La Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern ret homenatge a Antoni Tàpies, Pilarín Bayés i Enric Casasses

Cartell 60a Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern

La FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN s’instal·la de nou al Passeig de Gràcia de Barcelona entre els dies 21 de setembre i 7 d’octubre. Es tracta de la 61 edició i manté, malgrat el moment econòmic actual, el mateix nombre d’expositors que en anys anteriors. Entre els noms protagonistes d’enguany figuren el d’Enric Casasses, escriptor homenatjat i pregoner, i el de Pilarín Bayés, autora del cartell. L’exposició Antoni Tàpies amic dels llibres repassarà la bibliografia que relaciona l’artista plàstic amb el món del llibre.

Des del 21 de setembre i fins al 7 d’octubre els aficionats als llibres tindran una nova oportunitat de mirar i comprar alguns dels aproximadament 100.000 exemplars que la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN posa a la seva disposició al Passeig de Gràcia de Barcelona, ​​amb preus que poden rondar entre els 10.000 fins a 1 euro. La FIRA, que celebra la seva 61a edició ininterrompuda, manté el mateix nombre d’expositors que en edicions anteriors i el seu emplaçament des de fa anys: part dels 600 metres del Passeig de Gràcia que van de la Plaça de Catalunya al carrer Consell de Cent.

Malgrat el moment econòmic actual, la FIRA gaudeix de bona salut; ho demostra el fet que es manté el nombre d’expositors respecte a altres edicions. Segons Albert Obradors, president de la FIRA i del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, «els llibreters de vell valoren molt positivament aquesta FIRA, la més antiga d’Europa en el seu estil, perquè els aporta una major visibilitat pública. Les llibreries de vell són unes grans desconegudes pel públic en general, encara hi ha moltes persones que no han entrat mai a una llibreria de vell o d’ocasió, per això una de les nostres principals preocupacions és buscar fórmules que facin que els lectors i els amants dels llibres visitin la FIRA per mostrar-los les joies editorials que en els seus estands es poden trobar»

La il·lustradora Pilarín Bayés és l’artista que ha creat el cartell de l’edició d’enguany i el poeta Enric Casasses rebrà l’homenatge dels llibreters de vell i serà l’encarregat de llegir el pregó. Una placa amb el seu nom, que ell mateix col·locarà al monument del llibre creat per Joan Brossa, deixarà constància. Com cada any hi haurà una exposició monogràfica que en aquesta ocasió recordarà la figura d’Antoni Tàpies. Portarà el nom Tàpies amic dels llibres imostrarà una cinquantena de llibres, alguns cartells i fotografies de l’artista. Estarà situada a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb Gran Via, davant del cine Comèdia.

La inauguració de la FIRA serà el dia 21 a les 13.00h. Presidirà l’acte l’Il·lm. Jaume Ciurana Llevadot, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona. El pregó d’obertura de la FIRA anirà a càrrec de l’escriptor Enric Casasses i col·locarà la seva signatura al monument al Llibre.

Apropar els llibres de vell al públic, principal objectiu de la FIRA

Un dels objectius principals de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN és augmentar la visibilitat pública de les llibreries de vell, unes grans desconegudes del públic en general. Com explica el president del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya i també de la FIRA, Albert Obradors, “encara hi ha moltes persones que no han entrat mai a una llibreria de vell o d’ocasió, per això una de les nostres principals preocupacions és buscar fórmules que facin que els lectors i els amants dels llibres les visitin. La Fira dóna l’oportunitat de fer-ho durant 17 dies a peu de carrer, però les portes de les llibreries de vell estan obertes tot l’any per tots els amants dels llibres i l’objectiu de la FIRA és ajudar el públic a traspassar-les”.

És important tenir en compte que tant a la FIRA com a les llibreries de vell tots els llibres que estan a la venda es poden tocar: ja sigui un incunable, un llibre gòtic o de qualsevol altre tipus, cosa que no passa, per exemple, a moltes biblioteques on no es pot accedir fàcilment a la consulta o a la simple contemplació d’un llibre gòtic, pel qual es necessita un permís especial.

Tot i que la majoria dels expositors formen part del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, en aquesta ocasió també tindran estands llibreters de Madrid, Granada, València i Pamplona. En paraules d’Obradors, «l’objectiu d’invitar llibreters de fora és enriquir l’oferta de llibres de cara als clients habituals de les llibreries de vell de Barcelona«.

Els organitzadors esperen la visita de més de 500.000 persones i que d’aquestes unes 40.000 comprin algun dels llibres que tenen preus tan variats que poden anar entre 1 i més de 12.000 euros. De fet, la facturació de la FIRA representa un 20% de la facturació de tot l’any.

MÉS INFORMACIÓ DE PREMSA A AQUEST ENLLAÇ

A %d blogueros les gusta esto: