La Setmana del Llibre en Català augmenta les seves vendes en un 50%

La Setmana a l’avinguda de La Catedral ha aplegat unes 120.000 persones. ©VZ

La Setmana del Llibre en Català ha tancat aquest migdia les portes de la seva trenta edició amb una clara sensació d’èxit. L’organització fa una valoració molt bona del model de Ciutat de la Lectura que combina la venda de llibres amb l’oferta d’activitats per a tothom. El nou emplaçament de La Setmana, a l’avinguda de la Catedral de Barcelona, ha propiciat que unes 120.000 persones la visitessin.

  • Facturació de 200.000€, un 50% més que l’edició anterior
  • 206 activitats programades per 80 entitats diferents amb una participació de 20.000 persones
  • Increment del finançament privat i vinculació de les empreses al foment del llibre en català

La nova ubicació, cinc dies festius i el bons temps han afavorit a tenir un 50% més de vendes que a l’edició anterior. ©VZ
Alguns guadonats amb el Premi Trajectoria i antics presidents de La Setmana van bufar les espelmes del pastís. ©VZ

Albert Pèlach, president de la comissió organitzadora de La Setmana del Llibre en Català declara que “la participació a les activitats programades ha estat alta i molt integrada a l’activitat comercial. Hem venut més de 13.000 llibres de 10.000 títols diferents, que sumat a la venda de revistes i subscripcions representa un volum de negoci de 200.00€. Això suposa un 50% més que l’any anterior. Cal tenir en compte que ha afavorit la nova ubicació a l’avinguda de la Catedral i el fet que en aquesta edició de La Setmana la meitat dels dies han estat festius i, a més, que el temps ens ha acompanyat”.

Val a dir, continua Pèlach, que l’any passat hi va haver una novetat editorial molt destacada i aquest any la venda ha estat molt més repartida. El que el públic busca a La Setmana és el fons editorial i per això la compra és molt variada. La Setmana té vocació d’ampliar l’espectre de lectors en català, fent-los descobrir autors i llibres del seu interès”.

El llibre més venut escrit en llengua catalana ha estat Lliures o Morts, de Jaume Clotet i David de Montserrat, seguit de Memòria d’uns ulls pintats, de Lluís Llach. Cal recordar que Llach va fer l’única presentació del seu primer llibre a La Setmana. En quant a traducció els que més s’han venut han estat els de la trilogia de 50 ombres d’en Grey, d’Erika Leonard James.

Lluís Permanyer durant el discurs d’agraïment del Premi Trajectòria. ©VZ

A destacar també l’activa participació de les Biblioteques Públiques de tot Catalunya. A banda de la proposta d’activitats per al públic familiar i de la visita de clubs de lectura, 12 d’aquestes biblioteques han triat i comprat llibres a La Setmana gràcies a la col·laboració de les Empreses Amigues. «Enguany, explica Albert Pèlach, amb menys pressupost s’ha incrementat notablement l’activitat de La Setmana. Per fer front a recursos públics minvants s’ha fet un especial esforç per implicar empreses i entitats privades que ha començat a donar els seus primers resultats».

Dolo Bertrán, de Pastora, durant una Lectura. ©VZ

Gran participació a les activitats

Pel que fa a les activitats programades, el balanç és també molt positiu. De les 120.000 persones que han visitat aquesta 30a edició de La Setmana unes 20.000 han sentit alguna conversa o lectura en veu alta o han participat en algun taller o itinerari. Les activitats familiars també han tingut un gran ressò, propiciat pels cinc festius i el dia de pont de la Diada. «Els organitzadors agraïm, diu el president de La Setmanaa les  més de 80 entitats col·laboradores, que han organitzat el 75% de les activitats, la seva participació que ha estat cabdal per fer de La Setmana un esdeveniment cultural de qualitat i prestigi, a partir de la positiva valoració que n’han fet els visitants mitjançant els seus comentaris.

Lloll Bertrán i Celdoni Fonoll durant la seva actuació a La Setmana. ©VZ

Una de les estrelles de La Setmana del Llibre en Català ha estat la bufada col·lectiva d’espelmes amb la que es va celebrar el 30è aniversari de La Setmana. En ella van participar activament algunes de les personalitats que en anys anteriors havien rebut un Premi Trajectòria com Joaquim Carbó, Roser Capdevila, Isabel-Clara Simó, M. Antònia Oliver, Josep M. Espinàs, Maria Barbal i Lluís Permanyer, guardonat aquest any, junt amb alguns dels presidents d’edicions anteriors.

Xavier Bosch amb un Berenar literari amb lectors. ©VZ

En termes generals, han tingut força ressò les activitats que implicaven directament autors i lectors, com per exemple els itineraris literaris o els àpats en que uns i altres podien conversar sobre l’obra literària dels primers. El lliurament del Premi Trajectòria a Lluís Permanyer i l’homenatge que Màrius Serra va dedicar a Avel·lí Artís Gener, Tísner, van col·lapsar el gran espai on se celebraven aquests actes, igual que els protagonitzats per Lloll Bertran amb Celdoni Fonoll, Jaume Barberà i el mateix Lluís Llach. Les actuacions musicals de Lídia Pujol, Yacine Belahcene,  Miquel Pujadó i Enric Hernàez també van tenir moltíssima audiència.

Destacar també que La Setmana es va afegir a la celebració de la Diada amb un llibre de grans dimensions on més de 1.000 persones ens han obsequiat amb una paraula.

A %d blogueros les gusta esto: