“Dins del món editorial he fet de tot menys d’amo i de venedor”, explica Lluís Permanyer durant el lliurament del Premi Trajectòria 2012

Lluís Permanyer amb el Premi Trajectòria a la ma, entre el president de La Setmana, Albert Pèlach (a l’esquerra de l’imatge), i el periodista, escriptor i amic de Permanyer, Sergio Vila-Sanjuán ©VZ

La Setmana del Llibre en Català va entregar ahir el Premi Trajectòria a l’escriptor i periodista Lluís Permanyer. Albert Pèlach, president de La Setmana, va destacar que s’ha decidit donar aquest setzè guardó a Permanyer per la seva gran implicació en el món editorial: “té una trajectòria inqüestionable. És escriptor, és periodista, més conegut en la seva faceta de cronista. En la seva vida professional ha estat també editor, productor de llibres i d’espectacles. Inclús comentarista a diversos mitjans. Té més de 80 libres publicats, la majoria en llengua catalana, té el títol no oficial sinó reconegut de ‘cronista de la ciutat de Barcelona’. En fi, és una persona polifacètica

Lluís Permanyer, durant el discurs d’agraïment, entre Albert Pèlach i la periodista Elisenda Roca, conductora de l’acte de lliurament del Premi Trajectòria ©VZ

Lluís Permanyer va agrair el guardó “per què aquest ha estat el meu món” i ha explicat com la seva afició per llegir des de petit l’ha portat a participar de quasi totes les facetes del procés d’un llibre. “Dins del món editorial, al llarg d’aquests anys, he fet de tot menys d’amo i de venedor. He estat molt feliç veient el llibre des d’un altre angle que no era el de lector i encara avui, quan compro un llibre, no solament me’l miro com a lector sinó que abans me’l miro com a productor de llibres

Didàctic, irònic i incisiu com sempre, Permanyer ha fet un recorregut per la seva biografia i ha explicat que va fer la carrera de Dret “perquè no tenia cap mena de vocació” i que va acabar un any abans que la resta de la seva promoció “perquè volia anar-me’n d’aquesta ciutat que jo odiava, perquè estava sota la dictadura i, a més, consagrada a la corrupció”. I va afegir “vaig pensar, què és el que t’agrada més?: el món dels llibres, i així és com vaig entrar en el món editorial

El periodista i escriptor Sergio Vila-Sanjuán, llegeix la glosa a Lluís Permanyer en el marc de la plaça de la Paraula de La Setmana del Llibre en Català ©VZ

Per acabar, Permanyer ha assegurat que se sent “un privilegiat que mai ha tingut la sensació ni com a periodista ni com a escriptor de treballar sinó que, en les dues branques sempre m’he divertit molt. I mentre em diverteixi, seguiré. I com que la ciutat de Barcelona no me l’acabaré mai, crec que hi ha corda per estona

En l’acte d’entrega del guardó ha participat també el periodista, crític literari i company de Permanyer a La Vanguardia, Sergio Vila-Sanjuán, ha fet la seva glosa i l’ha definit com “la millor referència d’un periodisme culte i interpretatiu, vinculat a la ciutat i al país, incisiu alhora que moderat i assenyat, i molt atractiu pel lector”, així com “una figura popular del patrimoni ciutadà”.

L’actriu Itziar Castro va ser l’encarregada de posar un toc d’humor i gran simpatia a l’acte d’entrega del Premi Trajectòria. A la fotografia un moment de l’entrevista que Elisenda Roca li va fer a Lluís Permanyer ©VZ

L’acte ha estat presentat per la periodista Elisenda Roca que, en acabar els discursos del lliurament, ha entrevistat Lluís Permanyer fent un dinàmic repàs de la seva bibliografia i la seva vida professional. El punt més simpàtic i divertit l’ha posat l’actriu Itziar Castro, que ha llegit alguns textos de diferents llibres de l’autor i ha interpretat un seguit de divertidíssims moments d’íntima connexió amb el seu amic. El punt final ha estat un memorable Bésame mucho en el que l’actriu ha interactuat no només amb el protagonista del vespre sinó també amb la seva dona i alguns membres de la comissió organitzadora de La Setmana.

A %d blogueros les gusta esto: