot i ser subjectiva, ens acosta als replecs més desconeguts d’un personatge fascinant de la història de Catalunya.
A %d blogueros les gusta esto: